Bronnen bij Solidariteit: wanstaltigheden

3 feb.2011

Hoe het afloopt met een kind dat alles gegeven wordt en in alles zijn zin krijgt, weet iedereen: dat wordt een monstertje - en bij volwassenen is het weinig anders. Er is een enkele reden om te veronderstellen om te veronderstellen als je hetzelfde doet met een groep mensen, dit niet van toepassing is.
    De groep in Nederland die alles gegeven wordt en in (bijna) alles zijn zin krijgt, zijn de allochtone immigranten - die mag je namelijk niets ontzeggen, want daarmee moet je solidair zijn (zie hier uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail - laatste plus lijst) .En als je niet solidair bent, dan discrimineer je en ben je een racist.
    Dus krijg je monstertjes:


Uit: De Volkskrant, 14-10-2006, door Halleh Ghorashi, bijzonder hoogleraar diversiteit bij de afdeling Cultuur, Organisatie en Management van de Vrije Universiteit Amsterdam

Er is werk aan de winkel voor de autochtone Nederlanders, als ze prettig willen samenleven met migranten, zegt de nieuwe hoogleraar diversiteit Halleh Ghorashi.

Nederlander, ga eens opzij met je dikke identiteit

...   Voor een nieuw Nederland is het nodig ruimte te maken. Het gaat om de wil om de ander te ontmoeten; hiervoor is niet alleen een overtuigend betoog nodig, maar vooral het vermogen opzij te stappen. Dan kan de ander worden toegelaten en ook de stap maken tot de algemene noemer van het Nederlanderschap.


Red.:   Je laat ze toe, geeft ze huis en uitkering of een baan als hoogleraar, en dan  moet ook nog hun identiteit overnemen ...
     Anders voelen ze zich niet thuis:
 

Uit: De Volkskrant, 31-05-2005, door Farhad Golyardi, publicist en hoofdredacteur van het tijdschrift Eutopia.

Migrant beter af in EU

De Nederlandse culturele bovenlaag sluit intellectuele immigranten buiten. De Europese identiteit biedt hun meer, zegt Farhad Golyardi.

Als intellectuele migranten willen discussiëren over in Nederland als 'uitgekauwd' beschouwde thema's als islam, multiculturalisme, discriminatie en eigenwaarde, worden zij als 'politiek correct' terzijde geschoven. Velen voelen zich daardoor niet serieus genomen. ...


Red.:   En als je niet het vuur voor ze uit de sloffen loopt, zijn ze meteen heel boos. Neem het geval van de Iraanse vluchtelinge Zahra Bahrami. Die ging voor de zoveelste keer terug naar Iran(wat je zeer nieuwsgierig maakt naar het vluchtverhaal en welke sukkel dat gelooft heeft), werd opgepakt tijdens een demonstatie tegen het bewind, en uiteindelijk opgehangen wegens drugssmokkel - tussen twee haakjes: in Nederland was ze daar ook al voor veroordeeld. Maar Nederland heeft natuurlijk niet genoeg gedaan:


Uit: De Volkskrant, 02-02-2011, door Ferdows Kazemi

Rosenthal beging misstap

Ferdows Kazemi  | De auteur is van Iraanse afkomst en woont 18 jaar in Nederland. Zij heeft de Iraanse en de Nederlandse nationaliteit. Zij vindt dat minister Rosenthal in de affaire rond Zahra Bahrami zeer nalatig is geweest.

...    Ik word cynisch, zo cynisch dat ik ga geloven dat de loyaliteit aan onze Amerikaanse vrienden meer telt dan het leven van een Iraans-Nederlandse vrouw. We lopen schaapachtig achter het buitenlands beleid van de VS aan, vooral wat het Midden-Oosten betreft. Sterker nog: om onze loyaliteit aan hen te bewijzen, worden we ook nog roomser dan de paus. Zelfs president Ahmadinejad vliegt ongehinderd naar Amerika voor zijn jaarlijkse retorische toespraken bij de Verenigde Naties. Het is bizar om de toegang van zijn minister tot Nederland op zo'n cruciaal moment te verhinderen.
    Minister Rosenthal zegt: 'Je hebt hier te maken met een regime dat kennelijk een mensenleven wil ruilen voor een jerrycan met benzine.' ...
    Dat hoeft u niet als excuus te gebruiken voor uw nalatigheid. U vertegenwoordigt een democratisch land waar mensenrechten hoog in het vaandel staan, niet de Iraanse autoriteiten. U moet uw uiterste best doen om in buitenlandse gevangenschap verkerende Nederlandse onderdanen een eerlijk proces te bezorgen. Of geldt dit slechts voor Nederlanders zonder dubbele nationaliteit?


Red.:   Lekker, hè, dat laatste zinnetje ...? Zo de waard is ...  .
    Voor nog meer van dit soort figuren, zie het NOS-Journaal hier (01-02-2011, na 10:40 min.).
    Ter illustratie dat het wantrouwen van Kazemi geen uitzondering is, hier de zeer hoogstand geachte topschrijver Kader Abdolah, de man die uitverkoren is de Nederlandse cultuur uit te dragen in Amerika:


Uit: De Volkskrant, 07-02-2011, column door Kader Abdolah, schrijver

Zahra

Twee Perzische vrouwen met dezelfde voornaam: Zahra. Twee vrouwen die om het leven zijn gebracht. De Iraans-Canadese Zahra Kazemi en de Iraans-Nederlandse Zahra Bahrami.  ...
    Vorig weekend hebben ze de Iraans-Nederlandse Zahar Bahrami gedood. Ook zij was voor familiebezoek in Teheran.
    De meeste Iraanse immigranten die voor familiebezoek terug naar Iran gaan, zijn voorzichtig.    ...
    Tijdens al die afschuwelijke gebeurtenissen is de Nederlandse regering afwezig geweest.
    Slechts een gedachte kan de werkwijze van het kabinet verklaren: 'Ze is toch niet van ons, laat hen het zelf uitzoeken.'


Red.:    Deze groep, die onder het mom van "We worden zo verdrukt" naar Nederland is gekomen en daarna voor familiebezoek teruggaat naar Iran, is vervolgens kwaad op Nederland omdat ze Iran niet bombarderen als één hunner opgepakt wordt. Hoeveel wanstaltiger kan je houding zijn ...?
    Inmiddels overbekend is de sfeerverandering die allochtonen en met name moslims hebben veroorzaakt: Nederlanders worden behandeld als haram, kunst wordt aangevallen, meningsvrijheid wordt bestreden, en de enkele critici hiervan verbaal  en fysiek bedreigd. Desondanks worden ze door heel bestuurlijk en intellectueel Nederland gekoesterd. Hier is weer een reactie van de allochtonen:


Uit: De Volkskrant, 31-01-2011, van verslageefster Kim van Keken

Onderzoek in opdracht van minister Donner van Binnenlandse Zaken

Hoger opgeleid? Dan emigreren

Tweederde van de vertrekkers uit Nederland is van allochtone afkomst. Ze zijn de
intolerantie beu of zien in hun land van herkomst betere carrièremogelijkheden.

Dat blijkt uit onderzoek van Regioplan in opdracht van CDA-minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken. Ruim tweederde van de emigranten uit Nederland is van allochtone afkomst. ...
    Vooral Marokkaanse en Turkse emigranten noemen het harde politieke klimaat als argument voor vertrek. Ze voelen zich niet thuis in Nederland. Voor Turkse hoger opgeleiden is de economische groei in Turkije vaak doorslaggevend. De kans op een goede baan is daar groot.
     Dat is voor hoger opgeleide Marokkanen juist een barrière om te emigreren. Deze groep geeft echter wel aan zich 'niet prettig' meer te voelen in Nederland. Of, zoals een 42-jarige Marokkaan tegen de onderzoekers zei: 'Ik vind Duitsland veel vriendelijker. Ik ben voor de beschaving. Dat mis ik gewoon echt in Nederland. Er is geen reden om zo onbeleefd en schofterig te reageren.'   ...


Red.:    Ze hebben ons ook honderden miljarden gekost. Er is naast hun schofterige gedrag dus geen enkele reden voor hen om nog wanstaltiger te reageren. 


Voor meer kwalijke gevolgen van de onbeperkte en ziekmakende solidariteit met de allochtone immigranten, zie uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail . 


Naar Solidariteit , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .