Verraders van Charlie Hebdo, deel III

Al gerapporteerd Oorlogsverklaring I is de aanslag gepleegd door de moslims op de westerse beschaving, en het verraad door de westerse elite en media Oorlogsverklaring II, en de rol van de molims als vijfde colonne Oorlogsverklaring III .

Er volgt nog een vierde deel van dezelfde soort, als illustratie van de ontwikkeling van de meningen in de loop van de tijd. Maar hier eerst een tussenstuk met als doel het belichten van misschien wel het grootste individuele gevaar in deze kwestie, waar het Nederland betreft:

Alexander Pechtold.

Zoals bijna altijd bij cruciale maatschappelijke informatie, komt de basis van GeenStijl - de rest van de media zit tot aan hun nek in de cultuur- en landverraderlijkheid van de elite.

GeenStijl behandelt een artikel van de hand van Pechtold, verschenen in NRC Handelsblad, dat van een dusdanige inhoud was dat GeenStijl er een zogenaamde "Kloosried" (= "close read") aan heeft gewijd uitleg of detail , dat wil zeggen: een analyse in detail.

Alhier is maar één enkel zinnetje, slechts één enkele frase, van belang (NRC Handelsblad, 21-01-2015, door Alexander Pechtold, fractievoorzitter voor D66 in de Tweede Kamer):

 

Pak de ongelijkheid aan, daar komt die radicalisering van

Laat na Parijs zien hoe aantrekkelijk onze waarden zijn. Bied kansloze jongeren perspectief, schrijft Alexander Pechtold.

... na de aanslagen in Parijs ... Ik sprak slechts mijn afschuw uit over deze gruwelijke misdaad waar alleen de terroristen zelfverantwoordelijkheid voor dragen.


In feite had de redactie, in bezit van een goed functionerend geheugen, op zo'n soort verklaring van Pechtold zitten wachten. Het was al eerder langsgekomen in subtielere varianten maar die stonden ook niet op schrift. En het was te voorspellen dat hij zich niet lang zou kunnen inhouden.

Net als hij dat niet kon in de tijd waarnaar er nu teruggegaan wordt: 2011. Hier is één van de vele relevante bronnen uit die tijd. Alle uitspraken van Pechtold worden gereproduceerd (commentaar is nauwelijks nodig) omdat het aantal een maat is voor de diepte van het te signaleren verschijnsel (Volkskrant.nl, 02-08-2011, door Raoul du Pré):

 

Pechtold, over 'Noorwegen': Wilders voedt de frustraties

'Noorwegen' doet het islamdebat hevig oplaaien. Van Wilders kan links 'de boom in', Pechtold kaatst de bal terug. En het wordt tijd dat ook Rutte eens afstand neemt.

De aanslagen in Noorwegen drijven het islamdebat in Nederland steeds verder op de spits. PVV-leider Geert Wilders reageerde maandag via De Telegraaf woedend op zijn politieke tegenstanders.
    Die vinden dat hij het zich moet aantrekken dat Breivik zich in zijn manifest een aanhanger toont van het PVV-gedachtengoed. Wilders, als door een wesp gestoken: 'Links grijpt dit aan om te proberen af te rekenen met de PVV en demoniseert er flink op los met een bijna ziekelijke gretigheid. Maar tevergeefs (...) Ze kunnen de boom in. Allemaal.'
    Verbaasde, meewarige reacties waren gisteren zijn deel. ...
    D66-leider Alexander Pechtold hield zich tot nu toe op de vlakte, maar wil zijn verbazing niet langer voor zich houden. 'Wilders probeert zich een slachtofferrol aan te meten die hem niet past. Het is nu bijna vijf jaar geleden dat hij de tsunami van islamisering aankondigde. Sindsdien heeft hij aan de lopende band oorlogsretoriek en doemscenario's over ons uitgestort.
    'Hij wil schieten op de benen van hooligans, spreekt over zijn fractie als een knokploeg namens miljoenen, heeft het over de multiculturalistische elite die een totale oorlog uitvecht met de bevolking, stelt dat de moslims met miljoenen Europa uit moeten worden gezet, en ga zo maar door. Natuurlijk hoeft hij zich niet te verantwoorden voor Breiviks daden, maar wel voor het klimaat waaraan hij zijn steentje heeft bijgedragen.
    'Hij moet beseffen wat hij aanricht met het eeuwige doemdenken en de zwart-witbeelden. Als je voortdurend een apocalyptische sfeer schept, draag je bij aan een wereld zonder toekomstbeeld, zonder perspectief. Hij voedt de frustraties bij zijn aanhang. Dát is zijn verantwoordelijkheid.'

Wat verwacht u van hem?
'Dat hij zijn rol erkent en open staat voor het debat daarover. Een politicus heeft in Nederland een enorm bereik. Dan kun je niet alleen wat bommetjes plaatsen en daarna weglopen voor elke vorm van uitleg en argumentatie. Dat wil ik tegen Wilders zeggen: vertel nou ook eens hoe jij de samenleving voor je ziet. Kom nou zelf eens met oplossingen.
    'Je moet er als politicus ook voor zorgen dat mensen als Breivik je niet kunnen misbruiken, bijvoorbeeld door het achterwege laten van die geweldsretoriek. Wij mogen Wilders daarop aanspreken want dat doet hij zelf ook bij anderen. Hij is degene die iedereen met een moslimachtergrond steeds betrekt bij de aanslagen van Al Qaida. En hij houdt mij nota bene verantwoordelijk voor het klimaat waarin hij wordt bedreigd.'
    Pechtold pakt Wilders' citaat uit 2009 er even bij: 'Als er ooit wat gewelddadigs gebeurt tegen mij of de PVV en haar aanhangers, dan weet iedereen vanaf nu dat Eberhard van der Laan en Alexander Pechtold hebben bijgedragen aan een klimaat waarin dat voor sommige gekken gerechtvaardigd leek.'
    Pechtold: 'Maar hij wil zelf nergens op worden aangesproken! Sterker nog: hij doet er nu nog een schepje bovenop. In zijn reactie spreekt hij over moskeeën als haatpaleizen. Dat is de tweede keer sinds het aantreden van het kabinet. Eerst het islamitisch stemvee, nu dit. Het is je reinste discriminerende retoriek. Daarom is het ook tijd dat we dit breder gaan trekken: een reactie van Wilders verwacht ik eigenlijk al niet meer, maar waar is de minister-president?

Afhankelijk
'Je kunt niet dag in dag uit politiek afhankelijk zijn van iemand zonder dat je in de scherpste bewoordingen afstand neemt van dit soort uitspraken. Rutte kan niet blijven zeggen: het is maar de gedoogpartner en verder heb ik er niets mee te maken. Dan vraag ik me zo langzamerhand af wie wie aan het gedogen is.'


Vanwege de lengte van deze reeks, nog even terug naar het verband dat Pechtold legt tussen de aanslag in Parijs en eventuele inspiratiebronnen die hij daar meent te zien:

  ... na de aanslagen in Parijs ... Ik sprak slechts mijn afschuw uit over deze gruwelijke misdaad waar alleen de terroristen zelf verantwoordelijkheid voor dragen.

Echte analyse is hier niet nodig: het is volkomen duidelijk dat datgene dat richting Wilders wordt gesteld, onverkort van toepassing is op de islam en de dragers van de islam: de moslims.

Dus maar meteen over naar de conclusies. GeenStijl had er ook eentje - die ze vaak verbergen in de naam van de webpagina van het betreffende artikel of bijbehorende illustratie. In dit geval was het de link naar de pdf van het artikel van Pechtold:

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/datvarkenvand66.pdf

Deze redactie had andere leden van het dierenrijk in gedachten. Zoiets als "Wat een gore rat!" En dat dan paar honderd keer vergroot.

Deze gore rat is in staat zijn grootmoeder te verkopen voor een stuiver of gewoon het complimentje van een beroepshielenlikker die die grootmoeder graag wil hebben om er vet van te stoken.

Dit gedrocht verraadt ons aan de barbarij van de moslims alleen en slechts voor het genoegen van het kunnen aanschouwen van het lijden dat daaruit volgt.

Pechtold Kop ErafBeste revolutionairen van de toekomst: als jullie de rij organiseren voor de eerste optocht op weg naar het schavot, mag deze rat dan alsjeblieft voorop lopen?

Jullie doen er een heel volk van eerlijke mensen er een plezier mee.


P.S.
Oh ja, revolutionairen van de toekomst: vergeet bij je plannetjes vooral niet om de scheppers van dit gedrocht mee te nemen: Paul Witteman, Ferry Mingelen, Philippe Remarque en dat soort lieden.

P.P.S.S.
Voor een sterk empathische biografie van A. Pechtold, zie hier uitleg of detail .


   Rijnlandmodel - 21 januari 2015


[an error occurred while processing this directive]