Benali waarschuwt

Abdelkader Benali is successchrijver, Marokkaan, en de meest gematigde moslim in Nederland. Reden om hem met grote regelmaat op diverse plaatsen in de media rond te laten paraderen, zoals een hele serie programma's op televisie onder de titel Benali boekt. Moslims zijn tenslotte hartstikke normaal, precies zo als Nederlanders, en horen er helemaal bij uitleg of detail .

Zo was hij dus laatst bij het lokale Amsterdamse krantje Het Parool om zijn nieuwe boek te promoten - over de kreupelschopper Badr Hari, de man met het onmeetbaar korte lontje en mede-Marokkaaan.

Hij kreeg vertrouwen in de interviewster, en liet zich daarom redelijk diep in zijn zieltje kijken.

Daar bleek iets te zitten dat al een half jaar geleden gebeurd was, maar kennelijk een redelijk diep gat in dat zieltje had gebrand.

Die schokkende gebeurtenis was het optreden van cabaretier Hans Teeuwen bij Zomergasten - het grote interviewprogramma van de VPRO in de zomervakantie.

Wat had die erkende provocateur Teeuwen namelijk gedaan? Die had twee islamkritische filmpjes laten vertonen.

Schande natuurlijk, en een enorme schok, want de politiek-correcte elite doet ontzettend zijn best om moslims te vrijwaren van kritiek.

Die moslims zijn namelijk geen christenen, die nog ouderwets dagelijks onder uit de zak krijgen.

Christenen zijn normale of zelfs krachtige mensen.

Moslims zijn zielige kneuzen.

Vinden ze dus bij de politieke-correctheid.

En ze lijken gelijk te hebben, want onze meest gematigde moslim meende een welgemeende waarschuwing aan Teeuwen te moeten geven - een half jaar na dato:

  "Hij vindt dat hij een oorlog tegen de islam voert. Prima, maar dan kun je tegen de verkeerde aanlopen. Dat is geen reden om die oorlog niet te voeren, maar er kan een gek opstaan en - páf. Ik zou vooral in Oud-Zuid blijven als ik hem was."

GeenStijl schreef er wat badinerend commentaar op uitleg of detail . Op deze bedreiging die tot dan toe uit de landelijke media was gebleven.

Waarop het door de VARA bekostigde radicaal-islamitische weblog Joop.nl meteen in de bres sprong uitleg of detail , en verontwaardigd riep dat dit geen bedreiging was, maar een waarschuwing:
  Het is geen waarschuwing en al helemaal geen bedreiging ...

Oh pardon, het was ook geen waarschuwing. Wat was het dan wel?
  ... maar meer een constatering in de orde van 'geen hup Ajax roepen in Vak S'.

Waarachter je even onoverkomelijk  "... want anders'... denkt als je moeten denken aan een naakte aap als iemand je net gewaarschuwd heeft om dat op straffe gods niet te doen. En waarmee de uitspraak dus zo verdacht veel lijkt op een waarschuwing, dat we toch moeten constateren dat hier weer nieuwe dieptepunten op het vlak van de geestelijke zwakzinnigheid worden gescoord.

Maar gelukkig is de redactie van Joop.nl, onder leiding van opperhaatzaaier Francisco van Jole, niet eenzaam in deze uithoek van de kliniek, want historicus en lokaal expert in koel redeneren Han van der Horst is het van harte met ze eens:

  Han van der Horst, ma 06 januari 2014 19:50

In deze discussie wordt een onderscheid niet gemaakt: Als ik zeg: "Ik zou met die uitspraken van jou in bepaalde buurten maar oppassen", is het dan mijn bedoeling je tijdig voor gevaar te waarschuwen zodat je deze uitspraken voortaan in ándere buurten doet of bedoel ik daarmee te zeggen dat je met zulke uitspraken geweld tegen je persoon in bepaalde wijken aan jezelf te wijten hebt. Dat blijft bij de uitspraken van Abdel Kader Benali in het midden. Stelde hij zich op als beveiliger van Hans Teeuwen of juist niet? Zo zou je het ook kunnen zeggen.

Wat natuurlijk heel fijn is voor mensen als de redactie van deze website, die ontzettend graag de draak steekt met dit soort verhaaltjes. Hier is die draak steek:
  Als wij zeggen: "Ik zou met die uitspraken van jullie in bepaalde landen maar oppassen", is het dan onze bedoeling je tijdig voor gevaar te waarschuwen zodat je deze uitspraken voortaan in je eigen land doet of bedoelen wij daarmee te zeggen dat je met zulke uitspraken geweld tegen je persoon in bepaalde andere landen aan jezelf te wijten hebt" Dat blijft bij onze uitspraken in het midden. Stellen wij ons op als beveiliger van de moslim-immigranten of juist niet? .

Zo zou je het ook kunnen zeggen.

Gelukkig was GeenStijl stukken genuanceerder. Die hadden het helemaal niet over volksopstanden tegen hordes arrogante parasiterende moslims.
   Rijnlandmodel - 6 januari 2014


[an error occurred while processing this directive]