Neoliberalisme: termen, of: Verkiezingstaal 2012

Een hulpje bij het interpreteren van de verkiezingstaal van 2012:

- Arbeidsmarkt, hervormen / aanpakken / flexibiliseren:  het ontslaan van "dure" oudere autochtone Nederlanders en vervangen door jonge goedkope Nederlanders en, voornamelijk, goedkope allochtonen en andere immigranten en buitenlanders. Voorbeeld (de Volkskrant, 23-04-2012, hoofdredactioneel commentaar, door Raoul du Pré):

  Juist nu (...) en de (...) arbeidsmarkt schreeuwen om hervormingen

- Bezuinigingen:  lastenverzwaringen voor de lagerbetaalden.

- Boot missen, de:   Niet meedoen met de ploertige maatregelen van de oligarchie.

- Economische hervormingen:  de lagerbetaalden krijgen de rekening voor de financiële crisis en andere financiële wantoestanden veroorzaakt door de rijken en oligarchie.

- Financiële markten:   de rijken, uit Nederland en andere landen, die naar Dubai en de Kaaiman Eilanden zijn gevlucht met ontdoken belastingmiljarden.

- Huizenmarkt, krapte op:  Huizentekort door massa-immigatie .

- Landsbelang: belang van de hogerbetaalden, de elite, de oligarchie .

- Marktconforme huren: huurverhogingen van honderden euro's.

- Over je schaduw heen springen:  oproep aan linkse politici om in te stemmen met lastenverzwaringen voor de lagerbetaalden.

- Pijnlijke maatregelen: maatregelen pijnlijk voor de lager betaalden - zie de Volkskrant, 24-04-2012, door Remco Meijer:

  PVV-fractie pas na de breuk geïnformeerd
... De btw naar 21 procent, 9 euro eigen bijdrage per recept, huren omhoog en nog een reeks andere pijnlijke maatregelen ...

- Verantwoordelijkheid nemen: instemmen met lastenverzwaringen voor de lagerbetaalden. Voorbeeld: Jolande Sap, Nieuwsuur, 24-04-2012 (na 33:05 min.), die vrijwel alles wil inleveren, omdat ze "haar verantwoordelijkheid wil nemen" (let op het pleegzuster Bloedwijn-toontje).

- Verstandig beleid: ontzien van de hogerbetaalden en belasten van de lagerbetaalden.

- Vuile handen maken / geen schone handen hebben:  Meestemmen met de ploertige maatregelen van de oligarchie.

- Werkloosheid:  banentekort door massa-immigratie .

- Woningmarkt, aanpakken: ontzien van huidige kopers en extra belasten van huidige huurders. Voorbeeld (de Volkskrant, 23-04-2012, hoofdredactioneel commentaar, door Raoul du Pré):

  Juist nu (...) en de woning- (...)markt schreeuwen om hervormingen.


P.S.
Áls het noodzakelijk is om meer inkomsten voor de overheid te genereren, is er natuurlijk een voor de hand liggende oplossing: verhoging van de inkomstenbelasting. Een verhoging van de inkomstenbelasting van eenzelfde bedrag als dat van de btw is economisch minder schadelijk
, en maatschappelijk beter .

P.P.S.S.
GL heeft een definitief einde gemaakt aan haar bestaan als partij van enig belang door in te stemmen met btw-verhoging en huur-verhoging. De datum van de rouwdienst valt samen met die van de komende verkiezingen. De PvdA heeft haar hachje net gered, tot groot chagrijn van alle oligarchen, zie Pauw & Witteman, 26-04-2012
. Natuurlijk waren er vertegenwoordigers van CDA, VVD, en D66, en waren vertegenwoordigers van PVV en SP afwezig.

P.P.P.S.S.S.
De volgende dag, vrijdag 27 april
, wordt de zelf-applaudiseer voorstelling in verhevigde mate voortgezet, met de drie Kunduz-verraad-partijen als gast. De presentatoren: "We gaan nu kijken naar de uitleg van Samsom" - en er volgt een reeks leugens van de roofridder- en verraders-partijen.
    Wat een tuig ...
    Raoul Heertje: Waarom zit Samsom hier niet en praat iedereen namens hem?". Witteman: "Omdat er nog onduidelijkheid is over wat Samsom bewoog".
    Wat een hypocriete rat ...
    Kijk ook nog even naar de schuldbewuste rattenblik van Jolande "Vuile handen" Sap die voortdurend liegt over de gedane oproepen richting PvdA (is op zijn hoogst anderhalve keer gebeurd).
   Pechtold is wel eerlijk: "We moeten de miljarden zoek in arbeid, wonen en zorg". Dus niet financiële markten, rijken en lakeien. Het Dickensiaanse neoliberalisme van de kosmopoliet, kapitaalsvluchteling en algehele ploert.
    Arie Slob (CU):  "Ook mensen uit het bedrijfsleven hebben berichtjes gestuurd dat ze zeer tevreden waren".

P4.S4.
Nieuwsuur besteedt er aan het slot van de week, op zaterdag, een speciale uitzending aan
. Drie rabiate pro-Europeanen en oligarchen en steuners van de rijken, en Diederik Samsom. De namen zijn er slecht voor de volledigheid, want in deze tijden zijn ze allemaal volstrekt inwisselbaar, die oligarchen: Wim van de Camp, CDA europarlementariër, Dirk-Jan Eppink, VVD(achtig)-europarlementariër, en Wouter Koolmees, D66, die intellectueel getrouwd is met Sophie in 't Veld, de vrouw die wenst dat Nederland meteen wordt opgeheven.
    Die Wouter Koolmees geeft in het begin ook een treffende imitatie van de kwalificatie van oudsher toegepast op politicus uit het verleden Norbert Schmelzer: "Een gladde tekkel met een vette kluif in zijn bek".
   Presentator Twan Huys speelt zijn rol als voorlichter van de oligarchie met verve: standpunten van de oligarchen zijn vanzelfsprekendheden, standpunten van Samsom zijn: "zijn partijprogramma".
    Al met al ongeveer hetzelfde als dat er iemand van de PVV (of de SP) zou zitten: er wordt door drie politici plus presentator gehakt op de enige niet-oligarch, onder voortdurende herhalingen van dezelfde leugens.
    Oh oh oh, wat zijn die media toch neutraal, hé ... Het lijkt de Sovjet-Unie wel ...

P5.S5.
Op zondag is de beurt aan Buitenhof
, met als presentator Clairy Polak. Het begint al in de aankondiging: het akkoord "noemt ze "wandelgangenakkoord", in plaats het met een meer waarheidsgetrouwe maar met een negatieve bijklank voorziene "Kunduz-akkoord". En tijdens de discussie: Paul Depla legt in drie zinnen uit waar het probleem zit - Polak corrigeert hem met een verzoek om korter te zijn. Ervoor en direct erna mogen de akkoord-steuners eindeloos doorkakelen.

P6.S6.
Het is nu 10 mei. In de tussentijd heeft nog niemand de volgende vraag gesteld aan VVD en CDA: "In de onderhandelingen met D66, GroenLinks en ChristenUnie heeft u een ruim aantal concessies gedaan - zegt men. Waarom heeft u die concessies niet gedaan richting PVV?"

P7.S7.
Heeft iemand ook al de vraag gesteld wat de zin is van langer werken als er een stijgende werkloosheid is?

   Rijnlandmodel - 23 april 2012[an error occurred while processing this directive]