Bronnen bij Islam, cultuurbeelden: aanpassing

Is de islam uitleg of detail in staat tot aanpassing? Een domme vraag, als je de oude geschiedenis in aanmerking neemt: al sinds ergens rond 1200 is de islam onveranderd. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat dat anno nu zo dramatisch zal veranderen dat het voor huidige generatie(s) merkbaar is.

Een domme vraag, als je de recente geschiedenis in aanmerking neemt: het eerste dat moslims deden toen ze in West-Europa kwamen was het oprichten van moskeeën, en het allereerste dat ze deden toen ze eenmaal met voldoende aantal waren, was het gaan dragen van moslim-klederdrachten. En het allereerste dat ze deden toen ze eenmaal een beetje de taal van de diverse landen beheersten, was het uiten van weerzinwekkende islamtaal.

Dus wat voor meer bewijs is er nog nodig? Hier een kleintje, dat in zijn kleinheid bijna nog duidelijker is dan de grote schaal (Volkskrant.nl, 27-04-2014, ANP):
  Opvolger Ibn Ghaldoun krijgt islamitische naam

De Opperd, de Rotterdamse school waar leerlingen van het voormalige Ibn Ghaldoun college zijn ondergebracht, krijgt een nieuwe islamitische naam. Per 1 augustus heet de school het Avicenna College. Dat heeft directeur Richard Troost van de school gezegd in een zondag gepubliceerd interview met Nu.nl.


Volgens Troost was er in eerste instantie gekozen voor een 'neutrale naam' om 'de scherpte eraf te halen'. De islamitische school Ibn Ghaldoun raakte vorig jaar in opspraak nadat leerlingen eindexamens hadden gestolen.    ...

Hetgeen slechts de druppel was in een lange reeks van falen. Veroorzaakt door het islamitische karakter, en de bijbehorende cultuurkenmerken.
    Er mag, tegen alle gezonde verstand in, een opvolger komen van de falende moslimschool, die, omdat de ophef nog heet is, een normale naam krijgt. Maar niet zodra is de spotlight van de aandacht verdwenen of de islam keert terug.
    De islam is niet in staat tot aanpassing. Ook niet bij bewezen falen.


Naar Islam, cultuurbeelden , of site home ·.

28 apr.2015