WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Islam, cultuurbeelden: achterlijkheid

Het is net 2018, en de Volkskrant maakt van de jaarwisseling gebruiktom meteen maar een maatschappelijke wending aan te kondigen: die naar het optimisme. Weg met de somberheid, en wat men natuurlijk bedoelt is "Weg met de somberheid over de gekleurde immigratie".

Tijd om ook op deze website om wat kolen op het vuur te gooien, als reactie, en gewoon eerlijk te betogen waar het om gaat: moslims zijn achterlijk en zwarten scoren nog minder uitleg of detail . En hier bedoelen we niet de culturele achterlijkheden zoals besnijdenis, ritueel slachten, aparte vrouwenafdelingen en dergelijke, maar doodgewone de achterlijkheid: de intellectuele achterlijkheid. Veroorzaakt door hun religie uitleg of detail . En juist die term om aan te geven dat erger is dan achterblijven - achterblijven reserveer je voor iets onder de 10 IQ-punten. En de globale cijfers geven aan dat we het hier duidelijk over meer hebben.

Hoe komt zoiets tot stand? Als we de genetische factoren even uitsluiten, dan is het simpel: oefening. Vermoedelijk meer en ruim meer dan voor lichamelijke zaken, geldt voor geestelijke "Oefening baart kunst". En  de directe aanleiding om dit artikel te maken kwam na het zien van deze reportage (eenvandaag.avrotros.nl, 10-01-2018. Verslag: Barbara van Gool uitleg of detail):
  Vader ex-comapatiënt start kliniek voor hersenrevalidatie

Daan Theeuwes is 23 als hij een ernstig scooterongeluk krijgt en in coma raakt. Na de maandenlange revalidatie die volgt, ziet zijn familie te weinig vooruitgang. Daan spreekt maar veertig woorden en de rechterkant van zijn lichaam blijft grotendeels verlamd. De familie besluit met Daan naar Amerika te vertrekken voor revalidatie in een speciale kliniek in Atlanta. De behandeling is een succes: Daan loopt, kan zijn rechterarm weer gebruiken, praat goed en woont met wat hulp op zichzelf in Amsterdam.

Daan Theeuwes had net een wereldreis gemaakt ... Daan krijgt een ernstig scooterongeluk en raakt in coma. “De dag na het ongeluk werd er gesproken over loslaten”, vertelt vader Adriaan Theeuwes. “Daan zou het mogelijk niet redden, en als dat wel het geval was, ging hij een leven als kasplantje tegemoet.
    ... Uiteindelijk komt Daan in een revalidatiecentrum terecht. Acht maanden lang zet hij alles op alles om te herstellen, maar er is te weinig vooruitgang. Adriaan: “Zijn toekomst lag opnieuw in een verpleeghuis.
    Adriaan en zijn gezin besluiten om naar het Shepherd Center in Atlanta te vertrekken. De kliniek in Amerika is speciaal voor jongeren met traumatisch hersenletsel of een dwarslaesie. “De intensiteit van de behandeling is totaal anders dan in Nederland”, vertelt Adriaan. “Daan kreeg zo’n vijf uur actieve therapie per dag. Maar het belangrijkste is dat de focus lag op het beperken van de beperkingen.”    ,,,

Oftewel: het verschil tussen een leven als kasplantje en een steeds normaler wordend leven is één ding: oefening, oefening, oefening.
    En oefening staat voor "belasting". Of "inspanning".

Eigenlijk doodgewoon een wat extremer geval van een bekende Amerikaanse uitdrukking aangaande het leven en het brein in het bijzonder: "Use it or loose it" ("Gebruik het of verlies het").

Dat is de kennis.

En nu de onderhavige toepassing.

En die is uiterst simpel duidelijk te maken, met behulp van de methodiek van de vergelijking:
  Kind tegen moeder: "Waarom staat de maan elke keer op een andere plaats?"
  Moeder: "Omdat de maan om de Aarde draait."
  Kind: "Waarom draait de maan om de Aarde?"
  Enzovoort.
Te vergelijken met:
  Kind tegen moslimmoeder: "Waarom staat de maan elke keer op een andere plaats?"
  Moslimmoeder: "Dat is de wil van Allah".
  Einde discussie.

De conclusie: tijdens de opvoeding wordt het brein van het moslimkind minder geoefend. Minder belast. Minder ontwikkeld.

En dat heeft twee aspecten: diepte, maar ook breedte: een geolige plaatst (bijna) alles in het kader van het geloof.  een niet-gelovige kan bredere terrein van belangstelling ontwikkelen. Wat weer koppelt aan diepte, wnat meer terreinen van belangstelling geeft weer meer belasting.

En de grootte van het effect dat oefening op mensen met hersenletsel heeft, laat zien dat het effect van de islam-opvoeding op zijn minst groot is.

Moslims worden achterlijk-wordend opgevoed.

Iets dat je op het psychologische terrein kan meten .

Iets dat je op het sociologische vlak terugziet is de schoolprestaties uitleg of detail .

Iets dat je in de globale cijfers ziet als een verschil in IQ van ergens rond de 10 tot 20 punten.

Dit intellectuele achterblijven heeft als belangrijkste maatschappelijk gevolg dat in een steeds intellectuelere eisen stellende arbeidsmarkt, moslims steeds minder mee zullen kunnen komen. Dus dat moslims een steeds grotere algemene maatschappelijke achterstand zullen krijgen. Ook zichtbaar in hun zeer eenzijdige culturele deelname, af te korten tot "Theehuis/shisha-lounge en moskee".

En tezamen met hun superioristische geloof uitleg of detail , kan dat bijna niet anders dan tot ernstige maatschappelijke problemen leiden.

Richting etnische burgeroorlog .

Oh, en wie wil weten hoe dat er nu allemaal uitziet zodat hij het kan herkennen als hij het ziet ... dat ziet er zo uit:

De religieuze idiotie volop in de ogen. Of in de formulering van In het kort  :
Vrij naar V.S. Naipaul :
"Wat betekent die hoofddoek?"
"Ik heb geen verstand!"

Het lijken mensen, maar het zijn zombies. Kijk maar naar de overige moslima's: allemaal diezelfde religieus-lege blik in hun ogen:

En waarom kijken ze zo blij? Simpel: ze hebben De Waarheid gevonden. En die Waarheid is allemaal ook simpel en één enkel ding: Allah. De Islam.
    Wat precies datgene is dat ze maakt tot zombies.

En nog erger is dit (peterdagboek.blogspot.nl, 23-11-2017, door Peter Louter uitleg of detail ):
Alles aan Lamayae Aharouay is foutZe is columniste bij de NRC, de krant die veel anti-racisme in haar kolommen doet. Alles aan haar is fout. Boven haar column staat haar portret. Vanonder een somber gekleurde hijab kijkt ze de lezer aan met haar minzame blik, superieure glimlach en alles beter wetende ogen. Ze is partijdig en steekt dat niet onder stoelen of banken. Het is één van de moslima’s die krantlezend Nederland voortdurend de maat neemt en tussen de regels door laat weten dat alles aan de islam eigenlijk beter is.    ...

Het is de vleesgeworden arrogatie, intolerantie en agressie.

Het zijn de Zwarte Weduwes van de komende etnische burgeroorlog .


Naar Islam, cultuurbeelden , Allochtonen lijst , Allochtonen overzicht , of site home .

 

10 jan.2018