WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Islam, cultuurbeelden: barbaren

Hoe vreemd het ook moge klinken voor iemand die meer op deze website heeft gelezen: tot nu toe was er een weerstand bij deze redactie tegen het maken van een verzameling met het motto: Moslims, barbaren. Maar hun uitingen worden hoe langer hoe weerzinwekkender en ze worden je steeds harder opgedrongen, en het is tijd om wat terug te doen.
    Dat begint met materiaal dat al elders op de website stond, om uiteindelijk te komen bij de aanleidingen voor deze stap.
    De eerste bron betreft een simpele kwestie - hoewel eigenlijk al deze kwesties simpel zijn (de Volkskrant, 23-02-2009, van verslaggeefster Natalie Righton):
  ‘Plan tegen besnijdenis werkt averechts’

Migrantenvrouwen in Nederland zien geen heil in de aangekondigde harde aanpak van meisjesbesnijdenis.


De plannen van Haagse politici om meisjesbesnijdenis in Nederland ‘met wortel en tak uit te roeien’, zullen nauwelijks effect sorteren. Dit voorspellen migrantenvrouwen van Somalische, Soedanese en Ethiopische afkomst in gesprekken met de Volkskrant.

De kwestie: meisjesbesnijdenis. Barbarij.

Moslims zijn barbaren.

Met in dit specifieke bericht een toevoeging: het gaat niet werken om ze er af proberen af te helpen. Oftewel: de barbarij is ongeneselijk. Dat is tot nu toe ook de praktijk gebleken voor alle volgende kwesties aangaande de islam. En dat is ook logisch, want al die kwesties bestaan al duizend en meer jaren. Oftewel:

De barbarij van de islam is ongeneselijk, want maakt integraal deel uit van de islam.

Al het volgende is slechts varianten op dit aanvangspunt

Eerst de ongeneselijkheid. Hoe ongeneselijk? Zo ongeneselijk (de Volkskrant, 23-02-2009, door Natalie Righton):
 

Wij zijn geen barbaren

Het is bedoeld als statement: nee zeggen tegen meisjesbesnijdenis. Daarvoor lieten migrantenvrouwen en migrantenjongeren zich portretteren. ‘Ik heb zoveel pijn gehad.’


Het "Wij willen er niets over horen" zo ongeneselijk. Kijk naar de arrogantie in de blikken. Die blikken die zeggen: "Wij zijn ongenselijke barbaren".

En van wat later (de Volkskrant, 09-07-2015, van verslaggever Rob Vreeken):
  Unicef onderschat ernst besnijdenis in Iran

Iraanse meisjes en vrouwen worden blootgesteld aan genitale verminking. De regering wilde haar vingers niet branden aan dit onderwerp, net zo min als VN-organisatie Unicef.


Besnijdenis van meisjes en vrouwen komt in Iran op veel grotere schaal voor dan gedacht. De Iraanse regering ging ervan uit dat de praktijk in het land niet bestaat. Ook in de statistieken van Unicef over genitale verminking (FGM) wordt Iran niet genoemd. Ten onrechte, zo stelt de Brits/Iraanse antropoloog Kameel Ahmady vast na tien jaar onderzoek.
    In vier van de dertig Iraanse provincies worden meisjes besneden, ontdekte Ahmady. In delen van de zuidelijke provincie Hormozgan is mogelijk 60 procent van de vrouwen besneden. In drie westelijke provincies (Kermanshah, Koerdistan en West-Azerbeidzjan) beloopt hun aantal tot 20 procent. Overigens is de praktijk in alle gebieden op de terugtocht. Onder tieners zijn de percentages veel lager dan onder oudere vrouwen.
    Besnijdenis wordt in Iran voornamelijk toegepast door moslims van de Shafi'i, een van de vier scholen in de soennitische islam. ...

Tussenstuk:
Familie-onderzoek
De Brits/Iraanse antropoloog Kameel Ahmady besloot tot zijn onderzoek toen hij in Afrika kennismaakte met FGM. 'Door vage herinneringen uit mijn jeugd besefte ik dat het ook moet zijn voorgekomen in mijn geboortestreek, Iraans Koerdistan', zegt de in Engeland opgeleide Ahmady. Beelden kwamen boven van huilende meisjes en vrouwelijke familieleden die bedekte toespelingen maakten.
    Het speurwerk begon in 2005 in zijn familie. 'Ik was geschokt te ontdekken dat mijn grootmoeders, moeder en zuster allemaal besneden waren.' Het toont hoezeer besnijdenis alleen besmuikt wordt besproken (en toegepast) door vrouwen onder elkaar.
    Het onderzoek leverde hem de nodige tegenwerking en 'vernederingen' op in familiekring. Het was 'niet mannelijk', zo was de reactie. Familieleden schamperden: 'Wat voor man ben jij? Kom je helemaal uit Europa om te praten over de genitaliën van vrouwen?'    ...


Kortom: de cijfers moeten met factoren tussen 2 en 10 vermenigvuldigd worden. En de volgende figuur...:

... met flink wat blauw gekleurde gebieden aangevuld - bijvoorbeeld op de plaatsen van die bruine cirkeltjes
    Met natuurlijk:

  Besnijdenis bestaat vooral in de meest achtergebleven gebieden van Iran, daar waar ook kindhuwelijken, polygamie en eerwraak voorkomen.

En (de Volkskrant, 05-02-2016, van verslaggever Rob Vreeken):
  Indonesië in één klap een plaats in Unicef-topdrie van meisjesbesnijdenis

Unicef neemt voor het eerst Indonesië op in zijn mondiale statistieken van genitale verminking (FGM). Daardoor valt de schatting van het aantal besnijdenissen wereldwijd veel hoger uit. Ruim 200 miljoen meisjes en vrouwen zijn besneden, zo blijkt uit cijfers die het VN-kinderfonds vandaag publiceert. Tot nu toe werd steeds gemeld dat 100 tot 140 miljoen een vorm van besnijdenis hadden ondergaan.
    ... In het bevolkingsrijke land (255 miljoen inwoners) komt genitale verminking op grote schaal voor. Van de meisjes tot 14 jaar is maar liefst 49 procent besneden. Daarmee verovert Indonesië in één klap een plaats in de topdrie van Unicef. Alleen in Gambia (56 procent) en Mauritanië (54 procent) zijn verhoudingsgewijs meer meisjes besneden.
    De omvangrijke onderrapportage in de mondiale FGM-cijfers van de VN werd twee jaar geleden al vastgesteld door de Volkskrant. De veel te lage schatting was het gevolg van het ontbreken in de statistieken van een reeks landen in Azië en het Midden-Oosten, in het bijzonder Indonesië en Maleisië.
   Uit deelonderzoeken kon toen al worden geconcludeerd dat genitale verminking in Indonesië wijd is verspreid. Onderzoekster Claudia Cappa van Unicef gaf tegen de krant toe dat 'het mondiale cijfer kan exploderen' als die conclusie officieel zou worden bevestigd. Die 'explosie' heeft nu inderdaad plaatsgevonden, met de publicatie door Unicef van nieuwe data aan de vooravond van de International Day for Zero Tolerance Against FGM.
    De onderrapportage was het gevolg twee factoren: onwil van de regering van Indonesië (en andere 'verzwegen' landen) om onderzoek te doen naar besnijdenis en de formalistische werkwijze van Unicef. Omdat de VN-organisatie met overheden samenwerkt, vindt ze dat ze geen cijfers kan publiceren indien die niet door de betreffende regering zijn bevestigd.    ...

Meisjesbesnijdenis: moslims zijn barbaren.

Niet behandeld in de media en de rest van de maatschappij: jongensbesnijdenis. Natuurlijk is er kwalitatief geen enkel verschil. Het enige praktische verschil is dit: Joden doen het ook (de islam stamt van het Judaïsme). En over Joden mag je niets negatiefs zeggen, zelfs niet als ze handelen als barbaren uitleg of detail .  Dus mag je ook niets zeggen over de jongensbesnijdenis van de islam want dan komt automatisch de jongensbesnijdenis van de Joden in beeld.
    Desalniettemin zijn de feiten zo:

Jongensbesnijdenis: moslims zijn barbaren.

Toen gingen de moslims bewijzen hoe verlicht ze waren middels de zogenaamde "Arabische lente". Althans: dat werd druk geroepen in de westerse media. Hier de werkelijkheid (Volkskrant.nl, 10-06-2014, AP.):
  Zeven mannen vast na video van aanranding op Tahrir-plein

De Egyptische politie heeft gisteren zeven mannen opgepakt die verdacht worden van de gewelddadige aanranding van een 19-jarige studente op het Tahrir-plein in Caïro. De aanranding gebeurde tijdens festiviteiten rond de inauguratie van de nieuwe president Abdel-Fattah el-Sissi op zondag.


Op sociale media verschenen videobeelden waarop te zien is dat de 19-jarige vrouw naakt, met blauwe plekken en bebloed door politieagenten uit de menigte wordt geloodst. ...
    Volgens de krant The New York Times werden er zoveel vrouwen aangerand tijdens de massabijeenkomst op het Tahrirpleip zondag dat het gegil tijdens de live uitzending op de staatstelevisie te horen was. Toen het schreeuwen de voordracht van een nationaal gedicht overstemde, pakte iemand op het podium de microfoon en riep: 'Jongens, ga alsjeblieft weg bij de meisjes. Mannen, jongemannen, ga weg.'
    Seksueel geweld tegen vrouwen is een van de grotere misstanden in de Egyptische samenleving. Tijdens massademonstraties op het Tahrir-plein is het vaker voorgevallen dat vrouwen werden aangerand of zelfs verkracht.

En er was een hele stroom van dit soort voorvallen, de meeste zo veel mogelijk buiten de reguliere media gehouden. De speciale focus van de moslim-man: blonde vrouwen. Meestal verslaggeefsters.

Moslims zijn barbaren.

De volgende kwestie (de Volkskrant, 31-05-2014, van verslaggeefster Sterre Lindhout):
  Eerwraak maakt regering Pakistan te schande

Een vrouw gestenigd door haar familie in Pakistan, twee Indiase meisjes dood na een groepsverkrachting. In de vijandige buurlanden spelen vergelijkbare problemen: een traditie van vrouwenmishandeling en een politie die zich daarbij afzijdig houdt.


Tussentitel: Echtgenoot doodde zelf ongestraft zijn eerste vrouw

Wereldwijd is ontsteld gereageerd op de steniging van Farzana Parveen, de 25-jarige Pakistaanse die woensdag voor het gerechtsgebouw van Lahore werd gedood door twintig mannelijke familieleden, aangevoerd door haar vader. Het motief van de moordenaars was eerwraak: Farzana was getrouwd met Mohammed Iqbal, in plaats van de neef aan wie ze was beloofd. ...

Dit gaat zelfs zo ver als dat ze deze praktijken vrolijk voortzetten in Europa. In Engeland: vele gevallen (er zijn daar veel Pakistani). In Nederland meerdere gevallen (de Volkskrant, 05-02-2015, van verslaggevers Janny Groen en Sakir Khader):
  Spoorloos verdwenen na jaren van gedwongen isolement

Niemand weet waar Yasmeen is. Degenen die iets zouden kunnen weten, zwijgen. Want in de Pakistaanse gemeenschap heerst een doofpotcultuur.


Een groep vrijwilligers gaat vrijdag flyeren rondom de Ghausia moskee in Rotterdam-Zuid. Ze hopen zo informatie los te peuteren over het lot van de Pakistaans-Nederlandse vrouw Yasmeen (25), die sinds 25 januari wordt vermist. De politie houdt rekening met een misdrijf. Een jonge moeder van twee peuters verdwijnt niet zomaar.    ...
    Volgens Shirin Musa is de zaak-Yasmeen geen geval apart. Er zijn meer vrouwen uit de extreem gesloten Pakistaanse gemeenschap (zo'n 21 duizend in Nederland) die zich bij FFF melden met verhalen over slavernij binnen de familie. ...

En een jaar later (de Volkskrant, 05-02-2016, door Janny Groen):
  Breekt de dood van Yasmeen het Pakistaanse juk?

Begin 2015 wordt het lichaam van Pakistaanse Yasmeen (25) gevonden. ...


...   De verdwijning en dood van Yasmeen heeft de Pakistaanse gemeenschap in rep en roer gebracht. ...
    De spanningen in de Pakistaanse gemeenschap zijn de afgelopen maanden hoog opgelopen. Over en weer werd gedreigd en geïntimideerd. Er vlogen stenen door de ruiten van de ouders en zus van Adeel D. De feministen werden uitgemaakt voor 'vieze hoeren' en erger.
    Het nieuws van Yasmeens vermissing raakt een gevoelige snaar bij de Pakistaans-Nederlandse journaliste Naeeda Aurangzeb. Ruim twintig jaar geleden werd een vriendin door haar eigen familie om het leven gebracht. De moord werd onder de pet gehouden.
   Aurangzeb zweeg ook. Ze was destijds niet bij machte zich aan de sociale druk van de Pakistaanse gemeenschap te ontworstelen en naar buiten te treden. Toen was ze 20, inmiddels is ze 42 en geconfronteerd met vier moordzaken in haar directe omgeving in Nederland. Twee in de Pakistaanse en twee in de Turkse gemeenschap. Deze keer zou ze niet passief blijven toekijken.
    Datzelfde voornemen heeft Shirin Musa van Femmes for Freedom (FFF), een organisatie die opkomt voor vrouwen in huwelijkse gevangenschap. 'We waren vastbesloten door de verstikkende sociale controle heen te breken', zegt Aurangzeb daar nu over.
    De twee vrouwen kennen Yasmeen niet persoonlijk. Maar ze hebben beiden hun wortels in de Rotterdamse Pakistaanse gemeenschap. Daar doen verhalen de ronde over de slechte relatie tussen Yasmeen, die met ... Adeel D. was getrouwd ...

Verstikkende sociale controle.
  Aurangzeb en Musa spreken met vrouwen uit de Rotterdamse buurt waar Yasmeen woonde en met familieleden in Amsterdam en Groot-Brittannië. Uit de verhalen rijst het vermoeden dat de schoonfamilie betrokken is bij de verdwijning.

Eerwraak.
  De Paksitaans Nederlandse antropoloog Amer Morgahi ...
    Morgahi is beëdigd tolk en vertaler Urdu en werkt aan de Vrije Universiteit aan zijn proefschrift over islamitische organisatievormen in Nederland en Pakistan. ...
    ... In Rotterdam wonen families die afkomstig zijn uit dezelfde dorpen uit de Pakistaanse provincie Punjab. ...
    ... In Rotterdam wonen families die afkomstig zijn uit dezelfde dorpen uit de Pakistaanse provincie Punjab. Die controleren elkaar. Veel vrouwen zijn dermate verwikkeld in familiestructuren, dat ze er maar moeilijk kunnen uitbreken.'

Clanvorming.

Verstikkende sociale controle en clanvorming: moslims zijn barbaren.

Eerwraak: moslims zijn barbaren.

Ook uit het voorgaande de volgende kwestie:
   Daar doen verhalen de ronde over de slechte relatie tussen Yasmeen, die met haar volle neef Adeel D. was getrouwd ...
    Morgahi is beëdigd tolk en vertaler Urdu en werkt aan de Vrije Universiteit aan zijn proefschrift over islamitische organisatievormen in Nederland en Pakistan. ... Hij wijst op de vele huwelijken tussen neven en nichten ...

Inteelt.

De bijbehorende beelden:
 

De Volkskrant, 25-11-2011, van correspondent  Steven Adolf

'Stem op een Ezel stelt nooit teleur'

Fotobijschrift: Aanhangers van de islamistische Parti de la Justice et du Développement (PJD) ...  De Volkskrant, 03-06-2013, van verslaggever Rob Vreeken

Vrouwen Libië eisen gelijkheid

...    Deze vrouwen, actief in een trits actiegroepen en ngo's met internationaal goed bekkende namen als Libyan Women's Peace Platform, de Libyan Youth Movement (opgericht door Mneina) ...


 
  GeenStijl.nl, 17-03-2017, door Pritt Stift uitleg of detail

Filmpje. 070 importeert vrouwen die niets kunnen


  VU universiteitsblad advalvas.nl, 02-06-2017, door Peter Breedveld uitleg of detail

'We willen graag moslimstudenten als rolmodel'

Merk op: deze vrouwen in Den Haag en Amsterdam lijken als twee druppels water op die in Marokko en Libië: keiharde inteelt.

Mannen:
 

De Volkskrant, 18-04-2009, door Sietske de Boer en Joost van den Broek (foto's)

Terug in de Riff

Ze kwamen vanaf 1969 als jongemannen uit het Noord-Marokkaanse Rif-gebergte naar Nederland ...Inteelt: moslims zijn barbaren.

In het noordelijke deel van Afrika vindt je ook heel veel moslims (de Volkskrant, 23-10-2008, van verslaggeefster Natalie Righton):
  De duivelskinderen van Darfur

Duizenden vrouwen in Darfur zijn verkracht. Hun baby’s worden gezien als kinderen van de duivel. Niemand wil ze.

...   Ajaba is een van de naar schatting 200 tot 300 vrouwen in Oure Cassoni die bruut zijn verkracht door Janjaweed, door Darfurianen ook wel ‘duivels te paard’ genoemd. De Janjaweed zijn Arabische nomadenstammen die met steun van de Soedanese overheid jacht maken op de voornamelijk zwarte boerenbevolking van Darfur. Mannen worden afgeslacht, vrouwen verkracht.   ...

Tussenstuk:
Arabische milities gebruiken verkrachting als wapen

Sinds het uitbreken van de oorlog in Darfur in 2003 wordt verkrachting van vrouwen (en incidenteel mannen) ook daar gebruikt als psychologisch wapen.
     Volgens hulporganisaties zijn duizenden Darfurianen slachtoffer geworden van verkrachting. De slachtoffers zeggen aangevallen te zijn door gewapende militieleden, vaak in uniform. Het zou meestal gaan om Janjaweed. ...
    'De Janjaweed willen graag Arabische-baby's verwekken bij zwarte vrouwen', zegt sociaal werker Awad Nahar in Oure Cassoni.'Volgens hem gaat het de Janjaweed om etnische zuivering. 'Ze willen dat deze kinderen later loyaal zijn aan hun Arabische stammen en niet aan de onze.'   ...

Massa-verkrachting. Moslims zijn barbaren.

En deze (de Volkskrant, 28-01-2015, door Navi Pillay, voormalig Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN):
  In Zuid-Soedan zijn vrouwen vogelvrij

Nergens in Afrika is het seksueel geweld tegen vrouwen zo schrijnend als in Zuid-Soedan.

Als Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN bezocht ik Zuid-Soedan in mei 2012, minder dan een jaar nadat de inwoners in een referendum gekozen hadden voor een betere toekomst als onafhankelijk land. Ik zag er mensenrechtenkwesties die aangepakt moesten worden, maar ook veel optimisme.
    In april 2014 keerde ik terug naar Zuid-Soedan, vier maanden nadat de spanningen binnen de leidende partij van het land, de Sudan People's Liberation Movement (Soedanese Volksbevrijdingsbeweging, SPLM) geescaleerd waren tot een gewapend conflict in de hoofdstad Juba. Het geweld verspreidde zich snel onder de strijdkrachten, waarbij burgers doelwit werden op basis van hun etnische afkomst of vermeende politieke voorkeur. Gewapende misdadigers maakten het platteland onveilig door er vrouwen en kinderen te verkrachten en tot seksslaven te maken. De hoop die ik koesterde werd aan gruzelementen geslagen.
    Het meedogenloze seksuele geweld in Zuid-Soedan doet denken aan Rwanda. In 1998, toen ik rechter was bij het Rwanda-tribunaal (International Criminal Tribunal for Rwanda), hoorden mijn collega's en ik afgrijselijke verhalen over massaverkrachtingen en andere seksuele misdaden. De getuigenissen van slachtoffers, die vertelden dat de verkrachting hun fysieke en psychologische gezondheid en hun leven verwoest had, raakten me diep.
    Hoewel er in Zuid-Soedan geen genocide plaatsvindt, is het gehalte aan seksueel geweld niet minder schokkend. Zainab Bangura, VN-gezant voor seksueel geweld in gewapende conflicten, zei recent dat ze in haar dertigjarige carrière nog nooit een situatie gezien had die erger was dan die in Zuid-Soedan. Ze kan vergelijken met Liberia, Somalië, Sierra Leone, de Democratische Republiek Congo, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Bosnië, waar vrouwenlichamen wapens werden in de frontlinies van het conflict.    ...

Tja ...

Volgende kwestie (de Volkskrant, 18-07-2014, column door Harriet Duurvoort):
  Familiedwang

Nu de grote vakantie weer voor de deur staat, lopen allochtone meisjes het risico door hun familie achtergelaten te worden in hun herkomstland. Om onder dwang zich te verloven of te trouwen. Of ze worden zonder papieren achtergelaten omdat ze weer in het gareel gebracht moeten worden. ...
        '... 'In Nederland wemelt het van de Romeo en Julia's', vindt Shirin Musa, oprichter en directeur van Femlmes for Freedom. Tomeloos energiek zet zij zich in voor talloze onzichtbare, afhankelijke en onmondige vrouwen die slachtoffer zijn van polygamie, uithuwelijking, huwelijkse gevangenschap of eergerelateerd geweld. Zaken die spelen binnen Nederlandse moslimgemeenschappen, maar ook bij hindoes en Roma.
    Toen ze onlangs spiekpennen uitdeelde aan een stel Marokkaanse meisjes op een Haagse school, raakten die met wat Nederlandse meisjes in discussie. 'Het is simpel. Wij mogen gewoon niet verliefd worden. Dat weet je als Marokkaans meisje. Het mag niet van ons geloof.'    ...
    Ook hoogopgeleide vrouwen ontkomen niet aan familiedruk. Dankzij het feit dat ze een goede baan hebben, is er voor hen geen belemmering om aan een inkomensvereiste te voldoen om een partner te 'importeren'. Zo worden ze onder zware druk gezet te trouwen met iemand die de familie over wil laten komen. ...

En (de Volkskrant, 04-10-2014, door Janny Groen):
  Reconstructie | Verboden liefde

Ontsnapt uit islamitische familieschoot

Alya, een Arabische, huwde Pim uit Nederland. Met een smoes werd ze naar haar vaderland gelokt, waar ze zou worden uitgehuwelijkt. Een list bracht de geliefden weer bij elkaar.


Tussentitels: Haar paspoort was haar afgenomen, ze kon geen kant op
Arabische mannen zijn voortdurend aan het feesten. Maar als een vrouw dat doet, is het schandalig
Mijn moeder bad tot God mij te laten sterven, voordat ik schande zou storten over de familie
Ze zei dat ze mijn vader niet zou vertellen dat ik een man had leren kennen, anders zou hij me zeker vermoorden
Ik was verschrikkelijk bang, liep met zonnebril op straat en keek voortdurend over mijn schouder.

Huwelijksdwang. Moslims zijn barbaren.

Volgende kwestie (de Volkskrant, 09-09-2014, van verslaggeefster Carlijne Vos):
  'Wij Yezidi's kunnen niet meer tussen Arabieren leven'

In Diyarbakir, in het zuiden van Turkije, kwamen vorige week onverwacht ruim drieduizend yezidi's aan. Aan de grens zouden nog eens tienduizenden yezidi's rondzwerven, gevlucht voor de etnische zuiveringen door IS.
.

Etnische zuivering en genocide. Moslims zijn barbaren.

Volgende kwestie (de Volkskrant, 10-01-2015, door Flemming Rose. Vertaling Kor de Vries):
  Tegen de tirannie van het zwijgen

Na de massamoord in Parijs wordt Europa met hernieuwde kracht voor het dilemma van de multiculturele democratie gesteld. Het is de diepe overtuiging van Flemming Rose dat we moeten vasthouden aan het recht om te beledigen als we als beschaving willen overleven.


Philippe Val, de toenmalige hoofdredacteur van Charlie Hebdo, kon zijn irritatie niet verbergen, toen hem in verband met een rechtszaak tegen het tijdschrift in 2007 werd gevraagd of het nou wel nodig was geweest om die spotprenten te plaatsen, of er geen sprake was van een onnodige provocatie van een toch al onder druk staande minderheid. ...
    'Wat voor beschaving zijn wij als we degenen die treinen en vliegtuigen opblazen, die massamoorden op onschuldige mensen plegen, niet mogen beschimpen, bespotten en belachelijk maken', vroeg Philippe Val verontwaardigd.
    Ja, wat voor een beschaving zijn wij?
    Die vraag dringt zich op na de massamoord bij Charlie Hebdo.
    Satire is een van de antwoorden van de open samenleving op geweld, bedreigingen en andere barbarij.

Moslims (in Europa) vallen de vrijheid van meningsuitng aan met terreur. Moslims zijn barbaren.

Volgende kwestie (de Volkskrant, 02-05-2015, door Dino Suhonic, directeur van de stichting Maruf):
  Help moslimhomo's de strijd thuis te winnen

Moslimhomo's moeten thuis vaak een zware strijd voeren en kiezen: of je vrijheid of je familie.


Afgelopen maand hebben we hartverscheurende verhalen gehoord over homoseksuele moslims die na hun coming-out in een moeilijke situatie terechtkwamen. ...
    Bij de emancipatie van moslimhomo's wordt vaak gedacht aan een strijd voor betere rechten, seksuele vrijheid en feesten. Maar dat hebben we in Nederland al. Waar we voor vechten is een betere positie binnen onze gemeenschap. Deze strijd voeren moslimhomo's helaas vaak met hun familieleden. En dat is zwaar. Je wordt gedwongen om te kiezen: of je vrijheid, of je familie. De uitkomsten zijn vaak ongunstig en dramatisch. Veel moslimhomo's spreken hun familieleden niet meer. Sommigen worden door de familie verstoten en lastiggevallen. Er zijn maar enkele gevallen waarin we positieve verhalen horen.    ...

Homohaat. Moslims zijn barbaren.

Beelden vanaf het strand  (de Volkskrant, 03-07-2015):

Moslims hebben nul aanpassingsvermogen. Moslims zijn barbaren.

Volgende kwestie:
 
 
 

Terreur. Moslims zijn barbaren.

Hiermee is wel een redelijk duidelijk beeld geschapen: moslims zijn barbaren. Wat ze zelf niet weten want ze achten zichzelf superieur uitleg of detail , maar dan ook weer wel, zodra ze in een westers land komen te wonen. Dan krijgen ze maken met auto's, mobieltjes en een fatsoenlijk werkende maatschapij, wat ze allemaal in het gezicht schreeuwt: wij zijn barbaren.

Maar zijnde ideologische barbaren, treden er dan de diverse psychologische mechanismen in werking om deze twee elkaar contradicterende zaken te verzoenen. Waarvan de belangrijkste is: schuif de schuld voor de achterstand op de andere partij.

Onder aanmoediging van de politieke-correctheid van media en deels elite.

Welk proces nu het stadium heeft overschreden dat het expliciet benoemen van de barbarij noodzakelijk maakt. Welke overgang ook meerdere stappen kende. De eerste (de Volkskrant, 26-05-2017, door Janny Groen):
  Poster met zoenende moslima en joodse jongeman moet laten zien: dit is normaal in Rotterdam

Ze staan voor de Erasmusbrug: de moslima met hoofddoek en een joodse jongeman met keppeltje. Ze zoenen. Het is een van de beelden die de gemeente Rotterdam de komende twee weken in de stad laat zien in het kader van de campagne voor vrije partnerkeuze. ...

Er zijn vier van die posters gemaakt met telkens een andere gemengde samenstlling. Ter onderstreping van de boodschap: "Voor vrije partnerkeuze". Dit is degene die er overal meteen werd uitgelicht:

Waarom deze? Omdat "iedereen" weet dat dit het meest opvallend speelt bij moslims. Dan dan nog veruit het meeste in deze geslachtencombinatie: moslima en niet-moslim. Weet dus iedereen. Dat het het meest speelt bij moslims. Dus wat doen de politiek-correcten? Antwoord: die maken de campagne voor vooruitgang en verlichting zwart. Want de bovenstaande neutrale kop was die op de website. Hier volgt de kop in de krant (de Volkskrant, 26-05-2017):

De Volkskrant noemt het een 'hypocriete boodschap'. En waarom doet de Volkskrant dat? De Volkskrant doet dat omdat ze gebeld heeft met een woordvoerder van de moslims (de Volkskrant, 26-05-2017, door Janny Groen):
  Terechte relatiecampagne of hypocriete boodschap?

...  Nourdin el Ouali, fractievoorzitter van Nida Rotterdam.
    El Ouali zegt desgevraagd ...

En die woordvoerder van de moslims heeft het volgende gezegd tegen de Volkskrant, wat de Volkskrant zo mooi vond dat ze het de tussentitel maakte:
  Tussentitel: 'Ha, ha, een Leefbaar-wethouder die campagne voert voor diversiteit. Geloof je het zelf?' - Nourdin el Ouali, fractievoorzitter Nida Rotterdam

En wie is deze Nourdin el Ouali? Een voorstellen:

Type "arrogante geitenneuker". Volkomen onuitstaanbaar en weerzinwekkend als je hem eenmaal pratend hebt gezien. Regelrecht uit de inteeltbergen van de Rif. "Ik zal nooit iets aan- of overnemen van die  duivelse blanke ongelovigen".

Een uitstekende keuze dus als het gaat als woordvoerder van de zaak van de gedwongen partnerkeuze. De zaak van de inteeltcultuur. De zaak van de achterlijkheid.

De zaak van de barbarij.

Je opgedrongen door de media.

De tweede actuele kwestie (de Volkskrant, 29-05-2017):

Een enkel voorbeekd van datgene dat door de onbedorven buitenwacht ... (GeenStijl.nl, 29-05-2016, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  Ook Volkskrant weg kwijt met 'ramadanjournalistiek'


Genomineerd voor Woord van het Jaar. Ramadanjournalistiek. Gisteren alreeds in het Allah Dagblad, vandaag moedig terugwaarts met De Volkskrant, dat een verhaal heeft over hoe verschrikkelijk zwaar, maar tegelijk ook allemachtig prachtig achtentachtig mooi het maandlang uithongeren voor het geloof is. Dochters vallen bijna flauwkapot van de hongerklop, maar ze zetten door, tot het niet meer gaat en "slechte moslima's" worden na een stukje pizza. ...

... is omgedoopt als "ramadanjournalistiek". Waar de hele reguliere media aan meedoet. En waarvan de waarde, zeer opvallend, ook het meest treffend is omschreven in de Volkskrant, zij het nog niet helemaal met de passende woorden (de Volkskrant, 30-05-2017, column door Jonathan van het Reve):
  Honger en dorst

Ik vind het zielig voor Manal. Ze is pas elf, maar van haar moeder mag ze een maand lang niet eten en niet drinken. Behalve 's nachts, als kinderen gewoonlijk slapen. ...
    Het verhaal over Manal dat gisteren in de Volkskrant stond, was mooi en totaal niet veroordelend. Fatima lijkt mij een goede, lieve moeder, Manal en Amaral zijn leuke, volstrekt normale kinderen. ...
    En toch heeft het iets geks. Het is dus een bloedhete dag en Manal krijgt niks te eten of te drinken. Ze zegt dat ze gaat flauwvallen. 'Als je echt bijna flauwvalt, krijg je eten', antwoordt Fatima. Zover is het blijkbaar nog niet, want daarna klaagt Manal over buikpijn. 'Probeer het nog een paar uurtjes', zegt haar moeder, 'dan kijken we verder.' Als Manal ten slotte zegt dat het echt niet meer gaat, krijgt ze gelukkig een stuk pizza. 'Ik ben een slechte moslima', verzucht haar moeder. Zelf lijkt ze een paar uur later vanwege de hitte bijna te bezwijken achter het stuur van de auto.    ...

Stop maar. Wat hier staat is volkomen duidelijk: ramadan is barbarij. Merk op: dit is een hoogst uitzonderlijke uiytzondering en meteen is ook duidelijk waarom.
    Maar in feite dat kan het dus niet.
    In de reguliere media ...:
  In het Algemeen Dagblad stond vorige week een handleiding met 'do's en don'ts' voor onwetende Hollanders die te maken krijgen met vastende collega's. ...

De hele reguliere media.
    Dus voegde Van het Reve er ook dit aan toe...
  Lieve, dappere pogingen van beide kranten om de lezer te laten zien dat moslims ook gewoon mensen zijn, zelfs wanneer ze een tijdje niet eten. En dat we daar heel normaal over kunnen doen.

Wat dus doodgewoon iets is van het niveau: "Adolf Hitler was heel lief voor zijn hond, kinderen en personeel". Of  "Al die nazi's inclusief de kanpbewaarders waren ook allemaal heel lief voor hun hond en kinderen". Enzovoort
    Het is weerzinwekkend, in alle drie de gevallen. Ook het eerste. Want:
  Maar intussen wordt er qua opvoeding dus iets genormaliseerd wat in Nederland gewoonlijk - terecht - taboe is. Uitdroging en buikpijn van de honger klinken misschien leuk en romantisch, maar het is wel gevaarlijk en pijnlijk. En dat bij kinderen, urenlang, omdat de ouders dat willen. En waarom? Traditie. Religie. Omdat het zo hoort. Stukje bewustwording bij een elfjarige. Misschien ben ik overdreven geobsedeerd door voedsel, maar zelf krijg ik liever een maand lang elke dag een corrigerende tik dan dat ik overdag niks mag eten. Maar corrigerende tikken, dat kan natuurlijk écht niet meer in 2017.

Ramadan is barbarij. Moslims zijn barbaren.

En die barbarij wordt je als "normaal" opgedrongen door de media.

En dan het derde bericht dat aanleiding was voor het starten van deze verzameling. Het sluit direct aan bij het voorgaande (GeenStijl.nl, 31-05-2017, door Van Rossem uitleg of detail ):
  Ramadan Challenge: wie was wie in Nieuwsuur?

Steeds maar weer als je een tegel licht van de Wallah of Fame op de boulevard waar mediamoslims paraderen, kijk je zomaar in een giftige slangenkuil van moslimbroeders en politieke islam. Bij de Publieke Omroep weten ze dat niet, of verzwijgen ze het (which is worse?) en in hun reportages wordt derhalve steeds het beeld gecreëerd dat we met 'gewone moslims' te maken hebben, zoals ze dat bij Nieuwsuur plachten te noemen. ... Afgelopen zondag hadden ze ook weer zo'n item, in het verplichte post-Manchester repootje over hoe kinderkoppensnellende hakbars en hun suïcidale spijkerbommen allemaal niks met de islam te maken hebben. Was een topic, uiteraard.

Hier komt dus de onheilige drie-eenheid langs. Die drie-eenheid zijnde: "De moslims plegen opvallende wandaden zoals  terreur - de politiek-correcte media moeten hierover berichten - de politiek-correcte media plegen ter compensatie reclame voor de moslims". Gevolgd door: "De moslims plegen dus nog meer aanslagen - ... ". Enzovoort, sinds zo ongeveer 9 november 2002.
    Zoals met de laatste link blijkt, komt GeenStijl hierbij terug op een eerder item over de "reportage" van Nieuwsuur in het kader van de propagandacampagne "Moslims zijn mensen als u en ik" - overigens een stelling die met één blik op de wereld weerlegd wordt: "Als moslims mensen waren als u en ik, was Syrie een land als Nederland". Enzovoort.
    GeenStijl komt erop terug omdat ze meer informatie heeft verworven omtrent het soort lieden dat Nieuwsuur langs liet paraderen:
 
  Halil Karaaslan (spreker)Deze Turkse Nederlander, docent Maatschappijleer in Schiedam, doet volgens zijn LinkedIn ook dingen bij het Contactorgaan Moslims & Overheid, waar ook de Grijze Wolven bij aangesloten zijn. Hij was spreker op het MSA-feestje, al weten we niet wat hij precies verteld heeft. Bij Nieuwsuur zat hij zondag in de studio en daarvan weten we het wel: op de vraag of moslimjongeren goed integreren in de Nederlandse samenleving, antwoordt hij met de stelling dat Nederlanders zelf niet goed geïntegreerd zijn, en is hij van mening dat eventuele problemen aan moslimzijde mede te wijten zijn aan "uitsluiting". Het bekende kip/ei-verhaal met een vette lepel slachtoffermayo er overheen dus:


Onder het tweede plaatje zit in het origineel bij GeenStijl een linkje naar het betreffende fragment van de uitzending van Nieuwsuur uitleg of detail (28-05-2017, na 10:18 min.). De schriftelijke weergave klopt als een bus. Hier nogmaals het meest relevante fragment:
  ... op de vraag of moslimjongeren goed integreren in de Nederlandse samenleving, antwoordt hij met de stelling dat Nederlanders zelf niet goed geïntegreerd zijn ...

Dit kent maar één uitleg: zij willen hun cultuur aan ons opleggen. Zij willen Nederland kalifatiseren.

Ze plannen een oorlog met Nederland.

Dat "spreker" bij de naam van deze "gematigde moslim" slaat op een bijeenkomst van een nieuw opgerichte koepel van moslim-studentenorganisaties, die gelieerd blijkt te zijn aan de Moslimbroederschap, radicale molsims oorsponkelijk uit Egypte:
  Afgelopen zondag hadden ze ook weer zo'n item, in het verplichte post-Manchester repootje over hoe kinderkoppensnellende hakbars en hun suïcidale spijkerbommen allemaal niks met de islam te maken hebben. Was een topic, uiteraard. Op dezelfde dag tikte ook Carel Brendel een quizblogje over een islamitisch evenement aan de Vrije Gesluierde Universiteit, aan de hand van bovenstaande foto [hieronder, red.] vol baarden & bedekkende kleding die keurig van elkaar gescheiden zijn. Wat blijkt? Er is nogal wat overlap tussen het Nieuwsuur-item en die bijeenkomst aan de VU.

Het artikel van GeenStijl begon met een foto van een deel van de zaal bij de Vrije Universiteit gevuld met deze lieden:
 

Het beeld van een verzameling agressieve barbaren van de soort die Syrië en de rest van het Midden-Oosten in de puin hebben gelegd, hier tijdens hun vrijdagse dagje uit (het GeenStijl-artikel benoemt de agressieve radicalen die zijn herkend).

Moslims zijn niet alleen barbaren, het zijn agressieve en levensgevaarlijke barbaren.

En dat laatste geval, dat van de arrogante agressieve kalifaat-moslim die ons toespreekt dat wij bij hen moeten integreren, was de definitieve reden om deze verzameling te starten.

Het is tijd om alle schroom te laten vallen:

Moslims zijn agressieve en levensgevaarlijke barbaren, voor wier aanwezigheid in Europa en Nederland maar één vreedzame oplossing is: hun vreedzame uitzetting.


P.S.
Wie meer bewijzen wil, leze hier uitleg of detail over hoe ze zich gedragen in Nederland. Helemaal tot het einde.

Lees dan hier over meer algemene zaken uitleg of detail , over de houding ten opzichte van rationaliteit uitleg of detail , kunst uitleg of detail , ten opzichte van humor uitleg of detail , kritiek uitleg of detail , de vrijheid van meningsuiting uitleg of detail , de houding in de dialoog uitleg of detail , het gebruik van de gebiedende wijs uitleg of detail , het liegen uitleg of detail , de dominantie uitleg of detail , het superioriteitsgevoel uitleg of detail , het niet-speels zijn uitleg of detail , de homohaat uitleg of detail , het antisemitisme uitleg of detail , de wraakzucht uitleg of detail , de intolerantie uitleg of detail (in beelden: uitleg of detail ), het geweld uitleg of detail , het terrorisme uitleg of detail , de weerstand tegen en gevaar voor het onderwijs uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail, gevaar voor de democratie uitleg of detail ,  gevaar voor de meningsvrijheid uitleg of detail , gebrek aan aanpassing uitleg of detail , islamisering uitleg of detail , vooruitgang" uitleg of detail ,  en gevaar qua ideologie in het algemeen uitleg of detail .


De enige vraag die dan nog rest is deze: is het puur cultureel, of is het ook genetisch? En ook hier zal het jaren 1960/70 antwoord vermoedelijk onjuist blijken te zijn ...


Addendum

Het voorgaande concentreert zich op duidelijke dus extremere of grootschaligere zaken. Vermoedelijk veel ingrijpender en gevaarlijker is de kleine schaal. Zoals ook GeenStijl lijkt te beseffen door het doorgeven van een volledige column uit De Telegraaf van de nuchtere en ongetwijfeld migratie- en migrantenvriendelijk zakenvrouw Annemarie van Gaal. Over een "botsing"  met de migrantensamenleving (GeenStijl.nl, 12-06-2017, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  Ook Telegraaf-columniste aangereden door onwelgeworden diabeet

De kop slaat op een voorval twee dagen terug waarbij een autmobilist, die werd aangesproken door de politie wegens het staan op de trambaan voor station Amsterdam CS, met een noodgang wegreed en acht toeirsten verwonnde al rijdende tegen de gevel van het station. Door de politie verzwegen: onder de toeristen waren minstens drie Israëliërs. Wat ze wel meteen moesten doorgeven was de smoes die de man had voor zijn gedrag: hij was diabeet en moest vasten. Natuurlijk zonder te vermelden dat dat vasten was vanwege de ramadan dus dat de man een molim was en die slachtoffers dus Joods en dat de media sinds die tijd geen antwoorden meer krijgen op hun vragen en de man nog steeds vastzit.
   De column van Annemarie van Gaal gaat over een heel ander soort aanslag (De Telegraaf, 12-06-2017):
  Onderzoek effecten ramadan op gedrag
 
Ongelukje gehad met de scooter vorige week. Behalve hechtingen, blauwe plekken en een flinke hersenschudding, niks ernstigs. ...
    Het ongeluk gebeurde in Amsterdam onderweg naar de sportschool. Ik zat achterop de scooter bij mijn man Rhandy en wij reden op het fietspad. Een auto die links van ons op de weg reed, sloeg zonder te kijken en zonder richting aan te geven of snelheid in te houden, rechtsaf over het fietspad de zijstraat in. Er was geen ontwijken meer aan en voor we het wisten lagen we onder de scooter op de grond. ...
    In de auto die ons aanreed zaten drie jonge vrouwen. Rhandy lag met veel pijn onder de scooter en kon zijn benen niet meer bewegen. lk schrok enorm en vreesde meteen het ergste.
    Inmiddels waren er gelukkig wat mensen omheen komen staan en een van hen was een toevallig aanwezige huisarts die ons meteen controleerde. Terwijl wij hulpeloos op de grond lagen, waren de jonge vrouwen uit de auto alleen maar met zichzelf bezig, schreeuwden in het wilde weg en gilden teksten als 'wij zijn ook slachtofferl' Nog even voor de duidelijkheid: zij zaten in een auto en zij maakten de fout.    ...

Natuurlijk was door de omgevende verhalen al volkomen duidelijk welke teensandaal hier aan het wringen was, maar dit is daar toch een mooi toetje op: er gebeurt iets wat niet goed gaat, en de moslims zijn natuurlijk de slachtoffers. Kan niet anders, want moslims volgen De Leer van Allah, Zijn Naam ZIj Geprezen, en kunnen dus niets fouts doen, zeker als daar ook nog eens kufars, ongelovigen, bij betrokken zijn.
    En dat geldt, zonder een enkele uitzondering, voor alle moslims. Degene die dit niet voelt, is al vrij lang geen moslim meer.
   Verder met de psychologische radio-actieve neerslag van het moslim-zijn:
  Ik ben voorzichtig rechtop gaan zitten en probeerde met mijn mobiel wat foto's te maken van de situatie. Een van hen verhinderde dat door me te duwen en haar hand voor mijn telefoon te houden, want ik mocht volgens haar 'geen foto's maken'. Ondertussen bleven de andere twee maar gillen en aan ons trekken. Wij lagen op straat en zij waren vooral met zichzelf bezig. De situatie was te bizar voor woorden, zo erg dat omstanders zelfs de politie hebben gebeld.

Je kan het na iedere zin in deze passage onderbreken en noteren: "Moslims zijn barbaren".
    En het gaat rustig verder:
  Een fout maken in het verkeer kan iedereen overkomen, maar als het gebeurt dan vinden we dat oprecht erg voor de ander, zeggen we honderdmaal 'sorry' en bekommeren ons vooral om het slachtoffer. Kennelijk vonden deze vrouwen het normaal dat ze ons na een ongeluk aan kunnen vliegen en gillen dat zij ook slachtoffer zijn.

Nog steeds is er bij deze redactie weerstand tegen het moeten noteren van een zaak die zich voortdurend blijft opdringen als je hem eenmaal hebt bedacht: moslims hebben geen gevoel van empathie. Totaal geen gevoel voor empathie.
  Uiteindelijk arriveerde de politie. Ondanks dat de situatie glashelder was qua schuldvraag, probeerden ze toch nog om ons de schuld in de schoenen te schuiven door te insinueren dat de scooter wel opgevoerd moest zijn, anders hadden ze hem vast zien aankomen.
    De politie checkte voor de vorm nog even onze acht jaar oude, tergend langzaam rijdende scooter, maar die was uiteraard niet opgevoerd.

Het gebrek aan empathie lijkt zelfs wel over te gaan in een soort tegenovergestelde: een ingebakken antipathie.
  Er is nooit een woord van 'sorry' over hun lippen gekomen. Sterker nog, toen wij later aan het wachten waren om naar de eerste hulp gebracht te worden, kwam de man van een van deze vrouwen nog even bij mij verhaal halen, want ik had zijn vrouwen niet met voldoende respect behandeld. Je gelooft het niet, maar het is echt gebeurd. Wij hadden op dat moment te veel pijn en waren te overdonderd om überhaupt te reageren.

Wat kan je hier nog meer zeggen dan "Moslims zijn barbaren". "Hondse barbaren" of zoiets ... Met groot excuus aan de honden en honden die dit soort trekjes vertonen worden afgemaakt als zijnde "Te vals en onverbeterlijk".
    De zakenvrouw is nog bereid tot het zoeken naar verklaringen:
  De bestuurster van de auto weigerde het glaasje water dat ze aangeboden kreeg met de woorden: 'Nee, het is ramadan, ik ben aan het vasten' en plotseling schoot me door het hoofd dat de ramadan ook weleens de oorzaak zou kunnen zijn van deze vreemde gang van zaken. Waarom zagen ze ons niet? En waarom reageerden zij zo opgefokt?
    Een maand lang overdag niet eten of drinken, zal vast een effect zal hebben op je functioneren en op je gedrag. Bij sommige moslims zal dit voor een totaal gebrek aan concentratie zorgen en andere moslims zullen een korter lontje dan normaal hebben.
    De vernielingen en rellen in ons land eerder deze maand, werden ook al met de ramadan in verband gebracht.
    Eigenlijk zouden we eens een goed onderzoek moeten doen naar de effecten van de ramadan op ons gedrag en als het verband onomstotelijk aangetoond wordt, zouden we ook niet moeten schromen om dat bespreekbaar te maken.

Onzinnig, natuurlijk, als suggestie, omdat dit er vanuit gaat dat er een probleem zou zitten aan de kant van de moslims, en dat is bij hen volkomen onbespreekbaar dus ook aan de kant van de elite (grotendeels) en media (geheel).
    En omdat de rest van de bevolking dit soort dingen voortdurend meemaakt en dit soort dingen denkt ...:
  Naar wat voor maatschappij gaan we als we niet meer de verantwoordelijkheid voor ons eigen handelen nemen en ons niet bekommeren om degene die wij aanrijden of leed bezorgen?

... blijft de meest voor de hand liggende uitkomst een grote knal tussen deze twee tegenover elkaar staande groepen in de maatschappij. Moslims plus andere gekleurde immigranten met een wrok plus de Joden (met een wrok) en Joodsisten van elite en media, versus het onder de barbaren lijdende blanke deel van de bevolking uitleg of detail .

Wat allemaal onmiddleijk deed denken aan dit - via GeenStijl natuurlijk (parool.nl, 23-05-2017, door Jorien van der Keijl uitleg of detail ):
  Kinderen durven niet buiten te spelen in Transvaalbuurt

Sommige kinderen in de Transvaalbuurt durven niet buiten te spelen. Ze zijn bang voor leeftijdsgenoten die op de pleinen de dienst uitmaken. Ouders maken zich zorgen.


Tussentitel: “Allochtone kinderen spelen gewoon ruwer. Maar het is hier niet Bagdad of zo”

... De Transvaalbuurt kent een verleden met veel criminaliteit. Nu het geweld en de drugsdelicten zijn afgenomen, dient een ander probleem zich aan. Veel ouders laten hun kinderen niet meer alleen buiten spelen in de buurt.
    Vanwege 'de zorgelijke situatie' organiseerde Jitske Hallema van buurtoverleg Platform Transvaal onlangs een bijeenkomst. Ook haar dochter (10) wil niet meer alleen in de buurt te spelen. Hallema zegt tientallen bezorgde ouders te hebben gesproken. "Ze zien kinderen duwen, trekken, schelden."    ...
    Wie na schooltijd een ronde doet langs de pleinen, valt één ding op: wel kinderen, maar niet van autochtone afkomst, hoewel ruim veertig procent van de buurtbevolking geen migratie-achtergrond heeft.    ...
    Nu de criminaliteit is afgenomen, trekt de buurt meer hoogopgeleide ouders aan. "Zij hebben een andere type kinderen dan die je nu op de speelpleinen ziet," zegt Noud Verhage, voormalig buurtcoördinator Vreedzame wijk. Hij denkt dat vooral de nieuwkomers zich onveilig voelen. "Ze hebben niet geleerd om een duw terug te geven en zijn niet streetwise."    ...

Het zijn bij geboorte al barbaren. En als ze ouder worden ...
  "Onveilig, onveilig... Allochtone kinderen spelen gewoon ruwer. Maar het is hier niet Bagdad of zo," zegt jongerenwerker Hicham Aoulad Said (27). Hij groeide op in de buurt en heeft die positief zien veranderen. Als jongerenwerker is hij dagelijks op de pleinen te vinden. "Natuurlijk zijn er akkefietjes, maar dat is gezond."

... zijn het nog steeds barbaren. Waarvoor op deze schaal deze oplossing geldt - ook weer via GeenStijl (GeenStijl.nl, 03-06-2017, door Ronaldo uitleg of detail ):
  Paroollezeres pleit voor interraciaal geweld

De brief van de dag van ... gisteravond komt binnen als een harde mokerslag in het gezicht van multicultureel wensdenkend Nederland. Lezeres Parveen Mohan (Surinaams, dus kan geen racist zijn) legt uit waarom witte lelieblanke kindjes zo vaak het slachtoffer zijn van 'straatterreur van islamitische kinderen'. "Moslimkinderen laten Surinamers namelijk met rust omdat ze weten dat wij niet zo'n zwak volkje als de Nederlanders zijn. Ze weten dat als ze Surinaamse kinderen lastigvallen, binnen een half uur de hele familie van het kind verhaal komt halen. Misschien moeten Nederlanders dat ook eens leren doen; een vuist maken tegen terreur." Pats boem powerquote en veel plezier in de speeltuin Ole, Sterre en Benjamin. Oh wacht...

En dan in het origineel (parool.nl, 02-06-2017, ingezonden brief van Parveen Mohan, Amsterdam uitleg of detail ):
  'Nederlanders moeten eens leren een vuist te maken'

Lezersbrief - Paroollezer Parveen Mohan is blij dat ze een Surinaams gezin heeft. 'Moslimkinderen laten Surinamers namelijk met rust omdat ze weten dat wij niet zo'n zwak volkje als de Nederlanders zijn.'


Tussentitel: “Het zijn altijd grote kinderen tegen kleintjes, met z'n allen tegen één of met de dreiging van broers en neven”

'Lelieblank', het is tegenwoordig een favoriete term om autochtonen te omschrijven. Afgelopen weekend werd het woord bijvoorbeeld gebruikt in een brief waarin klachten van ouders in de Transvaalbuurt over de straatterreur van islamitische kinderen werden gerelativeerd.
    Veel ­Nederlandse kinderen durven er niet meer buiten te spelen, maar volgens de briefschrijver en de islamitische jongerenwerkers die eerder die week over de terreur waren geïnterviewd, valt het allemaal best mee en moeten de Nederlandse kinderen hun gedrag gewoon aanpassen. 'Allochtone kinderen spelen gewoon ruwer', 'Akkefietjes zijn gezond', 'Autochtone kinderen hebben niet geleerd een duw terug te geven en zijn niet streetwise'.
    Ik ergerde me groen en geel aan hoe de terreurslachtoffertjes in feite werden weggezet als watjes. Ook Nederlandse kinderen kunnen een duw teruggeven, maar bij deze straatterreur heeft dat geen zin. Het zijn altijd grote kinderen tegen kleintjes, met z'n allen tegen één of met de dreiging van broers en neven. Dat is niet alleen zo in de Transvaalbuurt, maar in alle andere delen van de stad.
    Wat dat betreft ben ik blij dat ik een Surinaams gezin heb. Moslimkinderen laten Surinamers namelijk met rust omdat ze weten dat wij niet zo'n zwak volkje als de Nederlanders zijn. Ze weten dat als ze Surinaamse kinderen lastigvallen, binnen een half uur de hele familie van het kind verhaal komt halen.
    Misschien moeten Nederlanders dat ook eens leren doen; een vuist maken tegen terreur. En als hun kinderen met rust gelaten worden, zullen ze hen ook wat vaker op een zwarte school doen.

Dus de keus is duidelijk: wordt zelf een barbaar, of gooi de barbaren eruit.

Nog een barbaars trekje (telegraaf.nl, 22-06-2017. uitleg of detail ):
  Ouders verdronken Salam ’uitermate teleurgesteld’

De ouders van Salam, het meisje dat na schoolzwemmen verdronk, zijn ’uitermate teleurgesteld dat de twee leerkrachten vrijuit zijn gegaan’. ...

Onbeperkte wraakzucht. En dat ziet er zo uit:
 

En dat is waarom Syrië, en de rest van het Midden-Oosten, zo'n grandioze puinhoop is. Omdat het dit soort barbaren zijn.

Op een hoger plan. Turkije staat wijd en zijd bekend als het meest verlichte en meest op het westen lijkende islamitische land. Hier hoe groot het verschil is (de Volkskrant, 19-07-2017. ANP/RTR ):
  Evolutietheorie uit leerplan Turkse scholen

De evolutietheorie van Darwin is uit het nieuwe leerplan voor Turkse scholen geschrapt. ...

Te vervangen door:
  Het nieuwe beleid schrijft ook voor dat alle scholen over een gebedsruimte beschikken.

En, uit de webversie uitleg of detail :
  Het nieuwe curriculum wil ook dat religieuze scholen, die in aantal toenemen, kinderen bijbrengen dat de 'jihad' vaderlandslievend van geest is.

Het zijn niet alleen barbaren, maar levensgevaarlijke barbaren.

Het volgende komt uit een rabiaat multiculturalistisch land en aldaar van een rabiaat multiculturalistische partij (volkskrant.nl, 10-08-2017, door Patrick van IJzendoorn uitleg of detail ):
  Labour-politicus: vrees voor racisme hindert onderzoek naar seksbendes

De Britse Labour-politicus Sarah Champion heeft de regering opgeroepen een onderzoek te doen naar de vraag waarom Britten van Aziatische komaf zo vaak betrokken zijn bij omvangrijke seksuele misbruikzaken. Ze reageerde hiermee op een rechtszaak waarin zeventien mannen en een vrouw woensdag schuldig werden bevonden aan vrouwenhandel en misbruik van tientallen tienermeisjes en jonge vrouwen in Newcastle. Dergelijke zaken hebben zich eerder voorgedaan in Oldham, Derby, Oxford en Rotherham.


Op de BBC-radio zei Champion, fractiewoordvoerder Gezinszaken, dat keer op keer blijkt dat met name mannen van Pakistaanse komaf zich hieraan bezondigen. Ze vroeg zich af of er culturele problemen zijn of dat het misschien binnen de gemeenschap geaccepteerd wordt. 'Deze vraag stellen is niet racistisch, maar betreft kinderbescherming.'
    Tijdens vier verschillende processen, waar de media nu pas over mogen berichten omdat anders de jury zou worden beïnvloed, werd een bekend patroon zichtbaar. De mannen hadden het gemunt op kwetsbare blanke meisjes. Makkelijke prooien bleken bewoonsters van opvanghuizen te zijn. Gratis drugs en drank waren populaire verleidingsmiddelen van de 'loverboys'. De meisjes werden naar woonhuizen vervoerd waar drugsfeesten plaatsvonden, maar dat waren slechts dekmantels voor groepsverkrachtingen.

'Ze vroeg zich af of er culturele problemen zijn ...' ... In deze context is er maar één cultureel probleem: ze zien ons als minderwaardig. De gore moslimbarbaren die collectief het land (Europa) uitgetrapt moeten worden.

De een of ander heeft de moeite genomen om te constateren dat de zon opgaat iedere morgen (de Volkskrant, 06-12-2017, door Janny Groen uitleg of detail ):
  Ongelovige vaker aangevallen, vervolgd en zelfs gedood

Zeven landen hebben het afgelopen jaar de jacht geopend op vrijdenkers. In dertien, voornamelijk streng-islamitische, landen staat de doodstraf op geloofsafval en religiekritiek. In 85 van 196 onafhankelijke staten worden de rechten van niet- of andersgelovigen ernstig geschonden.
    In veel landen is het klimaat voor afvalligen verstikkend. Copson: 'Steeds meer humanisten uit Saoedi-Arabië, Pakistan en Afghanistan kloppen bij ons aan. Ze zeggen dat ze er niet voor kunnen uitkomen wie ze zijn. Ze zijn doodsbang te worden aangevallen of te worden vermoord.'
    Behalve Pakistan en Saoedi-Arabië zijn het afgelopen jaar ook India, Maleisië, de Malediven, Mauritanië en Soedan afvalligen en godslasteraars gaan vervolgen.

Gunst ...Hoe is 't mogelijk ...? Daar hadden we toch echt geen idee van ...
    Op de website stond er ook nog bij wie deze wijzen waren:
  Geregeld komt voor dat burgers afvalligen aanvallen en daar niet of nauwelijks voor worden gestraft. Dit blijkt uit het Freedom of Thought Report 2017 dat de Internationale Humanistische en Ethische Unie (IHEU) vandaag in Brussel presenteert in het Europees Parlement.

Ze moesten een lintje krijgen ...

De barbarij in Engeland wordt ook steeds erger. Maar de invloed van de barbaren op de media in het rabiaat politiek-correcte Engeland is al dusdanig dat ze keihard liegen over de barbarij (dailymail.co.uk, 20-12-2017, By Abigail Gillibrand uitleg of detail ):
  Parts of London are 'no go areas' due to threat of acid attacks says ex-Labour Minister Stephen Timms

Acid attack threats have made parts of London 'no go areas', a former Labour minister has claimed.
    Stephen Timms made the comment and told MPs that the UK had 'the highest rate of attacks per capita' in the world.

De islamitische oosprong wordt niet genoemd, en de enig genoemde dader ... :
  The comment comes after Arthur Collins (pictured), 25, was jailed for 20 years following an acid attack in a London club

...is een blanke.

Eentje om aan te geven dat er nog niets substantieels verbeterd is. Een stuk Frans-Algerijns gajes wonend in Nederland genaamd Rapper Boef heeft zich vrouwenhatend uitgelaten (noemde een aantal "kechs" oftewel "hoeren"), leidende tot de bekende tweedelingen. En één enkel zeer uitzonderlijk geval - het is een lang artikel, maar alleen de koppen zijn voldoende (de Volkskrant, 13-01-2018, door Nadia Ezzeroili):
  Wanneer kunnen wij onze pijn delen?

Liefde voor vrouwen is voorwaardelijk in islamitische en hindoestaanse migranten-kringen, constateert Nadia Ezzeroili. Maar meedoen met #MeToo is lastig, want de daders staan zo dichtbij.


Tussentitel: Je kunt als vrouw nog zo hard geknokt hebben om de vernedering en onderdrukking thuis te ontvluchten om een zelfstandig leven te leiden, maar het woord kech/kehba/hoer treft je altijd als een mokerslag

En op de website:
  Waarom het woord kech ons altijd treft als een mokerslag (en aanhaken bij #MeToo lastig is)

Nadia Ezzeroili over de pijn bij vrouwen van islamitische of hindoestaanse achtergrond


Tussentitels:
Zodra een jonge vrouw ongehuwd zwanger raakt, kiest voor een niet-islamitische man of een naaktfilmpje van haar op straat komt te liggen, ligt ze er in veel gevallen uit
De hiphopminnende mansplainers zijn hooguit lachwekkend
De schrik die je als vrouw om het hart slaat wanneer je een onbekende man uit je etnische groep tegenkomt terwijl je stiekem in een club bent of ergens hebt afgesproken met je geheime liefde
De onderdrukte positie van de vrouw in islamitische en hindoestaanse migrantenkringen bestaat echt - en ze is structureel en verwoestend

Het is al zo vaak gezegd: moslims zijn barbaren. Meer vrouwenhaterij hier uitleg of detail .

Misschien wat aan de buitenkant van het gebied, maar voorlopig toch maar hier geparkeerd (de Volkskrant, 19-01-2018, door Bart Dirks):
  Lezen en schrijven op doktersrecept

Honderdduizend Rotterdammers hebben moeite met lezen en schrijven. ...

Men probeert er natuurlijk zo min mogelijk over te zeggen, maar het is duidelijk waar dit over gaat (Rotterdam!): allochtone laaggeletterdheid:
  In Nederland kunnen 1,3 miljoen mensen tussen de 15 en 65 jaar niet goed lezen en schrijven, oftewel 12 procent van de beroepsbevolking. In Rotterdam is zelfs 21 procent 'functioneel analfabeet'. Vooral in de gebieden Feijenoord (36 procent), Charlois (34 procent), Delfshaven, Hoogvliet en IJsselmonde (30 procent) is het probleem groot.

De allochtone wijken.
    En aan het einde:
  'Landelijk is tweederde van de laaggeletterden autochtoon en eenderde allochtoon', zegt wethouder Simons. 'In Rotterdam is die verhouding precies omgekeerd door de demografie van deze stad. ...'

Die tweede autotochtoon versus eenderde allochtoon landelijk is natuurlijk al absurd: het percentage allochtonen van deze soort, moslism en creolen, ligt niet al te ver boven de vijf procent - volgens wat de politiek-correcten er over zeggen. Oftewel: een absurd hoog percentage van de allochtonen is ongeletterd.
   De politiek-correct bestuurder heeft het natuurlijk over de blanken:
  '.... Dan heb je het nog altijd over ruim 33 duizend autochtone Rotterdammers die moeite met lezen hebben. Die groep willen we juist ook bereiken met deze campagne.'

Juist ja ... Dus maak alles nog maar een keertje erger.


Naar Islam, cultuurbeelden , Allochtonen lijst , Allochtonen overzicht , of site home .

 

2 jun.2017