WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Islam, cultuurbeelden: homohaat

3 aug.2011

Een van de vele "goede" eigenschappen van de islam is haar homohaat. Nu komt dat voor in meer stromingen, bijvoorbeeld in katholieke landen als Polen, maar de islam is er, zoals in de meeste zaken, weer behoorlijk extreem in. En ook dit is weer een eigenschap die nauwelijks toelichting behoeft, omdat iedereen ervan op de hoogte is. Voor de volledigheid, en omdat wetenschap nu eenmaal bewijzen vereist, hier toch een aantal bronnen (de Volkskrant, 20-04-2007, door Bart Jungmann):
  ‘Paradijs van jaren tachtig ligt ver achter ons’

In de vele gesprekken die de woensdag overleden medewerker van de Consumentenbond voerde met zijn collega Georgie Dom ging het ook over de travestie en of zijn vrouwelijke alter ego zich wel eens onveilig voelde. Het antwoord luidde: nooit. ‘Hij voelde zich helemaal geaccepteerd en dat kwam ook doordat hij zichzelf helemaal had geaccepteerd.’
     Twee dagen geleden overleed de 55-jarige man uit Den Haag aan de gevolgen van een zware mishandeling drie weken eerder. Wandelend van zijn werk naar huis werd hij met een keiharde vuistslag geveld op het Spui. Daarbij liep de man een schedelbasisfractuur en een zware hersenbloeding op.
    ... Met het Haagse Bureau Discriminatiezaken sprak het COC onlangs af om dergelijke mishandelingen ook anoniem te kunnen melden. ‘Het wordt tijd dat we die toename in kaart kunnen brengen’, aldus Haags COC-medewerkster Ati Westendorp.
    Ze wijt de groeiende intolerantie aan de komst van andere culturen, met name die van islamitische signatuur. ...

Ach jee ... Die 'andere culturen' toch ...

Nog meer "andere cultuur" (de Volkskrant, 22-11-2005, van verslaggeefster Sacha Kester):
  'Nieuwe Anne Frank is Marokkaanse lesbo'

'Nederland heeft een nieuwe Anne Frank', zegt Thnia Barkhuis van het COC. 'Een jonge, Marokkaanse lesbische vrouw in een buitenwijk die haar best doet om niet op te vallen.' Barkhuis sprak maandag bij de lancering van een project dat homoseksualiteit onder allochtone jongeren bespreekbaar moet maken, waardoor die Marokkaanse vrouw op een gegeven moment haar Achterhuis uit durft en homoseksuelen zich niet bedreigd voelen door groepjes scheldende of sissende jongeren.   ...
    'Vooral onder jongeren bestaat een tendens naar conservatieve ideeën die zich uit in vijandigheid, onbegrip en agressie', zei de minister. 'En we willen vooruit, niet achteruit, dus het is van belang om homoseksualiteit binnen deze groep bespreekbaar te maken.'    ...
    Ook Frank van Dalen, voorzitter van COC Nederland, voelt de noodzaak van het project. 'Anderhalve week geleden sprak ik met een jongerenwerker van een islamitische school. Als iemand zich als homoseksueel bij me meldt, vertelde hij, dan zou ik zeker helpen. Maar niemand meldt zich. En dus bestaat het niet bij ons op school.'

Zie vooral de laatste zin. Iets met die drie aapjes van "Horen, zien en zwijgen"...

Hier de normale reactie van de Volkskrnat op "ander cultureel" ongerief (de Volkskrant, 29-05-2009, door Peter de Graaf):
  Geweld tegen homo's tref je ook in de provincie aan

'De cafe-eigenaar kwam naar me toe en vroeg me te vertrekken, want een "klant nam aanstoot aan me, omdat ik homo ben', vertelt de 30-jarige Renato Zamagna, geboren in Brazilië en inwoner van Helmond.
    Bij binnenkomst, zondagavond, had hij al een zekere spanning gevoeld in café Maxim in Helmond, waar vooral allochtone bezoekers komen. Zamagna weigerde te vertrekken. Dat heeft hij geweten. 'Ik werd op mijn schouder getikt. Toen ik me omdraaide, werd ik vol in mijn gezicht geslagen.'   ...

Oftewel: in de provincie tref je ook allochtonen aan ...

Of een andere benadering van "het probleem": de benadrukking van de positieve uitzondering.Het faalt hopeloos (de Volkskrant, 27-11-2012, van verslaggeefster Janny Groen):
  'Moslima en homo moeten handen ineenslaan'

Tussentitel: Er is altijd een enorme kloof: of je bent seculiere moslim, óf je bent moslim - Dino Suhovic - docent aardrijkskunde op een middelbare school

Alleen zullen ze de strijd tegen de 'patriarchale interpretatie' van de Koran, die leidt tot onderdrukking van allerlei groepen, niet winnen. Daarom sluiten de Zuid-Afrikaanse imam Muhsin Hendricks (42), ook wel bekend als 'de roze imam', en de homoseksuele Bosnische Nederlander Dino Suhonic (28) coalities met de vrouwenbeweging.
    Onderdrukking van moslima's en homo's wordt door mannelijke moslims nogal eens gerechtvaardigd met citaten uit de Koran. De meesten kunnen zich daar maar moeilijk tegen verweren. Ze laten zich slaan, blijven in de kast, leiden een ellendig leven. Ze hebben geen weerwoord. En juist dat is wat Hendricks en Suhonic de machtelozen wil aanreiken: een met authentieke islamitische bronnen onderbouwd verweer.    ...

"Moslima's" (dat wil zeggen: de groep en niet een doodenkele uitzondering) hebben zich nog nooit ook maar voor een seconde bekreund om de slachtoffers van de islam. Hoe zouden ze dat moeten doen ...? Dat kan namelijk maar op één manier, zoals al blijkt uit de tussentitel: weggaan bij de islam.

En nog een poging van Janny Groen ("Fout na de oorlog") om de zaak te bagatelliseren met "succesverhalen" (de Volkskrant, 05-12-2013, van verslaggeefster Janny Groen):
  'Ik vermoedde al dat ze zo was'

De Turkse film My Child laat ouders van homoseksuele kinderen aan het woord. Er is veel herkenning bij de première in Amsterdam. 'Had ik haar op straat moeten gooien?'


Tussentitel: Op het moment dat wij uit de kast komen, begint voor familie en vrienden pas de verwerking

'Ik heb ook pijn gehad toen ik het hoorde. Ik kon het niet meteen accepteren. Ik zei tegen mijn dochter: probeer een andere man, ga de Koran lezen.'
    Diana Kotters (62) heeft zojuist in het Amsterdamse Rozentheater de Nederlandse première van de Turkse documentaire My Child gezien, waarin ouders openhartig vertellen over hun homo- of transseksuele kinderen. Ze verhalen over een moeizaam proces. ...

Natuurlijk is dat 'moeizame proces' al een uitzondering van de soort waarbij vergeleken de criminaliteit van Marokkanen lijkt op het voorkomen van regendruppels in een stortbui. En in het tussenstuk wordt een tipje van die zeer zware en duistere sluier opgelicht:
  Tussenstuk:
Van Es hoorde hartverscheurende verhalen

In het kader van de viering 400 jaar Nederlands-Turkse betrekkingen bezocht de Amsterdamse wethouder Andrée van Es (Participatie en Burgerschap) vorig jaar Istanbul. Daar viel haar oog op een foldertje van Listag, een netwerk van familie en vrienden van ouders van lhbt'ers (lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders).
    In haar werk wordt ze nogal eens geconfronteerd met 'hartverscheurende verhalen' van jongeren die niet uit de kast durven komen. 'Ze zeggen dat ze dat hun ouders niet willen aandoen', vertelde een geëmotioneerde Van Es donderdag in het Rozentheater.
    Ze besloot een delegatie van Listag naar Amsterdam te halen en zal lhbt'ers, samen met het COC, helpen bij de opzet van een dergelijke organisatie. De vertoning van My Child was de kick-off.

De zoveelste propagandaleugen van Groen. En het zoveelste bewijs van de achterlijkheid van moslims.

De realiteit (Joop.nl, 12-12-2013, door Mark Wagemakers - Tekstschrijver en publicist uitleg of detail ):
  Marokkaanse potenrammers

Hoe gebrekkig het Nederlands ook moge zijn, schelden kunnen ze altijd met verve


Racisme is van alle tijden. Discriminatie ook. Waar groepen samen moeten leven, vallen klappen. Rake.
    Zo was het afgelopen zaterdag niet de eerste keer dat ik een homokroeg uit liep, waarna de aanval van anti-tolerantie vanzelf weer losbarstte.
'Hé! Homo! Homo! Kankerhomo!'
    Hoe gebrekkig het Nederlands ook moge zijn, schelden kunnen ze altijd met verve. Na een paar keer uitgescholden te zijn, was ik het aardig zat (ook niet voor de eerste keer, trouwens). "Ik heb respect voor jou, dan mag jij ook respect voor mij hebben. Zo gaan we met elkaar om." Als een rode lap op een stier. Respect? Voor een kankerhomo? Ik kan nog meer kanker krijgen en het liefst slaan ze het licht uit m'n ogen. Ze houden elkaar vast (want zo zijn ze) om maar niet op me in te kunnen. Het is al niet eens meer spannend om het publiek te laten raden waar deze anti-homo-uitingen vandaan komen.
   Om telkens het probleem van het Marokkaanse straatschorriemorrie onder de noemer integratie te plaatsen: noem het een aanpassingsprobleem. Die hangjongeren zouden prima Nederlands kunnen spreken. Of een normaal leven opbouwen. Maar nee: als het niet om hen draait, of het ze niet naar de zin wordt gemaakt, hebben anderen het gedaan. Aanpassen is het grote probleem bij dat soort types.    ...

Waarna het verder gaat over Nederlanders in het algemeen. Volkomen irrelevant voor wie wat weet over de toestand in de rest van de wereld.

Klein berichtje (de Volkskrant, 04-06-2014, ANP):
  Mannen wegens homogeweld cel in.

Redouane K. en Abdelmalik M. zijn dinsdag door de de rechtbank in Parijs veroordeeld tot celstraffen tot 2,5 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, wegens de zware mishandeling van de Nederlander Wilfred de Bruijn en zijn vriend Olivier Couderc in april 2013. De foto die De Bruijn van zichzelf postte op Facebook met de opmerking: 'Dit is het gezicht van homohaat' trok internationaal de aandacht.

En even internationaal werd verzwegen dat het moslims waren. Ga er dus gewoon maar van uit als je dot soort berichten leest: het zijn moslims.

Weer eens eentje die gewoon zijn hart lucht (Volkskrant.nl, 10-07-2014, door Jarl van der Ploeg uitleg of detail ):
  Bredaas PvdA-raadslid in opspraak na anti-homo uitspraken

Het Bredase PvdA-raadslid Jamal Nouhi is vandaag door zijn eigen partij op het matje geroepen vanwege een reeks anti-homo uitlatingen op de Marokkaanse nieuwssite bladna.nl. Nounhi, zelf van Marokkanse komaf, reageerde op een oproep van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch aan de Marokkaanse regering om haar anti-homowetgeving te herzien. Vorige week werden daar zes homoseksuelen in hoger beroep veroordeeld vanwege hun geaardheid.
    'Er zijn echt grenzen aan bemoeienis van dit soort organisaties met binnenlands beleid', schreef Nouhi op de site. 'Ze (Human Rights Watch, red.) hebben zich nu bewezen als een organisatie die denkt moreel superieur te zijn, hogere standaarden te hebben dan andere 'achterlijke' landen'.'
    In verdere reacties hekelde de PvdA'er de constante bemoeienis met de Marokkaanse staatsreligie en vergelijkt hij homorechten met de rechten van pedoseksuelen.
    'Wat als wij een organisatie opzetten met de naam People Rights Watch en eisen dat alle pedofielen in Europa moeten worden geaccepteerd? Of eisen dat elk Europees land de Marokkaanse islamitische wetgeving moet implementeren? Wat dan?', aldus Nouhi.   ...

Mooi, kunnen de rechten van Marokkanen in Nederland, veel storender dan homo's tot op het sterk criminele af, meteen hun rechten ontnomen worden. En uitgezet, zoals allang gebeurd zou hebben moeten zijn.

Nog even een officiële bevestiging (Elsevier.nl, 05-12-2014, door Gerry van der List uitleg of detail ):
  Niks nieuws, wel treurig: moslims keuren homoseksualiteit af

Een studie van het SCP brengt de islamitische homofobie in beeld. Het is de prijs die een multiculturele samenleving betaalt voor het toelaten van veel immigranten met een onverdraagzaam geloof.


'Een volk dat de perken te buiten gaat', zo worden homo's omschreven in de Koran. De heilige schrift van de moslims oordeelt negatief over mannen die 'met wellust mannen in plaats van vrouwen' naderen.
    Geen wonder dat de islam homoseksualiteit verbiedt. In tal van islamitische landen, zoals Iran en Saudi-Arabië, staat er zelfs de doodstraf op.
    Geen wonder ook dat deze onverdraagzaamheid groeit in Nederland. ...
    Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft deze homofobie nu in beeld gebracht. De meerderheid van moslims in Nederland vindt homoseksualiteit verkeerd.     ...

Tussendoor wordt ook nog even een van de vaste pandoers van de barbaren en de verraders weerlegt:
  Dit geldt ook voor strenggelovige protestanten, maar dit is een bescheiden, in omvang afnemende en vreedzame groep. Zij vormen geen bedreiging voor homo's die hand in hand over straat willen lopen.

De moslim-barbaren wel.
    En nog een sprookje weerlegt:
  Opvallend en verontrustend is dat de onderzoekers weinig verschil in opvattingen signaleerden tussen ouderen en jongeren.

Het wordt beslist niet beter.
  Simpele oplossingen zijn er niet. Homo's in islamitische gemeenschappen zullen dezelfde moeizame en langdurige strijd voor acceptatie moeten aangaan die homo's van protestantse en katholieke huize de afgelopen decennia hebben gestreden.

Tezamen met de overige zaken die ze moeten leren: minimaal 500 jaar. Leert de ervaring met christenen.
  Erg vervelend allemaal. Maar dat is de prijs die een multiculturele samenleving betaalt voor het toelaten van grote groepen immigranten uit landen met een intolerante godsdienst.

En eerder uit het artikel:
  De massale immigratie betekende import van achterlijkheid.

En dat is voor het eerst, zoals waargenomen door deze redactie, dat deze conclusie in deze terminologie mag worden opgeschreven in één van de reguliere media.

En een volledige bekentenis (de Volkskrant, 02-05-2015, door Dino Suhonic, directeur van de stichting Maruf):
  Help moslimhomo's de strijd thuis te winnen

Moslimhomo's moeten thuis vaak een zware strijd voeren en kiezen: of je vrijheid of je familie.


Tussentitel: Welke geloofsovertuiging laat je je eigen kind mishandelen, verstoten en vermoorden?

Afgelopen maand hebben we hartverscheurende verhalen gehoord over homoseksuele moslims die na hun coming-out in een moeilijke situatie terechtkwamen. De Volkskrant schreef over het drama van Nasser, een Duits-Libanese homo wiens oom kokend water over hem gooide, waarna zijn vader hem naar Libanon ontvoerde (Ten eerste, 12 maart). Daar probeerde zijn vader Nasser uit te huwelijken. The Guardian berichtte op 21 maart dat de Pakistaanse Brit Nazim Mahmood zelfmoord heeft gepleegd omdat zijn familie hem na zijn coming-out niet accepteerde.
    Dit soort nieuws komt voor moslimhomo's in Nederland hard aan. Voor velen van ons is dit heel herkenbaar. Dergelijke verhalen deden me denken aan het verschrikkelijke lot van Ikram Daaroui, een Marokkaanse lesbienne die door haar familieleden mishandeld werd. Omdat ze op vrouwen valt werd ze opgesloten in haar ouderlijk huis.    ...
    Bij de emancipatie van moslimhomo's wordt vaak gedacht aan een strijd voor betere rechten, seksuele vrijheid en feesten. Maar dat hebben we in Nederland al. Waar we voor vechten is een betere positie binnen onze gemeenschap. Deze strijd voeren moslimhomo's helaas vaak met hun familieleden. En dat is zwaar. Je wordt gedwongen om te kiezen: of je vrijheid, of je familie. De uitkomsten zijn vaak ongunstig en dramatisch. Veel moslimhomo's spreken hun familieleden niet meer. Sommigen worden door de familie verstoten en lastiggevallen. Er zijn maar enkele gevallen waarin we positieve verhalen horen.    ...

Afgekort: de homohaat is universeel. Net, natuurlijk zoals vrijwel al die andere verrijkende eiegsnchappen. Het zijn gewoon barbaren.

Uit één van de meest gematigde islamtische landen: Indonesië (de Volkskrant, 14-03-2016, van correspondent Michel Maas):
  Reportage | Haatcampagne en censuur

Homo niet veilig meer in Indonesië

In Indonesië is een door de overheid gesteunde haatcampagne tegen homo's, transgenders en biseksuelen ontbrand. Op tv worden ze geweerd, knokploegen bedreigen hen op straat.


Tussentitel: Homo's moeten worden behandeld door een dokter - Muhammad Fuad - leider van de militante groep Forum Umat Islam

Er was nog veel meer smerigheid ...

Moslims hebben in Amsterdam homohaat-folders verspreid. De Volkskrant probeert er iets anders van te maken (de Volkskrant, 18-10-2016, door Lisa van der Velden, Iris Koppe):
  Antihomo-flyer lijkt werk van groep Turkse prediker

De homofobe flyers die inwoners van Amsterdam-West zondagochtend in hun brievenbus vonden, zijn zeer waarschijnlijk het werk van volgelingen van Harun Yahya, een pseudoniem van de Turkse prediker en schrijver Adnan Oktar. Yahya is een omstreden creationist met aanhangers onder Westerse moslimjongeren. De politie wil nog niet bevestigen dat het om volgelingen van Yahya gaat.   ...

Oftewel: "Don't mention the islam"...

Een heterdaadje (elsevier.nl, 29-06-2017, door Tom Reijmer uitleg of detail ):
  ‘Kankerhomo!’: jongen knock-out geslagen na vrolijk dansje

Bruut geweld in een Amsterdamse supermarkt. Een lichtgetinte man kon een vrolijk dansje van een van de klanten niet zo waarderen en sloeg hem knock-out. Even daarvoor had hij zijn slachtoffer uitgescholden voor ‘kankerhomo’.


De politie heeft woensdag heftige beelden vrijgegeven van een zware mishandeling in een filiaal van Albert Heijn aan de August Allebéplein in Amsterdam op 28 april dit jaar.

Hier de dader:

Met verderop nog deze:
  Eerder deze maand werd een Surinaamse homoseksuele toerist ’s nachts in elkaar geslagen op het Amsterdamse Damrak, niet ver van het Centraal Station.
    Een groepje jongens beukte zodanig op hem in, dat hij zich moest laten behandelen door een kaakchirurg in het ziekenhuis. Oktober vorig jaar werd een homostel zwaar mishandeld en in april werden twee homo’s in Arnhem afgetuigd met een betonschaar.

an de eerste zijn geen verdere details dus ook beelden bekenbd geworden. Van de tweede wel: Marokkanen.
    Oftewel: zelfs de moslims met hipsterbrilletjes die eruit zien alsof ze kunnen lezen en schrijven is agressief homohatend gajes. Ken je nagaan hoe het staat met de scooterrijdende bontkraagjes ...


Naar Islam, cultuurbeelden , Allochtonen lijst , Allochtonen overzicht , of site home .