WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Islam, cultuur: vooruitgang

2 mei 2017

Een enkele bron die representatief is voor 1200 jaar cultuur (Volkskrant Magazine, 01-04-2017, column door "Hayat"):
  Pas na jaren realiseerde ik me dat oom Driss ernstig verslaafd was aan cannabis
 
Mijn oom komt op bezoek! Ik ben als een kind zo blij en houd m'n blik ongeduldig op de schuifdeuren van aankomsthal 4, ...

Eerst even voorstellen: dit is uit het zaterdagse Magazine van de Volkskrant, een op glanspapier gedrukt katern over cultuur, lifestyle enzovoort.  En in het kader "Moslims omdat het moet" verschijnt daar ook de column van "Hayat", die niet mag vertellen wat haar echte naam is "vanwege bedreigingen", wat misschien wel waar is maar dat zijn dan bedreigingen uit eigen kring. "Hayat" geldt als "hogeropgeleid" want advocaat. En dan zeg je natuurlijk al snel de verkeerde dingen volgens het Riffijnse rapaille van de straat en de plofkraken.

Het volgende staat er dan ook vermoedelijk strikt per ongeluk:

  Mijn moeder komt uit een groot nest dat niet veel voorspoed heeft gekend. Haar vader overleed op jonge leeftijd en liet mijn oma achter met zes kinderen. De jongste nog een kleuter, de oudste een werkloze twintiger. Ze vonden het in Marokko leuker een extravagante moskee in de oceaan neer te zetten, dan om de sociale voorzieningen goed te regelen, dus mijn oma moest maar zien hoe ze alle monden voedde.

Juist ja ... Precies zoals uitgebeeld hier, uit "Zin van het leven" :
 
De islamitische versie
van de zin van het leven

"Moskeeën voor zaken als sociale voorzieningen ..."

Laat staan zulk soort zaken als onderwijs. En wetenschap.

En denk aan Nederland: wat deden moslims met het eerste geld dat ze konden uitsparen: moskeeën vanm bouwen!

Overigens: dat "Moslims omdat het moet" is natuurlijk een flauw grapje à la GeenStijl. Die columns van "Hayat" is één van de vele naarstige pogingen van de Volkskrant om moslims voor te stellen als aanhangers van "Islam is Vrede' en "Islam is Beschaving en Vooruitgang".

Het eerste spreken ze zelf met grote regelmaat en met grote nadruk tegen door bijvoorbeeld over blanke mensen te rijden met vrachtwagens. Of gewoon met bommen te vermalen.

Dat eerste is dus bij middels deze bron weer eens genoteerd. Eigenlijk volstrekt ten overvloede, want alle globale overzichten van zaken als wetenschappelijke inspanningen laten de islamitische heersgebieden zien al één grote woestenij. .


Naar Religie en ratio , Psychologie lijst , Psychologie overzicht , of site home .