WERELD & DENKEN
 
 

Moslims, haatzaaiers: Karim Bettache

4 feb.2017

Politieke-correctheid is een veelkoppigmonster, en één van de koppen is die an "Nederland is racistisch". Waarom? Nou eigenlijk doodgewoon omdat de blanke mens er overal in de meerderheid is. Behalve in de gevangenissen maar dat feit houdt men zorguldig verborgen.

Overal waar die blanke meerderheid er is, is er overduidelijk sprake van racisme. Zo spreekt en schrijft de hydra. Iets dat voor eigen kring gewoon deel is van de liturgie ("Het is tijd voor een gekleurd kabinet"... Echt! Serieus! In de Volkskrant uitleg of detail ), maar wat natuurlijk is al nektar voor de wesp voor de gekleurde gemeenschap.

En het geval dat hier langskomt, ene Karim Bettache, is een bijzonder naar stekend soort wesp. Eentje met een universitaire opleiding en een bijl over zijn schouder zo zwaar dat hij nauwelijks vooruit kan komen.

Schrijven lukt daarentegen des te beter, en hij heeft zijn volstrekt passende plaats gevonden: tussen de maniakken van de haatzaai-site Joop.nl (Joop.nl, 04-02-2017, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail ):
  De hardnekkige witheid van Nederland

Is er nog meer nodig? De man vindt Nederland te wit.

Er is uiteindelijk maar één min of meer vreedzame oplossing voorstelbaar. Als niet meteen begonnen wordt met de repatriëring van mensen die dit soort uitspraken doen, komt die andere: een gewelddadige blanke opstand tegen elite dit soort lieden opstookt.

En daarbij zal een aantal leden van de politike-correcte elite en een groot aantal vijfde-colonnisten ook door schade en schande ondervinden dat de geschiedenis en de sociologie niet met zich laten spotten.

Meer over de komende etnische burgeroorlog hier  uitleg of detail .

Nog een mooie (Joop.nl, 01-03-2017, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail ):
  De populisme-industrie: de onsmakelijke verrechtsing van onze media

Nederland schreeuwt om diversiteit en onafhankelijke journalistiek. Onze media zijn propagandakanalen geworden, verslaafd aan het populistische en neoliberaal-rechtse geluid

...    Er is een totaal gebrek aan onafhankelijke media. Media die nagenoeg in handen zijn van een paar giganten, zoals de Telegraaf Media Groep, wiens winstgevende prioriteiten op nummer één staan. Het gevolg? Onze mening wordt continu in de richting van haar rechtse belangen gestuurd. Het maakt tegenwoordig niet uit of je de Volkskrant of NRC leest: het is de godganse dag Geert Wilders, de boze witte man of vervelende moslims, moslims, nog eens moslims en, uiteraard, Marokkanen. Alles voor de clicks.    ... 

En wie krijgen er te weinig aandacht:
  Maar ook media die loeihard zijn jegens partijen als DENK, Artikel 1 ... 

De gekleurde haatzaaiers die de Nederlandse cultuur willen afschaffen uitleg of detail en beweren dat Nederlandse artsen moslims om zeep helpen uitleg of detail .

Totaal gestoord, deze figuur ...

En hij heeft kennelijk de smaak te pakken (Joop.nl, 08-03-2017, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail ):
  De échte boze witte burger woont in Groningen

...    De afgelopen jaren maakten mij duidelijk dat er een aanzienlijke groep landgenoten is die in een stuip schiet bij het horen van mijn naam. Mensen waar ik mij altijd oprecht om heb bekommerd bleken opeens massaal te stemmen op een partij die multiculturele Nederlanders het liefst de grens over flikkeren. ‘Vergassen, deporteren en uitzwaaien’…Op sociale media ontkom je niet meer aan de retoriek die mij en miljoenen andere Nederlanders wegzet als ongedierte. Het is deprimerend en beangstigend.
    ... een PVV-stemmer, een racist, ... mensen die de schuld van al hun ellende afschuiven op onschuldige landgenoten ...

Hartstikke onschuldig, al die lieve moslims in Nederland. Hebben wel de gewone Nederlanders uit hun wijken verdreven, plegen ramkraken in heel Europa, overvallen bejaarde vrouwen bij de bosjes en hebben Theo van Gogh vermoord, maar een kniesoor die daar op let ...

En even fout zijn natuurlijk:
  Volgens onze laffe linkse politiek moet je echter begrip hebben voor deze mensen. Je moet ze zielig vinden. Buma, Asscher, Rutte en Wilders, ze vinden het allemaal. Maar schokkender is dat ook de SP het racistische geluid heeft lopen pamperen. Het zal u niet verbazen dat mijn moeder en ik de partij daarom hebben verlaten.

De man is gestoord.

En het kenmerk van gestoorden van deze soort is dat ze het totaal niet door hebben - het zijn "spookrijders van het gezonde denken": "Alweer een tegenligger ... En nog eentje ... En nog één ..."
    Dus de volgende hartekreet: "Jeroen Pauw is Rechts". Reden: hij heeft een "activiste" die graag Pim Fortuyn, ... eh ... Geert Wilders en Thierry Baudet, wil vermoorden ("Fascistoïde lieden moet je bestrijden") gevraagd of dat wil zulke verstandige dingen zijn ... Dát roepen ... Karim gaat nogmaals bewijzen dat om bij de universiteit aangenomen te worden, ongetwijfeld in één of andere fopwetenschap (toch maar opgezocht: "cross culturele psychologie", oftewel "Gekleurden haten blanken en wel hierom"  uitleg of detail ), je alleen de juist combinatie van haatzaaiende denkbeelden en kleur hoeft te hebben (Joop.nl, 29-03-2017, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail ):
  ‘Ik ben de rechts-racistische ellende komend van ouwe mannen als Pauw kotsbeu’

Hoe patriarch Pauw onbewust de dubbele moraal blootlegde waar Anne Fleur hem mee confronteerde

Anne Fleur Dekker, wat een verademing. Daar zat ze, bij Jeroen Pauw aan tafel. Net als bij het zien van Sylvana Simons, zie ik voor het eerst in lange tijd iemand die me hoop geeft.

Inderdaad, dat heeft de gekleurde mesn moed: een andere gekleurde dir ropet dat alle Neders racisten kolonailen en slavenhouders zijn, of een "grenzeloos solidaire" blnake die graag iedereen wil vermoorden die tegen nog meer gekleurde verrijking van Nederland is.
    Zeer verademend.
    En nou krijgt die vragen als "Is dat nou wel verstanding?", ongetwijfeld vanuit de motivatie: Dat geeft de o zo waardevolle beweging voor de homeopathische verdunning van Nederland een slechte naam".
    Karim snapt daar allemaal niets van:
  Anne Fleur Dekker.... Hoop op een mooier Nederland met fijnere, solidaire mensen in deze gitzwarte tijden waarin het land opgeslokt lijkt te zijn door pure haat jegens hen die er een beetje anders uitzien of anders denken.

Kijk, zo ziet Nederland er uit in de spiegel ... De liefdevolle gekleurde versus de hatende Nederlander. Kijk maar:
  Hij [Pauw, red.] is trouwens ook één en al luisterend oor als je moslims wilt vergassen. Zo was Astrid Bello (“vergas alle moslims!”) uiteraard welkom in zijn show voor een heerlijke ego streling.

En dat geldt dus in het heel algemeen:
  Dit is een tijd waarin werkelijk de meest onsmakelijke dingen gezegd kunnen worden over gekleurde mensen, moslims, en vrouwen.

Dus het is de hoogste tijd om je aan te sluiten bij de club van RAF, RaRa, Volkert van der Graaf, Mohammed Bouyeri, en Anne Fleur Dekker:
  ... ik ben de meer dan vijftien jaar durende rechts-racistische ellende komend van ouwe mannen als Pauw, Wilders, Kelder, en de rest van die hele reutemeteut, kotsbeu.

Gunst...
    En dan verbaasd zijn dat de Nederlandse burgers op een gegeven moment verder gaan dan dingen uit hun raam gooien naar Turkse relschoppers in Rotterdam ...
    Zelfs bij het linksfascistische Joop.nl is men niet onverdeeld blij met dit soort verbale ramen-ingooierij:
  .omaoeverloos – 29 maart 2017 at 11:58
Tjonge, die generatiekloof wordt maar dieper en dieper.
Het lijkt wel op een jaren 60 revival.

Peter Smit – 29 maart 2017 at 12:11
En, is de onderbuik nu lekker leeg?

> Liempt – 29 maart 2017 at 15:34
Ach ja, het leest wel lekker weg, alleen raar dat zulks van een Dr. af komt…

kindval – 29 maart 2017 at 12:14
Het is mij een raadsel hoe een universitair onderzoeker dergelijke ongenuanceerde en gefrustreerde schreeuwstukkies kan schrijven.

Perro caliente – 29 maart 2017 at 12:16
Als jouw doel een inclusieve samenleving is, dan ben je goed bezig!

tr311215 – 29 maart 2017 at 12:26
Het slachtoffer zoeken, identificatie ermee, on the way religiekritiek en racisme door elkaar husselen en klaar is de column.


florus – 29 maart 2017 at 12:33
”We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.” – Borg, Star Trek

Dit is wat links doet, alles wat een andere mening heeft dan de concesens, wordt als fout gezien. En gelabeld met: rechts, racistische, patriarch, islamophobe enzo.

Het moment dat je niet eens bent met linkse vrienden wordt je weggegooid. Laat mij het anders zeggen, het moment dat iemand die voorheen bij je in de groep zegt dat jou mening verkeerd is, wordt je als je je mening niet veranderd naar de concesnes, laten ze je vallen.

Karim Bettache heerlijk gebruik van buzz/weasel woorden.


Grijsje63 – 29 maart 2017 at 12:43
Hier snap ik niets van! Karim Bettache doet precies wat hij anderen verwijt met een “geheven vingertje” de rest de maat nemen en daarbij walgelijke taal uitslaan!

We worden door schrijver te vaak in een bepaald hokje geplaatst en afgerekend op al dan niet geaccepteerde stellingnames.
Hoezo steeds blijven drammen op iets dat “postkoloniaal” zou zijn? Wat een onzin!


Irons – 29 maart 2017 at 12:49
En wederom een stuk waarvan ik me afvraag of ik het eng of vermakelijk moet vinden. Meneer heeft gelijk, we lijken in donkere tijden te leven. Waar haalt iemand het vandaan om de racismekaart te trekken inzake het programma van gisteren? Werkelijk ongehoord, evenals de leeftijdsdiscrimminatie waaraan hij zich zelf schuldig maakt. Kennelijk leven ‘opiniemakers’ en ‘activisten’ in een zelfverkozen bubble en maken ze zich met liefde schuldig aan wat men anderen verwijt: generaliseren.

Juffrouw Dekker werd gisteren niet aangesproken op haar geslacht, haar ras, haar leeftijd, haar politieke voorkeur en/of haar sexuele geaardheid (of wat voor andere bijzaken dan ook). Zij werd als volwassene aangesproken op haar Twittergedrag en de al dan niet vermeende geweldadige intentie die van enkele van haar berichten uit zou gaan.

Waar dit ook maar enigzins te maken heeft met de leeftijd en ras van de heer Pauw? Beats me. En om Jeroen Pauw ervan te beschuldigen een rechts-racistisch gehandeld te hebben (wat de mogelijkheid open laat dat er ook linkse racisten zijn?), wat een baarlijke nonsense. Evenals het gebazel over postkolonialisme. Het raakt echt kant nog wal. Zeer slecht en tenenkrommend stuk.


Arend Wortel – 29 maart 2017 at 13:56
Ik begin een wat ongemakkelijk gevoel te krijgen bij Bettaches eindeloze reeks tirades tegen witte mannen. Doordat hij telkens de huidskleur van zijn slachtoffers blijft benadrukken ontstaat bij mij de indruk dat Bettache erg weinig op heeft met witte mannen. Ik vind het niet gezond om een hele groep mensen op grond van hun huidskleur en geslacht in een hoek te zetten. ...

Beppy – 29 maart 2017 at 14:41
Gelukkig maar dat u als strijder tegen discriminatie geen last van vooroordelen t.a.v. blanke mannen boven een bepaalde leeftijd hebt.Laat staan dat u door een gekleurde bril kijkt en over een kam scheert …. iets dat u tenslotte de blanke bevolking ( en in het bijzonder de mannen daarvan) constant verwijt


Doofenschmirtz – 29 maart 2017 at 15:29
En universitair onderzoeker Bettache komt weer met een behoorlijk ongenuanceerd stuk.

Veel generalisaties lees ik over “oude witte mannen” die kennelijk als groep op huidskleur, geslacht en leeftijd mogen worden gekoppeld aan gedrag. Iets waar meneer Bettache een hekel aan heeft, maar in dit geval mag het dus. Had hij geschreven “typisch gedrag van jonge zwarte vrouwen” dan had hij hier geen publicatie gehad. ...


JStokx – 29 maart 2017 at 18:25
Worden alle witte mannen weer over één kam geschoren? En wat was er precies racistisch en post-kolonialistisch? Of worden gewoon alle slechte termen er even tegenaan gegooid?

Tja ...

Toen was het even rustig. Maar dit soort mensen zijn onveranderlijk van de soort "maniak", dus de oude verschijnselen komen vanzelf weer terug - en meestal in ergere vorm (Joop.nl, 02-06-2017, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail ):
  De Übermensch

Rassenleer, anno 2017, is het spartelen van een verwend kind dat zijn bevoorrechte positie niet wil opgeven.


Wie had dat durven denken, dat we het in 2017, zo’n kleine 80 jaar na de Tweede Wereldoorlog, weer zouden hebben over verschillen tussen menselijke rassen. ...

En dat dan weer vele, vele woorden lang (ook al zo'n kenmerk van maniakken) over 'rassenleer' met 'bossen haar' enzovoort, enzovoort, enzovoort. Na drie keer kijken had deze redactie nog geen concrete aanleiding in het stuk kunnen vinden, maar bij het kopiëren, viel het oog er dan uiteindelijk op:
  Als we mensen gaan ... spreken over de dreigende homeopathische verdunning van ons ‘ras’,

Ahhhhhhhh ... de uitspraak van Thierry Baudet over de homeopathische verdunning van onze cultuur. En bevolking. Homeopathische verdunning uitleg of detail van de verlichting met de barbarij uitleg of detail , zoals er inmiddels is vastgesteld. Tja ... Daar heeft Karim moeite mee ... Zelfs als ...
   Ik ben een geboren en getogen Nederlander, mijn moeder is Friezin, mijn vader is Noord-Afrikaans maar ook met Frans en zelfs zigeunerbloed. Mijn moeder is wit, mijn vader is bruin en ik ben, wat ikzelf noem: lichtbruin. Welk ras ben ik?

Tja ... De oude bekendes. "Er bestaat geen ras". Enzovoort. De "Twee Chinezen wonend in Afrika krijgen een donker kind met kroeshaar"-theorie. Waarbij het constateren van het tegendeel is:
  Een classificatie naar ras of huidskleur is niet alleen ethisch en moreel verwerpelijk, het is met geen redelijkheid te verdedigen.

En dat doet Karim B. dan ook nooit en te nimmer:
  Mijn moeder is wit ...
   ...Dan ben ik van het, wat, niet-witte ras? Bijna-witte ras? ... mensen zo wit als mijn Friese moeder die Noord-Afrikaans zijn, witter dan ik. ...Als je wit bent, behoor je tot het witte ras?   ...
     ...  traditie van wit mannelijk privilege ...
    ... voor witte mensen, een veel fijnere plek zal zijn. ...

Overigens blijkt ook Karim ...
  ... dat de eeuwen oude opgebouwde traditie van wit mannelijk privilege haar einde nadert.

... een strijder voor de barbarij van het kalifaat te zijn, die ...
  ... dat doet pijn. Heel veel pijn.

... bereid is het gebruik van geweld, zoals de moslims dat over de hele wereld laten zien. Met spijkerbommen in meisjeslichamen vormen van pijn ...
    Waarbij ook dit keer, trouwens, zelfs het Joop.nl-publiek gehakt maakt van de barbarij:
  Reltiet – 2 juni 2017 at 20:05
“Het is onderhand overduidelijk: een arbitrair systeem dat mensen indeelt naar uiterlijke kenmerken is nonsens, omdat de kenmerken niet gerelateerd zijn aan de kwaliteiten of waardigheid van een mens.”

Duidelijk, helder. Helemaal mee eens. Dergelijk labeltjes plakken is funest voor een werkelijk inclusieve samenleving.

“wit mannelijk privilege”, “ook voor witte mensen”

Zucht… Dhr. Bettache, Beste Karim – denkt u nou terwijl u dit aan het typen bent niet eens van: Goh, ben ik niet ook generaliserend bezig? Ben ik niet zelf mensen aan het indelen naar uiterlijke kenmerken die niet gerelateerd zijn aan de kwaliteiten of waardigheid van een mens?

Als ik deze column – en eerdere columns van u – lees denk ik: Die jongen denkt ook in “een hiërarchische indeling van mensen gebaseerd op geslacht, en huidskleur.”, om uw eigen woorden te gebruiken. U wil alleen de indeling veranderen. De ‘Witte Man’ van het denkbeeldige troontje stoten.
En ondertussen bent u net zo driftig labeltjes aan het plakken als de ‘oude witte racisten’ die u zo verfoeit.

Overigens:

“ons koloniale verleden waarover we in Nederland nog steeds niet serieus hebben gesproken.”

Is dit ooit wel eens onderzocht? Dit standpunt is onder bepaalde typen erg in zwang maar ik heb het zelden onderbouwd gezien. Voor mij was het één van mijn examenonderwerpen, als ik me niet vergis.


Reza – 2 juni 2017 at 20:27
Ik weet niet of het zo simpel is. Voorbeeld (één van de vele die je kunt vinden als je een beetje je best doet):
https://www.ntvg.nl/artikelen/hypertensie-bij-de-negro%C3%AFde-pati%C3%ABnt/volledig

Ik heb vaker van dit soort artikelen gelezen en ook bij Aziaten vind je verschillen ten opzichte van andere “rassen” (sorry, maar ik moet het woord toch even gebruiken). Het simpel stellen dat er geen verschillende rassen zijn lijkt me niet bevorderlijk het oplossen van medische vraagstukken. Dat je met een donkere huidskleur bij de dokter komt en dat je dan een geschikt medicijnvoorschrift krijgt – en niet een algemeen voorschrift, omdat we niet willen discrimineren.

Ik vind het een wat lastig vraagstuk. Als je het verschil niet aanduidt met “ras”, hoe maakt je dat verschil dan? En als je dat verschil maakt (wat gezien de medische wetenschap dus niet vreemd is), hoe noem je het dan? En maakt het dan überhaupt nog uit hoe je het noemt?

Overigens een beetje jammer dat je het “homeopatisch verdunnen” waarbij Baudet het over culturen had, zo neerzet dat het lijkt alsof hij het over “rassen” had.

Hoe is 't mogelijk ...

En het gaat gewoon door ... (Joop.nl, 11-06-2017, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail ):
  Omvolking? Een witte huidskleur geeft je geen patent op onze cultuur

Cultuurbehoud reduceren tot een simplistisch kenmerk als huidskleur is op zich al een verkrachting van onze mooie cultuur


U heeft ze vast wel gezien of gehoord de laatste weken. Die gasten die het over ‘omvolking’ hebben. ...

Brullen van de lach!!! Om te beginnen dat 'onze' natuurlijk. Karim vindt kalifaat en sharia 'onze cultuur'... En wie vindt dat kalifaat en sharia niet 'onze cultuur' is, is een racist. Want kalifaat en sharia zijn wel lichtgetint, hè ...
    En boos dat 'ie is:
  Van die gasten met de grootste smoel over ‘het Nederlandse volk’, maar nog geen fatsoenlijke Nederlandse zin kunnen neerpennen. Wat is dat toch met die diehard racisten, dat ze de taal altijd zo pijnlijk slecht beheersen?

"Wat is dat toch met die diehard kalifaat-aanahbergs dat ze nooit duren benoemen waarover en over wie ze het hebben ..."
  Dus wie tasten onze cultuur nu eigenlijk aan?
    Een mevrouw als Sylvana Simons die, in eloquente bewoording als een echte Neerlandica, strijdt voor het behoud van pluriformiteit en gelijkheid?

Brullen van de lach!!! Sylvana uitleg of detail ... De Haitham al-Haddad van de negerbeweging ...
    Tussen twee haakjes: wat heeft Karim Bettache gemeen met Sylvana Simons? Antwoord: "Een onbegrende Nederlanderhaat!"
  Of een man als bijvoorbeeld Peter Breedveld, die zich in uitstekend Nederlands niet alleen sterk maakt voor het vrije woord, maar zich ook hard maakt voor rechtvaardigheid en bescherming van de zwakkeren binnen onze samenleving.

En weet twee keer brullen van de lach!!! Peter Breedveld: de meest grofgebekte linksfascist die er rondloopt ... En 'voor rechtvaardigheid en bescherming van de zwakkeren binnen onze samenleving'. Oh .... Zijn dat de kalifaat-aanhangers, de "Slavernij!-brullers, of de kalifaat aanhangers én de "Slavernij!"-brullers?
    Tussen twee haakjes: wat heeft Karim Bettache gemeen met Sylvana Simons én Peter Breedveld? Antwoord: "Een onbegrende Nederlanderhaat!"
    Een stompzinnige verspreking dus, maar hij is dan ook zo boos!!!:
  Of zijn het misschien die figuren zelf? U weet wel, die het hoogst van de toren blazen dat ze onze cultuur in bescherming nemen? De achterlijke Neanderthalers die dag in dag uit bovengenoemde Nederlanders in hun bestaan bedreigen middels doodsbedreigingen, intimidatie of het bezigen van nazistische termen als ‘omvolking’? Zijn het niet juist deze mensen, zij die hét artefact van onze cultuur, namelijk onze mooie taal, niet fatsoenlijk beheersen en dus ook niet kunnen overbrengen op volgende generaties die hét grote gevaar vormen voor ’s lands cultuurbehoud?
    Ja dat is even schrikken. Er komt bij het behoud van onze cultuur wel wat meer kijken dan een gebrek aan melaninecellen in je huid. Wat geeft racisten het idee dat ze mijn, onze, cultuur kunnen claimen terwijl ze totaal niet bij machte zijn deze cultuur over te brengen op volgende generaties? Denken ze nu echt dat het hebben van een spierwitte huidskleur voldoende is, en daarmee de kous af is?
    Nou dat dacht ik dus mooi effe niet, zo makkelijk kom je niet weg met een claim op ‘onze cultuur’. Als er namelijk iets belangrijk is voor het behoud van de Nederlandse cultuur, dan is het wel een gedegen kennis van onze geschiedenis en op zijn minst een fatsoenlijke taalbeheersing. Iets wat ik, een licht getinte man, en vele gekleurde Nederlanders met mij, uitstekend beheers.
    Cultuur is geen witte huidskleur, cultuur is geen uiterlijk kenmerk. Cultuur reduceren tot een dergelijk simplistisch kenmerk is op zich al een verkrachting van onze mooie cultuur. Mijn cultuur, de Nederlandse cultuur claim ik door haar mij eigen te maken. Door haar historie, filosofie maar ook haar taal te begrijpen en te waarderen. En door de schoonheid van mijn cultuur, de Nederlandse cultuur over te brengen op anderen (ook over de grens).
    Zij die pluriformiteit haten en mijn cultuur, de Nederlandse cultuur, claimen, zijn het grootste gevaar voor ons allen die onze cultuur liefhebben.

Brullen van de lach, weer die laatste: 'pluriformiteit' voor het invoeren van het kalifaat. En het 'onze cultuur' voor het kalifaat.
   Of je het nu wilt of niet, de tijd dat je aan de kleur van iemands huid kon zien of hij of zij Nederlands was is voorbij.
    Deal with it.

"Of je het nu wilt of niet, de tijd dat je aan de kleur van iemands huid kan zien of hij of zij een barbaar uitleg of detail is definitief gekomen. Deal with it."

Het was al een tijdje saai bij Joop.nl. Het zijn dan ook moeilijke tijden voor de linksfascisten, met al die aanslagen door moslims, criminaliteit door asielzoekers, mislukte plannetjes van Marokkaan Klaver om Nederland vol te plempen met moslims, enzovoort. Dus hebben ze Karim maar gevraagd om weer eens een stevig verbindend stukje te schrijven waar de blanke Nederlanders hoop uit kunnen putten - dit keer over dat het best goed komt met die moslims en met name de vrije nieuwsgaring onder hun aanstaande regime (Joop.nl, 30-06-2017, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail ):
  De ranzige berichtgeving van de NOS

Ja hoor, het was donderdag weer raak. In dit stuk beschrijft de NOS weer eens een ‘incident’ waarbij een witte man trachtte in te rijden op moskeegangers in Frankrijk. ...

Hé, gemist ... Of bedoelt Karim die "verwarde man" die met een bestelwagen voor wapens inreed op politieagenten in Parijs die hem overigens direct doodschoten waarop er nog meer wapens bij de verwarde man thuis werden gevonden. ...
    Oh, ik zie het al: dit was slechts een bericht op de website, dat de uitzending niet heeft gehaald, dus is kennelijk in de tussentijd duidelijk geworden dat het net zo was als in Amsterdan, waar een moslim met diabetes en ramadan inreed op acht mensen waaronder drie Joden. Die man in Frankrijk was ook gewoon iemand die door vasten en die diabetes in zijn verwarring wat extra gas had gegeven. Daaardoor de macht over het stuur kwijtrakend en die paaltjes rakend die aan de weg langs die moskee stonden die iedereen kon zien behalve verwarde mannen met diabetes die aan het vasten zijn.
    Maar ja, Karim is een moslim, dus waar die moslims die op Joden inreed beslist alleen maar een verwarde man was, was de verwarde man die die paaltjes voor de moskee schampte natuurlijk een massamoordende terrorist:
  Volgens de NOS betreft het buitensporig vaak een ‘verwarde man’, een ‘incident’ of een ‘schiet/moordpartij’ wanneer de terrorist een witte westerse extremist is, maar een ‘terrorist’ of een ‘aanslag’ wanneer het een moslimextremist betreft.

Kortom: Karim leeft in een perfect gespiegelde wereld. Dus dit is dan ook volkomen vanzelfsprekend:
  Sterker, volgens de NOS is het motief van de dader meestal onbekend als hij moslims dood wil rijden of zwarten af wil knallen. Als het motief dan toch gemeld wordt, zoals ‘racisme’, dan wordt het sneaky tussen aanhalingstekens geplaatst.

Wat bijzonder grappig is, omdat het precies andersom is: het motief van moslimterroristen wordt zo zorgvuldig verzwegen dat de term "moslim" of 'isplam" er zelfs helemaal niet bij valt. Het is bij de NOS niets anders dan "verwarde mannen" hier en "criminelen" daar. Als de dader Mohammed, Ali of Ahmed heet. Wat ze dan ook nooit melden behalve misschien drie dagen later.
    Karim vat zijn probleem al snel samen:
  Dit soort berichtgeving is nu al jaren schering en inslag omdat overmatig witte redacties het blijkbaar niet kunnen opbrengen met een eerlijke en diverse blik naar wereldgebeurtenissen te kijken. Het heeft ervoor gezorgd dat we in een land, een continent, leven waarin rechtsextremisme continu met de mantel der liefde wordt bedekt en witte daders worden ontzien van blaam, terwijl de acties van andere, niet witte, extremisten continu de volle aandacht krijgen.

Toch knap hè, de mate van precisie waarme hij de zaken weet om te keren ...
    En toen waren nog maar op een derde van de column. Er volgede nog tweederde met precies dezelfde onzin.
    Knap, hè ...
    Je leert toch best wel wat op die madassa's. Het eindeloos kunnen reciteren van dingen die niet waar zijn, is een gave die ook elders in de werld van grote carrière-technische waarde is, niet alleen in de barbarijen genaamd "de islamtische wereld'... Zelfs in Nederland kan je er heerlijk de kost mee verdienen, bijoorbeeld bij organisaties als de NOS en NPO ... uitleg of detail .
    Met nog een nakomende gedachte: dit is dus precies hoe de moslimterrorist tot zijn daad komt: hij heeft een volkomen gespiegelde kijk op de wereld, en windt vervolgens zo hard op over het "onrecht", de "onderdrukking van moslims", dat hij daardoor ziet, dat hij "ontploft - ook letterlijk dus. Karim's verlossing: hij heeft een baantje waardoor hij zijn afvalproducten kwijt kan op Joop.nl. Vanuit islamitisch oogpunt is Karim een gemankeerde terrorist. Neem hem nooit zijn baantje af ... Dan wordt hij Mohammed Atta de Tweede.

Hééééééjjjjj, daar is Karim weer. We dachten al ... Waarom wil iedereen opeens deze verzameling lezen, maar er is weer wat moois van 'm verschenen bij Joop.nl. En weet u, als u dacht te weten hoe diep de haat van Karim giung ... Het gaat nog veel dieper (Joop.nl, 16-07-2017, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail ):
  Beste ... allochtoon: vertrek

Kijk, daar zijn we het dan weer van harte mee eens. Allochtonen weg oftewel moslims weg, terreurdreiging weg. En overlast en criminaliteit en haat, haat, haat, haat, haat, haat, haat ... En haat. Want superieure godsdienst en achterlijke sociale prestaties. Welke achterlijke sociale prestaties volgens de achterlijken het gevolg zijn van ...
  ...    We kunnen er enorme doeken om winden, maar we leven in een tergend racistisch land.

Want kijk maar naar de islamitische wereld waar de moslims het voor het zeggen: veel hogere cultuur en maatschappelijke prestaties. Een hogere cultuur en maatschappelijke prestaties die ze hebben meegenomen naar Europa en Nederland waarheen ze zeer opofferingsgezind gekomen zijn om ons te helpem met beschaven, en wat wij uit puur racisme weigeren te aanvaarden:
  ... Je moet de traditie voortzetten van altijd en overal minderheden de schuld geven. Ja, ‘je moet je maar invechten’ of ‘als het je niet bevalt dan pleur je maar op’. ...
    ... Of je nu de foto bekijkt van het team van De Wereld Draait Door, het bedrijfsleven ingaat of de academische wereld bekijkt, alles is door en door wit. ...
    ...Voor mensen als ik liggen de kansen aan de andere kant van de wereld. Om zo gewaardeerd te worden, waardering voor je kunnen, je inzet, is iets wat ik in Nederland nooit heb mogen ervaren. ...
    ... We leven in een land, een cultuur, waar misschien niet bewust maar onbewust een diepe afkeer heerst van etnisch niet-westerse mensen. ...
    ... Een land waar witte ex-criminelen gewilder zijn dan een keurige gekleurde burger. ...

Ja, die was inderdaad leuk: weer zo'n onderzoek van geestelijk gestoorde en/of breindode sociologen uitleg of detail die briefjes hebben gestuurd naar bouwbedrijven en geconstateerd dat de moslimnamen niet zo populair zijn. En dat terwijl de moslimnamen in niets verschillen van Nederlandse namen, behalve dat ze een gezagsprobleempje hebben (die baas wil dat je doet wat hij zegt zonder respect te betonen), een dagelijks inzetprobleempje (tuinder: "Liever één Pool dan drie Marokkanen want die ene Pool werkt harder"), ook nog een jaarlijks inzetprobleempje want een maand lang moe, moe, moe van de ramadan (slecht één op de 12 maanden dus dat valt dan weer een beetje mee), en dat ideologisch gestoorde brein uitleg of detail zit natuurlijk ook het gezonde verstand en het leren een aardig eind in de weg.
    Enfin, voor breindode sociologen waren dat onbelangrijke details en dat schreven ze op en de definitief breindode moslims likken dat natuurlijk even gretig weg als de wesp de honing. Waarna ze met vernieuwde energie nog harder gaan steken, uh stoken:
  U begrijpt dat het mij op een gegeven moment tot hier zat. Mijn slechte ervaringen inzake solliciteren als hoogopgeleide multiculturele Nederlander ...

Tja, je bent moslim, dus superieur, dus na vijf keer vergeefs solliciteren is het glashelder: je wordt tot op het bot gediscrimineerd. En dan is dit een oplossing:
  ... dat ik mijn heil ergens anders besloot te zoeken. Ik had in verband met mijn masterscriptie al ervaring opgedaan in Oost-Azië ...

Tja ... Daar weten ze niet dat "Turk" een eufemisme is voor "treitervlogger" en "Marokkaan" voor "plofkraker", en is het voor een Turk of Marokkaan met talenten die passen bij de fopwetenschappen ... (profiel bij Joop.nl uitleg of detail ):
  Karim Bettache

Universitair onderzoeker


Dr. Karim Bettache is gepromoveerd in de cross-culturele psychologie en werkt als universitair onderzoeker.
Hij houdt zich voornamelijk bezig met zaken als moraliteit en racisme.
Zijn doel: een inclusieve samenleving.

... inderdaad makkelijker te veinzen dat er iets in zijn brein zit dat aan nadenken doet ('inclusieve samenleving' ... Met moslims ... Hahahahahaha!!!!).
    De reden ook dat ondanks de onderzoekcapaciteiten van Karim het hem dus ontgaan is dat in Nederland voor ieder baantje in de psychologie ergens tussen 100 en de 1000 mensen rondlopen die daarvoor in aanmerking komen, aangezien Nederland eigenlijk nauwelijks iets anders opleidt als psychologen en sociologen, omdat ze in Nederland allemaal zo dolgraag "iets met mensen" willen doen maar dus in feite te dom en/of te onbereidwillig zijn zich intellectueel in te spannen bij of voor iets waarin je hersenspinsels getest worden aan de werkelijkheid, oftewel: een technische of natuurwetenschappelijke opleiding.
    En voor een moslims is dat natuurlijk al helemaal verboden terrein, want haram  Iedere moslim weet: de wereld wordt bestiert door Allah (en Mohammed, Zijn Naam Zij Geëerd), dus alle techniek en natuurwetenschap is pure kufarse blasfemie en weerzinwekkendheid.

Grijns! Daar is 'ie weer. Met een herhaling van zijn vorige boodschap, in weer wat krachtiger taal gegoten (Joop.nl, 29-07-2017, door Karim Bettache - Universitair docent en onderzoeker uitleg of detail ):
  Een zielsdiepe afkeer van zwarte mensen

Hoe Nederlands racisme tot diep in onze ziel verankerd is. Ja, ook die van u

Als u aan het einde van de dag een paarse gloed ziet richting het zuidoosten, dan is dat niet de ondergaande zon, maar de gloed komende van het paars oplichtende hoofd van Karim terwijl hij zijn stukjes voor Joop.nl zit te tikken.
    Waarna precies zo'n zelfde soort verhaal volgt als het voorgaande, met aan het einde:
  U heeft de toekomst in handen. Ja, U. Nodigt u de volgende keer wat meer gekleurde sollicitanten uit? ...

Neen. Zeker niet als ze Karim of Hanina of Yasmina heten. Stel je voor ... Naast dat ze niet naar je willen luisteren ("Allah regeert alles en ik sta dichter bij Allah dan die kufar van een baas"), en niet willen werken ("Moe, moe, moe van de ramadan. Moet bidden"), haten ze je ook nog eens ("Kk kanker rassies kazen" (vmbo-versie), of: "Een zielsdiepe afkeer van zwarte mensen" (wo-versie) uitleg of detail ).
  U heeft de toekomst in handen. Ja, U. Nodigt u de volgende keer wat meer gekleurde sollicitanten uit? Gaat u eens naast die donkere heer in de trein zitten?

Geen denken aan ... Straks trekt 'ie een mes of pistool omdat je hem verkeerd hebt aangekeken ... uitleg of detail uitleg of detail uitleg of detail .
    De reacties waren weer interessant. Steeds helderder wordt verwoord de vele manieren waarop K. Bettache mis zit:
  Muxje – 29 juli 2017 at 11:48
Het is me weer wat. Vooringenomen stellingen, slordige aannames, overhaaste conclusies. En een beschuldigende vinger van jewelste: onze blanken zijn racistisch, allemaal, het zit namelijk in onze cultuur en onze ziel ingebakken. En ik maar denken dat generaliseren fout is en “de Nederlandse cultuur niet bestaat”. Nee, zo polariseren we lekker verder.

Nu hangt dit rammelende betoog vooral op dat ene onderzoek waaruit iedereen wel de verkeerde conclusie lijkt te willen trekken. Een onderzoek waarvan de uitkomst mij trouwens helemaal niet verbaast nu ik er een beetje over nadenk. Dat zal ik uitleggen.

Ga eens met een bevriende ondernemer praten, liefst eentje met een wat grotere zaak. Men zegt wel dat ondernemers graag in kansen denken, en dat klopt, maar dat passen ze dus overal toe. Ook bij het aannemen van personeel. En met name bij banen met een wat hoger verloop en lagere opleidingseisen stelt die ondernemer dan de vraag: “met welke kandidaat heb ik de kleinste kans op gedonder”. Een belangrijke vraag, want door het Nederlandse arbeidsrecht kan een verkeerde keuze tot grote financiële gevolgen leiden, naast productiviteitsverlies.

En juist met die kans op gedonder hebben mensen met een migratieachtergrond een bijzonder slechte naam. Criminelen die hun leven proberen te beteren leveren doorgaans maar weinig problemen op voor een werkgever, zeker “gewone” tuigjongeren (ik vermoed dat de uitkomst van het onderzoek heel anders geweest zou zijn als men een strafblad met financiële fraude of diefstal vermeld zouden hebben.) Maar goed: tegenover die criminele kandidaat staat dan de allochtoon met zijn problemen: gedoe over hoofddoekjes en bidruimtes, frequent en langdurig ziekteverzuim, slechte beheersing van de taal, en op hoge poten genoegdoening eisen voor zoiets simpels als het missen van een klassenfoto. Let wel: of de ondernemer de kansen op zulke problemen accuraat inschat doet er niet zoveel toe: het gaat er om dat dit zijn perceptie is (komen we nog op terug).

De kern van het verhaal is dat hij de immigratie-kandidaat afwijst vanwege een vermeende hogere kans op gedonder, niet vanwege racistische motieven en zeker niet vanuit “een zielsdiepe afkeer van zwarte mensen”. De *toepassing* van die kansberekening is racistisch, zelfs als de statistieken hem gelijk geven. Racisme is in dit geval niet een hekel aan zwarte mensen hebben, maar generaliseren: het toekennen van statistische uitschieters van een groep van bepaalde afkomst aan een enkel lid van die groep. Een heel ander motief dus: geen afkeer, geen diepgewortelde cultuurdingetjes, maar gewoon eigenbelang.

Nu kan je je wel afvragen hoe die ondernemer aan zo’n negatief beeld komt, zou daar dan misschien een inherent racistische cultuur om de hoek komen kijken? Ik denk dat dat nogal meevalt. Zeker, er is een neiging om “andere” mensen in een negatief daglicht te zien. Dat is iets van alle tijden en alle mensen. Maar de statistieken laten wel degelijk zien dat sommige groepen oververtegenwoordigd zijn onder de probleemgevallen: sommige ondernemers spreken uit ervaring. En daar bovenop komt dan de soms overdreven negatieve berichtgeving, de soms overdreven *positieve* berichtgeving waardoor sommigen weer menen dat er iets onder de pet gehouden wordt, en bepaalde politici en columnisten die de boel opstoken. Misschien geen fraai plaatje, maar ik kan daar echt niet het sinistere beeld dat Karim schetst in ontdekken.

Ik zie vooral oplosbare problemen, geen fundamentele kwesties die inherent aan onze cultuur zijn. En zeker geen aanleiding om een dergelijke buitengewoon zware beschuldiging aan het adres van alle blanke Nederlanders zonder uitzondering te uiten. En dit soort stukjes, alsmede het militante gedoe rond “systeemracisme”, “cultural appropriation”, en “koloniale artefacten” is nu juist wat het competitieracisme aanwakkert.

De laatste vijf:
Karel met de houten poot – 29 juli 2017 at 21:51
Gek hé, als de meerderheid “wit” is in Nederland, dat “wit” dan in meerderheid vertegenwoordigd is in allerlei functies…

Henk de Vries – 29 juli 2017 at 22:02
Sorry maar onzin. Als ik me racistisch gedraag dan is dat altijd bewust, dat onwetende daderschap is het frame van de stroman. Dit stuk heeft een hoog ‘kijk mij nou eens fatsoenlijk zijn’ gehalte, geeft een beetje vieze smaak. En nee, ik nodig gewoon de beste mensen uit voor een sollicitatiegesprek, de laatste collega die ik aannam was een blanke man. Wel meervoudig gehandicapt dus dat mag vast wel van je. In de trein naar huis plof ik op de eerste vrije plek die het dichtstbij is, mag dat na een lange werkdag of moet ik eerst naar iemand op zoek die gekleurd/zielig is? Als u niet ziet hoe racistisch u zelf bent zie die toekomst er met recht naargeestig uit.

FransAkkermans1947 – 29 juli 2017 at 22:36
“Hoe Nederlands racisme tot diep in onze ziel verankerd is. Ja, ook die van u”

Op een gegeven moment ben ik opgehouden met de columns te lezen van Joep van t Hek. Ik geef toe, ik drink alcohol vrij bier en reed een tijdje in een opoe kadet. Maar waarom zou ik me voortdurend laten beledigen? Dat gaat vervelen. Dat krijg ik nu ook met deze columnist, die valt ook in herhalingen en probeert me ook op mijn ziel te trappen. Ik ga op zoek naar graziger weiden.


Verdi – 30 juli 2017 at 01:24
Na alle reacties gelezen te hebben kan ik enkel concluderen dat je volkomen fout zit Karim. Het bevreemd me wel dat ik je columns altijd met genoegen lees. Blijkbaar zien we spoken. ...


Nick the Stripper – 30 juli 2017 at 01:45
[met als gevolg dat een pleidooi voor bijvoorbeeld vrouwenquota tegenwoordig volledig acceptabel is. Desalniettemin, zodra er geopperd wordt om ook voor gekleurde mensen quota te institueren, stuit dit op bijzonder veel verzet.]

Vrouwen zijn geen minderheid.
Het is zinloos om minderhedenbeleid te willen modelleren naar beleid dat is gericht op het bereiken van een noodzakelijke balans tussen mannen en vrouwen.

Het is trouwens ook zinloos om (blanke) mensen tot actie te bewegen door ze eerst tot op het bot te beledigen. Alleen idioten als Trump denken dat zulks een winnende strategie is.

De steun komt slechts van lokaal welbekende maniakken.

Het is en blijft een fantastisch fenomeen, die Bettache. Zelden heeft een spiegelbeeld zo perfect geleken op het origineel (met links en rechts en onder en boven omgekeerd, dan wel) als bij Karim. Voor toekomstige psychologen en andere bestudeerders van het verschijnsel van cognitieve dementie zal hij vermoedelijk een een beroemd geval worden als patiënt H.M. voor de werking van het geheugen => . Speciaal aan deze aflevering: volkomen onverstoord door de eindeloze reeks commentaren hem wijzende op zijn foutieve wereldbeeld, blijft hij doorrammen op dezelfde weg en in dezelfde richting. We beginnen daarbij met de mooiste, qua geestelijke oriëntatie - maar eerst even de kop (Joop.nl, 22-08-2017, door Karim Bettache - Universitair onderzoeker uitleg of detail):
  De ranzige berichtgeving van de NOS #2

Oftewel: doodgewoon een herhaling van de spiegelbeelden van de vorige keer. Met als indicatie van de oriëntatie van dat beeld:
  ...    De NOS, die bestaat bij de gratie van ons belastinggeld ...
    Kortom, ik herhaal, ik wil niet meer dat mijn belastingcenten naar die organisatie gaan.

Wat zelfs bij Joop.nl opvalt:
  Z_edje – 22 augustus 2017 at 13:06
“Kortom, ik herhaal, ik wil niet meer dat mijn belastingcenten naar die organisatie gaan.”
-    Karim, je zat toch al niet meer in Nederland? Een administratieve handeling lijkt me voldoende om van je Nederlandse nationaliteit af te komen, probleem opgelost.    ...

Wittemuis – 22 augustus 2017 at 15:01
... Het was mij reeds eerder duidelijk gemaakt door Karim dat in zijn waarheid Nederland er slecht vanaf komt zo slecht dat hij zelf het hazenpad koos en ons kikkerlandje vervuilde voor zuid-oost Azië. Wij wonen hier en hebben niet zoveel te willen over de uitgave van onze belastingcenten. Karim zou aldaar zijn tax kunnen betalen en zijn wil kunnen laten uitkomen. ...

Nou, dat doet 'ie ook, belanstingbetalen in het buitenland, want hier is de regel (jongbloed-fiscaaljuristen.nl, opgeslagen 22-08-2017 uitleg of detail ):
  Expats en belastingen
...
Inkomsten uit arbeid
Hoofdregel is dat inkomsten uit arbeid belast worden in het land waar deze werkzaamheden worden verricht. ...
k.
Oftewel: Karim betaalt helemaal geen Nederlandse belastingen.
    Goed, de maatschappelijke leugens:
  Het gaat er bij mij niet in dat je nazi’s loopt te pamperen en Wilders’ poezenliefde breed uitmeet omdat je bang bent links genoemd te worden. Nee, de media doen dit omdat ze het geweldig vinden.

Dat de media neonazistisch zijn.
  De NOS ...is zo langzamerhand berucht om haar schunnige en partijdige berichtgeving.

En met name de NOS.
    Met naast "Wilders en poezen", nog de volgende "bewijzen":
  Neem nu de berichtgeving over extreemrechts. Terwijl nazistische terroristen in Charlottesville met mitrailleurs rondliepen ...

Gewoon een keiharde leugen. Van Karim.
  ... rondliepen en op vredige tegendemonstranten inreden,

Nog een keiharde leugen van Karim: De linkse demonstraten waren gewapend. Met knuppels en geweren. Meldde zelfs The New York Times.
  ... had de NOS het in eerste instantie over ‘witte protesten’ en ‘witte betogers’.

Klopt. Om de blanken, alle blnanken, zwart te maken, zoals al blijkt uit het linksfastistiche taalgebruik van 'witten'.
  ... Betogers die ze aanvankelijk op gelijke voet stelden met de vreedzame tegendemonstranten

Een herhaling van de leugen: de tegendemonstranten zijn per definitie al de aanvallers en in de prpaktijk hebben "linkse tegendemonstraties altijd het effect en de dus bedoeling om de rechte denmonstatie door rellen, geweld dus, onmogelijk te maken.
  Ook omschreef de NOS de rechtsextremistische aanslag op moskeegangers in London als ‘aanrijding’, lang nadat de media in Engeland al hadden vastgesteld dat het om een terroristische aanslag ging.

Een herhaling van één van de leugens uit de vorige aflevering.
  Dit zijn niet zomaar foutjes, net zoals de voorbeelden die ik in mijn vorige stuk aandroeg geen foutjes zijn.

En nog twee herlhalingen.
    Maarrrrr ... Karim had ook nog wel een goed punt aangande de valse berichteing van de NOS en de publieke omroep in het algemeen:
  Of neem nu de illegale bezetting van Palestina door Israël. De NOS schuift niet onder stoelen of banken dat ze niets opheeft met het lot van de bezette slachtoffers. Integendeel, ze verwoordt keer op keer het Israëlische geluid, quote Israëlische bronnen als ze weer eens met bommen en granaten een slachtpartij aanrichten en, last but not least, duidt de NOS dit vrijwel altijd aan als ‘vergelding voor’ of ‘verdediging tegen terrorisme’ van Palestijnse zijde. Het is een knap staaltje verdraaiing van de feiten wanneer je een oppermachtige bezetter als slachtoffer neerzet en een machteloos, onderdrukt volk wier toegang tot elementaire levensbehoeften is ontzegd (denk aan water, elektriciteit, gezondheidszorg en educatie) als dader. De NOS is hier keer op keer op gewezen, maar blijft een hardnekkige voorkeur hebben voor het racistische en mensonterende beleid van de extreemrechtse kolonisten in Israël.

Dat klopt allemaal. En het past volkomen in het werkelijke beeld van de media: volkomen beheerst door de Joodse, gekleurde, en oligarchische belangen. En personen.

Hoe herken je een racist? Simpel: dat is iemand die het te pas en te onpas over ras heeft. En Karim gaat weer eens bewijzen dat hij een racist is ():
  Zo’n typische allochtonenkop

Onlangs stond er in Nieuw-Wij ...

Een "Jullie zijn racisten"-blad vol onethisch, ouderwets, misplaatst en vooral beschamende middeleeuws wij-zij mensen en denken.
  ... in Nieuw-Wij een interview met een goede studievriend van me, Cemil Yilmaz. ...

Een onethische, ouderwetse, misplaatste en vooral beschamend middeleeuws wij-zij denker uitleg of detail .
  ... Na onze wilde studiejaren, psychologiefeestjes en andere gekkigheden, zijn we elkaar een tijdje uit het oog verloren. Dat maakt het des te leuker om te zien dat we ons onafhankelijk van elkaar vanuit onze sociaal wetenschappelijke wortels zijn gaan ontpoppen tot kerels die de strijd zijn aangegaan voor sociale gelijkheid.    ...

Oftewel: "... de strijd aangegaan met het Nederlandse racisme".
  Ik stuurde het interview met hem naar verscheidene vrienden en familie ...
    Nadat een van mijn vrienden vroeg hoe ik Cemil kende, vertelde ik dat hij een studiegenoot van me was. Ik begon Cemil te beschrijven en vertelde dat ik hem in veel opzichten een typische Hollander vind. ... Of wellicht is typische Tukker een betere definitie.

Oftewel dit:

Of dus ook wel: een onbeschofte leugen.
  Mijn vriend reageerde daar vervolgens op met ‘Oh ja? Nou, hij ziet er anders wel allochtonerig uit’.    ...

Een typische Nederlandse opmerking, zullen alle buitenlanders zeggen: pijnlijk direct. Daarover zijn filmpjes voor toeristen
  Ik vond dat een hele interessante en tekenende reactie, want het raakt namelijk aan de kern van een diepgeworteld zwart-wit probleem in Nederland: Je kunt geen typische Nederlander zijn als drager van niet-Europese biologische kenmerken.

Klopt. Je kan als koe geen bulten hebben, en een kamelenkop, want met bulten en een kamelenkop, ben je een kameel. En wie van koeien eist dat ze van mensen met bulten en een kamelenkop zeggen dat het een koe is, uitsluitend en alleen omdat het gaat over menselijk ras terwijl het in alle andere gevallen vanzelf spreekt want een kameel noem je ook geen koe ook al staat hij in Artis, is een racist.
    Zo iemand is een onethische, ouderwetse, misplaatste en vooral beschamend middeleeuws wij-zij denker (de woorden van Karim over ons Nederlanders, natuurlijk).

Goh, je houdt het niet voor mogelijk, maar Karim weet weer een nieuw dieptepunt aan te boren. Eerst de aanleiding (Joop.nl, 21-01-2018, door Karim Bettache - Universitair docent en onderzoeker uitleg of detail ):
  Onlangs publiceerde de Volkskrant ... In het artikel schreef de Marokkaanse Hayat dat haar Nederlandse vriend verbaasd was dat zoveel jonge Marokkaanse mannen in een dikke Audi reden ...
    Volgens Hayat heeft het gros van die heren de auto gehuurd via autoverhuur.nl, want die achterlijke Marokkanen kunnen dat ding uiteraard niet zelf verdienen.

Die "Hayat" is iets dat in Volkskrant Magazine staat met Tante Betje-verhaaltjes in het kader van "Kijk Marokkanen eens normale mensen zijn" met het frame advocaat te zijn maar verder geheel en al anoniem is vanwege gefingeerde bedreigingen (hoewel: de Marokkaanse kring is als bekend uiterst garessief).
    Met hier dan wel weer de leuke grap van die gehuurde Audis's, want iedereen weet dat je bij het huren van auto's je identiteit moet opgeven, en Marokkanen Audi's rijden om plofkraken mee te plegen in Duitsland uitleg of detail . Dus dat huren van die Audi's waar die jonge Marokkanen in rijden is onzin ... Die Audi's zijn echt helemaal door henzelf gekocht.
    Ook Karim is het niet met "Hayat" eens:
  Marokkanen zijn te achterlijk om een dikke auto zelf te verdienen

Als je een getinte huid hebt moet je rondlopen in slobberkleren, anders komt de 'patserpolitie' je oppakken. En zorg er ook voor dat je in een roestbak rijdt

Enzovoort. Weer bakken met haat. Vanwege dit:
  ...jij bevestigt ... het idee dat jouw etnische broeders inferieur zijn aan zijn gewaande superioriteit.

De volkomen vanzelfsprekend gevoelde inferioriteit van de 'etnische broeders' in Nederland omdat ze zo inferieur zijn dat om aan mooie Audi's te komen op hun twintigste, ze plofkraker moeten worden om de ...
  ...al zeg je wat de racist graag hoort en hij je daarom zogenaamd omarmt ...

... de racisten van de Volkskrant en alle andere blanke Nederlandse racisten (een pleonasme) van hun grote waarde voor Nederland te overtuigen.


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , of site home .