WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, moslims: Raja Felgata

16 sep.2016

De naam van Raja Felgata deed geen bel rinkelen, maar door toeval stuitte de redactie op een artikel in het archief, waaruit blijkt dat ze een initiatiefneemster was van De Kleurrijke Lijst, in de praktijk een lijst van allochtonen die op de meest grove of juist de meest subtiele wijze Nederlanders konden beledigen.

En voor de vorm met een paar witneuzige cultuur- en landverraders.

Ze dook weer op bij Joop.nl.

Eerst even de kwestie. Onder iemand die in de rij stond in verband met de extra beveiliging bij Schiphol:

En hier een ander geval:

En hier het commentaar van Raja Felgata over de kwestie van de rijen bij Schiphol (Joop.nl, 14-09-2016, door Raja Felgata - Journalist en regisseur uitleg of detail ):
  Laat dit een les zijn voor de eindbaas van de Volkskrant

Beste eindbaas van de Volkskrant, Philippe Remarque,

Daar zat u dan; bij DWDD tegenover uw eigen voorpagina en zijn advocaat Khalid Kasem. U had het allemaal niet zo bedoelt, u wilde als krant ‘de realiteit’ weergeven en uw fotograaf – u kon zijn naam niet vaak genoeg herhalen – had alleen maar ‘foto’s gemaakt met moslims op Schiphol’ en dus was het allemaal toevallig en was u doof voor het argument van de advocaat dat de foto niet relevant was, alleen als het verhaal breder was ingezet. Want dan had Mohammed Rachid geen problemen met de foto. ...

Mohammed Rachid is de man in de bovenste foto. Een gewone Nederlander net als u en ik, u en ik staande in de onderste foto. Met de kinderen die u en ik samen hebben. Philippe Remarque is de man die de bovenste foto in zijn krant heeft gezet. Als hij de onderste foto in de krant had gezet, hadden u en ik een paar extra exemplaren gekocht om aan de buren te geven: "Kijk eens, we staan in de krant! Echt!"

Mohammed Rachid had problemen met zijn foto in de krant. Zo veel problemen, dat hij naar de rechter stapte.

Daar blijkt er toch een echt verschil te bestaan tussen u en ik en Mohammed Rachid. Iets dat veel weg heeft van lichtgevoeligheid en wens tot verrekening. Mensen met een wat mindere neiging tot het toekeren van de andere wang zouden dit formuleren als: Mohammed Rachid heeft last van erg lange tenen en wraakzucht.

En daarover schrijft mevrouw Raja Felgata, journalist en regisseur. Wat heeft mevrouw Raja Felgata, journalist en regisseur, gemeen met meneer Mohammed Rachid, Schipholganger?

Nou, niets. Zo te zien.

Oh ja, één dingetje: het zijn alle twee moslims.

En, aan dit korte stukje tekst al te zien: ook zij heeft zeer lange tenen. En ...:
  We hopen oprecht dat de rechter in het voordeel van Mohammed een oordeel velt. Gewoon om u en de rest van journalistiek Nederland een les te leren in nederigheid ...

... ook zij zit vol met wraakzucht.

En misschien wel nog langere tenen en nog meer wraakzucht:

  Waar wij ons aan stoorden was uw onvermogen; uw onvermogen om u te verdiepen in de ander. Uw onvermogen om u te verdiepen in ... Taak van de journalistiek is ook ... U bent blijkbaar doof en blind ...Dat de keuze van de redactie voor een neutrale foto niet eens op tafel lag ...
   (En dan hebben we het niet eens over...)
    Nee, nee het ging er niet in bij u. ... Maar ach, een baard in beeld verkoopt. Gooi er dikke veiligheidsletters bovenop en voilà. ...U bent journalist, dus alles moet wijken. Beetje GeenStijl-ish-achtig nietwaar? We weten dat het niet goed gaat met de krantenverkoop en de geschreven pers; sites als Blendle varen er wel bij en u dacht wellicht dat de Telegraaf-methode ook hier gerust eens gehanteerd kon worden. Zonder gevoel van verantwoordelijkheid in roerige tijden ...
    We hopen oprecht dat de rechter in het voordeel van Mohammed een oordeel velt. Gewoon om u en de rest van journalistiek Nederland een les te leren in nederigheid en om u wellicht te laten beseffen, dat je ongelijk toegeven een kracht is. We hopen ook dat de argumenten vrijheid van meningsuiting, vrijheid van nieuwsgaring en al die vrijwaar-argumenten, nu eens door een rechter van tafel geveegd worden. En we hopen dat u, ongeacht de uitspraak, leert om eens iets vanuit het perspectief van een ander te bekijken.
    En opdat er op uw redactie voortaan dieper wordt nagedacht over framing, beeldvorming en welke keuzes je maakt als krant en gevolgen hiervan in de samenleving. ...

Oftewel: "Wij, de moslims, hebben last van onmeetbaar lange tenen en ontembare wraakzucht En als u ..."
  Mocht u uw redactie een keer willen spiegelen met betrekking tot diversiteit en de media, dan stellen we voor om met ons in gesprek te gaan. Gewoon benen op tafel en bomen over dit gegeven. Het zou u sieren, eindbaas van de Volkskrant.

... ons met onze lange tenen en ontembare wraakzucht een makkelijk baantje geeft waarin we de blanke Nederlanders nog harder kunnen beschuldigen van discriminatie en racisme, gaan we u nog veel drastischer aanvallen."

Dit moeten we ons als burgers van Nederland ter harte nemen. En nu alvast beginnen met de voorbereidingen voor de burgeroorlog, in afwachting van hun geweldsacties, na die van de Molukkers in Nederland in de jaren 1970, de negers in Engeland in 2011 en de moslims in 2005 en 2015-2016 in Frankrijk.

Wat een gajes ...

Die burgeroorlogen in Syrië, Jemen, Libië enzovoort zijn volkomen begrijpelijk ... Het zijn daar dezelfde mensen als er hier zitten. We moeten ze snel mogelijk kwijt, goedschiks of kwaadschiks.

Vervolg. Het is nu het einde van het jaar en tijd voor de overzichten. Net zoals heel veel mensen vindt Raja het geen goed jaar (Joop.nl, 29-12-2016, door Raja Felgata - Journalist en regisseur uitleg of detail ):
  2016: het jaar waarin we de weg kwijt raakten

'We' ... Dat zou dus iedereen in Nederlanmd moeten zijn.

  Het jaar waarin we elkaar nog meer haten dan het jaar daarvoor en

Hm ... Dat klinkt al wat meer eenzijdiger ... Je kan je nauwelijks voorstellen dat Raja bedoelt dat "wij moslims" de Nederlanders haten ... Toch ...? Verder lezen, dan maar:
  Er zijn kapotveel analyses gemaakt – linksom en rechtsom – over het WAAROM van het falen van onze solidariteit naar elkaar toe. ...  Iedereen heeft de waarheid in pacht, iedereen weet het beter. Iedereen voelt zich verheven, verheven boven de ander en superieur aan een inferieure mening, een mening die niet van jou is en daarom never nooit niet, kloppend. ...

Enfin ... Eindeloos veel van dit soort taal ... Algemeenheden.

Dus laten het "we" dan maar ontleden door de concrete punten eruit te halen. Eerst even de Nederlande kant:
  Sunny Berman spiegelt pedant NL met haar docu’s, die zo hard binnenkomen, dat het gros van de witte mensheid die hardheid niet eens voelt, zo numb is men van binnen. ‘Hoezo moeten ‘wij’ integreren, dat moeten zij toch doen?’ Dat is de docu in 1 zin geanalyseerd.

Nederlanders zijn racisten.
  2016. Het jaar ook van nepniews. ... Echt, ik schaam me kapot voor de gemiddelde journalist die tegenwoordig beter benoemd kan worden met ‘doorgeefluikvanWilderstiek’ dan JOURNALISTIEK.

Nederlandse journalisten allemaal rabiate PVV'ers.
  Inherent hieraan ook dit gegeven: sommige bloggers en of columnisten krijgen tegenwoordig iets teveel eer ...Kan iemand ons een pil REALITEITSZIN overhandingen, echt… ik duw ‘em zo door de strot van de gemiddelde Facebooker, Twitteraar en PVV-gekkie (hoog of laag opgeleid, dat is mij om het even)

Facebook en Twitter bestaan voornamelijk uit rabiate PVV'ers.
  Liggen we trouwens al wakker van de moskeebrand in Culemburg? Of zijn we blij dat de moskee niet vol zat met biddende moslims in tijden van de brandstichting? Oh wacht…

Nederlanders willen allemaal met biddende moslims gevulde moskeeën in de brand steken. (Even de fieten hierbij: in Culemborg is een stammerstrijd gaandeg tusen Molukkers en Marokkanen, waarbij de Marokkanen de auto's van anderen in de fik steken, vele tientellen al dit jaar, en temidden van dit alles zijn een voormalig zwembad waarvan de moslims een moskee wilden gaan maken en nog eens zes auto's in vlammen opgegeaan).
  Het gaat niet om jou of om mij. De echte vraag is: hoe laten wij de aarde achter voor de komende generaties? ... Dat we een 3e Wereldoorlog hebben weten te voorkomen, omdat we eindelijk een keer fucking hebben ingegrepen in Syrie?

De Nederlanders zijn schuldig aan het niet helpen van de soennitische terroristen in Syrë.
  Dat we grotere plaatjes zien als het gaan om moslims en de eeuwige link met terrorisme? (frame frame frame!)

Nederlanders zijn schuldig aan het zien van molsimterroristen als moslimteroristen.
  Het feit dat een man als Trump straks wereldleider is ...we overschatten onszelf en dit land enorm, omdat onze opperbaas Rutte alles weglacht en het heeft over ‘invechten’ en ‘pleur oppings’. Ja, vakmanschap in leiderschap is daar.

Alle Nederlandse politici zijn xenofoben en molsimhaters.
  Afijn, jullie begrijpen mijn rollercoaster achtbaan-achtige column. Is ook maar mening en tja, wie ben ik? Ik ben maar een Neder-Marokkaan uit Amsterdam Nieuw-West. Je weet wel, het grootste stadsdeel in Amsterdam waar je met gemak langs een groep Marokkanen loopt, die je NIET altijd nasissen.

De maatregelen van het Amsterdams stadsbestuur tegen het lastigvallen van vrouwen op straat zijn vuile vormen van xenofobie en Marokkanenhaat.
  Ik ben een keer bedreigd door een doorgesnoven skinhead die voorhoofd tegen voorhoofd in mijn gezicht riep dat ie me af zou maken.

Het straatterrorisme is een zaak van Nederlanders.
  Ik loop trouwens niet met een grote boog om alle skinheads heen, maar dat is mijn menselijkheid.

En Nederlanders lopen allemaal met een grote boog om Marokkanen en andere vreemdelingen heen.

Pfff, dat was het. Wat btetreftde inbreng van de Nederlanders aan het jaar 2016.

Hebben er ook Marokkanen of andere vreemdelingen een actieve rol in dit lange stuk? Wat betreft 2016. Ja. Een keer. Helemaal aan het einde. Hier is het:
  2016 was ruk. Met hier en daar een lichtpuntje, winst in positiviteit en echte heroism: iemand de video van Mohamed el Bachiri gezien? Hij verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Brussel. En zijn oproep? Een ‘Jihad van liefde.’ Yeah.. bow down.

Het is de moslim die oproept tot liefde.

En nu allemaal rennen naar de toilet om de hele maaginhoud eruit te kotsen.

Hetgeen goed uitkomt als u straks op een zonnige boeuvard of een feestelijke kerstmarkt loopt ... U mocht eens een moslim met een vrachtauto tegekomen ... Dan is het handig dat u alvast een nuchtere maag heeft ... Dat helpt bij de noodzakelijke chirurgische ingrepen nodig om te pogen om u in leven te houden ...

Goed, het was weer eenb rustig aan het Felgata-front. Niets zinnigs te melden, tenslotte. Maar een andere olijfklurige, ene Hassan Bahara uitleg of detail , die sinds kort de lezers van de Volkskrant verveeld of vergiftigd met een column gevuld met identiteitspolitiek, heeft geschreven dat de gekleurde "men" er in Nederland nog niet hard genoeg tegenaan gaat. Verbinder Raja is het daar niet mee eens (Joop.nl, 08-05-2017, door Raja Felgata en Khalid OuazizJournalisten / Creatievelingen / Eindbazen De Kleurrijke Top 100 uitleg of detail ):
  Wake up, meneer Bahara, het racismedebat heeft grotere problemen

Wellicht is het wijs om uit de eigen cocon te stappen en met mensen in gesprek te gaan die de ballen hebben om te proberen het ontspoorde racismedebat recht te trekken.

En dat gaan ze even doen:
  ... u ondermijnt een hele rits aan schrijvers, theatermakers, creatievelingen, acteurs, filmmakers en andere mensen met het hart op de juiste plek, om het verschil te maken. Om antwoord te geven op rechts, antwoord te geven op racisme en antwoord te geven op white privilege .

Kijk eens hoe makkelijk ze het racsitische en haatzaaiende lingo van de zwraten overnemen ... Dat is toch heel mooi, meneer Bahara ...?
  ... Op het moment dat je denkt dat je goed bezig bent – vuist in de lucht, manifesten ondertekenen en parades organiseren ...

Tja jongens... Meneer Bahara wil misschien wel dat jullie met salpeterzuur, lijnvliegtuigen of vrachtwagens in de weer gaan ...


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , of site home