WERELD & DENKEN
 
 

Moslims, haatzaaiers: Beri Shalmashi

Beri Shalmashi was ook al eens eerder opgevallen. Met taal die je er naar deed verlangen het geval onmiddellijk in de Noordzee te dumpen.

Wat natuurlijk niet gebeurt waarop je nog meer van dat soort taal krijgt. Met graagte doorgegeven door de Volkskrant want die etnische burgeroorlog uitleg of detail móet er komen.

Vindt de Volkskrant.

Aanleiding voor de nieuwe uitbarsting: de racistische "Ik haat jullie allemaal"-actie gestart door een andere alhier verdwaalde Hater: Nasrdin Dchar uitleg of detail . Het Shalmashi-gebeuren gooit er nog een schepje bovenop (de Volkskrant, 23-09-2016, door Beri Shalmashi):
  De deken der liefde

De nieuwe beweging Ieder1 wil mensen verbinden door zondag een parade door Amsterdam te organiseren. Filmmaker Beri Shalmashi weigert deel te nemen aan dit feestje en gaat liever de confrontatie aan.

Tussentitel: Ik heb te veel trauma's overgehouden aan opgroeien in Nederland

Kijk ... Daar houden we van ...

Duidelijk taal van een duidelijk varken.

Taal die doet denken aan een ander varken uit dat deel van de wereld (de Volkskrant, 14-10-2006, door Halleh Ghorashi, bijzonder hoogleraar diversiteit bij de afdeling Cultuur, Organisatie en Management van de Vrije universiteit Amsterdam):
  Er is werk aan de winkel voor de autochtone Nederlanders, als ze prettig willen samenleven met migranten, zegt de nieuwe hoogleraar diversiteit Halleh Ghorashi.

Nederlander, ga eens opzij met je dikke identiteit

Iets dat het huidige varken letterlijk wenst te nemen:
  Maar ik heb te veel trauma's overgehouden aan opgroeien in Nederland, te vaak meegemaakt dat ik de Ander ben. Zoals bij schoolhandbal in groep 4, toen de moeder van een klasgenoot weigerde plaats te maken voor mijn moeder op het bankje.

Juist ja ...

Wie zei nu dat verzuipen in de Noordzee wel erg cru was ...

Dit is wat het varken wil:
  Ieder1 is een stichting .... De beweging ... een 'parade', ...
    ... Sommige van de meelopers verdienen het niet om te dansen, anderen zouden te veel pijn moeten hebben om het te kunnen. Zoiets slijt misschien met de tijd, met een gekrenkte generatie of zes, maar niet met een parade. Het kan niet zo makkelijk zijn dat de medemens zo eenvoudig zijn schuld kan afkopen.

Het varken wil óns verzuipen.

Het is simpel en kan niet anders:

We moeten ze voor zijn, voor ze met te veel zijn.


P.S.
Oh ja, die eerdere actie van het varken (Volkskrant.nl, 23-03-2016, door Beri Shalmashi):
  De zere plek ligt hier

... De mogelijke plegers komen niet van Jupiter, maar zijn naar het lijkt twee broers uit Brussel.
    Het helpt de sfeer niet dat ... dat gevoel ... dat de manier van leven van de een meer waard is dan dat van de ander. Ook als die in feite weinig verschillen van elkaar. ...
    Als je het mij vraagt, is het dat gevoel dat wordt aangevallen. Het gevoel van onaantastbare superioriteit. ...
    Het helpt de sfeer niet dat opiniemakers, journalisten, blaaskaken, politici, en vervolgens een complete samenleving, mensen uitsluiten  ... Mensen uit elkaar trekken.

Een oproep tot het plegen van aanslagen jegens de 'onaantastbaar superieure' blanken.

Nog wat verdere toelichting van hoe de raderen van de gekleurde immigrnatenziel draaien. Uit een lijvig interview (de Volkskrant, 22-09-2016, door Karolien Knols):
  Ik vertrok

In Nederland groeide ze op en maakte ze carrière als filmmaker. Toch verruilde Beri Shalmashi in 2012 de polder voor Erbil, hoofdstad van Iraaks Koerdistan en vooral: booming. ...

Waarom? Daarom:
    '... Omdat een oorlog als deze de vraag op scherp zet: waar hoor ik bij? Ben ik Nederlander, of ben ik Koerd? ...'

De vraag stellen, is hem beantwoorden (geen Nederlander hoeft zich die vraag te stellen). Maar voor de duidelijkheid:
  Ik woonde toen in Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan, en de stad werd overspoeld door vluchtelingen uit Mosoel. Ik had een band met dat gebied. De vijand waarvoor de hele wereld bang was, stond op de stoep. Natuurlijk voelde ik, net als heel veel Koerden in Erbil met mij, de drang: dit moet ik verdedigen.'

Koerd, dus. En ze geeft het eigenlijk ook zelf toe:
  'Zoals je ziet, lekker geobsedeerd door Koerdistan', had ze in een mail voorafgaand aan het interview geschreven. ...'

Geen Nederlander. Radertje één van de gekleurde immigrantenziel.

Radertje twee:
  Eenmaal hier constateer je hoe wit het filmklimaat is. Je schreef: 'We leunen vooral op een grote koe die het Filmfonds heet en van haar melk drinken voornamelijk witte kalveren.' Komt dat door het fonds, of door een gebrek aan goede niet-witte makers?
'Kijk maar op de website van het Filmfonds. Allemaal witte mensen die bepalen waar het geld naartoe gaat. ...'

Keiharde en onverdunde Nederlanderhaat. Blankenhaat.

Nog een uiting daarvan - de gebruikte methodiek: de spiegel (de Volkskrant, 23-01-2017, door Beri Shalmashi):
  We zitten in een bootje met zijn tweeën, tegenover elkaar. Het is een zonnige dag, hij roeit geloof ik. Hij is een beetje verlegen, of onzeker misschien. ...

Waar zou dan nou over gaan ...? Iets als een geliefde, zo veel is wel duidelijk. Verder lezen maar:
  ...  We hebben een heel goed gesprek over afkomst en toekomst. ...

Ha, een toekomstig partnerschap is al in beeld.
  ...  Hij zegt dat hij bang is dat de mensen hem verkeerd begrijpen, dat hij zo lang iets is gaan roepen, tot hij de controle erover verloor.

Hm ... Dat gaat toch wel erg de inhoudelijke kant op ... Kunt u het al raden?
  ...   Hij heeft helemaal niet per se een hekel aan mensen met buitenlands bloed - dat heeft hij zelf ook. ...

Nog niet? Nou hier dan:
  ... Hij is gestopt met zijn haren verven. Hij ziet er veel gezonder uit dan op televisie. ...

Inderdaad: Geert Wilders. Die in het hele stuk gehaat wordt op de typisch islamitische manier: omgeven door veel poëtische krullen en tierelantijnen.

Wat des te beter de haat illustreert.

Voor Nederland, natuurlijk want Geert Wilders zelf is maar een privépersoon.

Eén van de reacties, die al een tijdje volledig getweedeeld is in: de kritiekloze adoranten van dit soort verhalen en de mensen de de realiteit onder ogen durven zien:
  Theofiel Boemerang - zondag 22 januari 22:25
"We zijn allemaal Nederlanders". Ik heb het idee dat dat voor een flink deel van de Turken hier absoluut niet geldt, ook al hebben ze een Nederlands paspoort. Iets preciezer: ze zijn wel Nederlander, maar ze WILLEN het helemaal niet zijn. Ze zijn veel liever Turk-die toevallig-in-Nederland-is. Hoe dat met andere allochtonen zit weet ik niet zeker, maar ik heb de afgelopen decennia niet bepaald de indruk gekregen dat alle Marokkanen, Somaliërs, Ghanezen, Eritreërs en wat je hier nog meer aan buitenlanders hebt rondlopen, vinden dat ze allemaal Nederlander zijn. Maar OK, Shalmashi denkt van wel.

Nou u weer ...

Maar denk dus niet dat de haat beperkt is tot Geert Wilders, of zijn aanhangers. Het geldt ons allemaal (Volkskrant.nl, 19-02-2017, door Beri Shalmashi):
  Opinie op zondag - Beri Shalmashi: 'Krullen hebben bestaansrecht'

Tussentitel: Krullen staan bij hele volksstammen voor een identiteit die hen is afgepakt ... door migratie

Door hun migratie hebben wij, wij allemaal, hen de identiteit afgepakt. En denk niet dat dit over "hen de moslims" of "hen de Midden-Oostiërs" gaat ... Want dit is de volledige ondertitel:
  Krullen staan bij hele volksstammen voor een identiteit die hen is afgepakt, tijdens de slavernij, of door migratie

En dat 'tijdens de slavernij' dient vertaald te worden: de Nederlanders hebben ook de negers dus alle gekleurde immigranten de identiteit afgepakt.

Dit gaat maar over één ding: HAAT, HAAT, HAAT.

NEDERLANDHAAT.

En op één manier klopt dat: door te migreren naar Nederland, hebben ze kennis gemaakt met een beter functionerende cultuur. Oftwel: ze ervaren hier lid te zijn van een minder-functionerende cultuur.

Oftewel: door migratie wordt van de gekleurde de culturele trots afgepakt.

En daarom haten ze ons.

En daarom is er maar één oplossing: remigratie.

Natuurlijk gaat de Volkshaatkrant vrolijk door met het publiceren van gekleurde haat (Volkskrant.nl, 19-03-2017, door Beri Shalmashi):
  Opinie op zondag - Beri Shalmashi: Rutte, speel het vuile spel niet mee

Beste Mark Rutte,

Van harte gefeliciteerd met het behouden van uw positie als premier van Nederland. ... Neem het me niet kwalijk dat ik u als ingezetene van ons gave land aan de hand van drie onderwerpen die mij na aan het hart liggen

Oké, het standaardspelletje: raad eens welke? Hier is meteen het antwoord:
  Vluchtelingen
...
De multiculturele samenleving
...
Turkije
...

Want migrant, migrant, migrant. En van ales moet er natuurlijk mee komen, hoewel Turkije natuurlijk wnat minder meer, want zelf koerd. Maar dat gebruik je dan op deze manier:
  Goed, we hebben een bizarre overeenkomst met een land waar we niet eens meer op vakantie durven. Het lijkt me niet de meest geschikte plek voor vluchtelingen

Oftewel: "Meer, meer, meer gekleurden".

En, al gezien: de Nederlanders moeten "opzij stappen" en hun cultuur opgeven, maar immigrnanten en speciaal Kooerden natuurlijk het tegenovergestelde (Volkskrant.nl, 09-07-2017, door Beri Shalmashi):
  Beri Shalmashi: Ik weiger de rijkdom van mijn naam weg te stoppen

Tussentitel: De supervisor was niet tevreden. Ik kon beter een andere naam gebruiken. Beri de Boer werd ik
Veel vrienden hebben hun naam aangepast of gebruiken de naam van hun Nederlandse partner om de carrièreladder te beklimmen

...  Telemarketing. Ik ging werken voor een bedrijf vlak achter het station van Weesp ...
    De eerste paar keer dat ik mensen moest bellen om ze iets aan te smeren gingen best goed. Maar de supervisor was niet tevreden. Ik kon beter een andere naam gebruiken. Beri de Boer werd ik. Ja, echt. Beri de Boer. Ik dacht dat het een goed idee was, toen ik zeventien was, daar in die ruimte waar het overdag zelfs nodig was om de tl-balken aan te zetten. Beri werd soms Meri, maar verder struikelden de mensen niet meer over mijn naam. ...

Ontzettend fout, dus allemaal. Want pragmatisme. Want functioneel. Nee, de ware beschaving ligt hier:
  Shalmashi komt van een familie met een prominente plek in de Koerdische geschiedenis. Shalmashi is een geslacht van strijders, leiders, martelaars, van schrijvers en geleerden uit een land dat nog altijd niet mag bestaan.

Familie, geslacht, clan, etnie, religie uitleg of detail . De brandstof van al die burgeroorlogen en het terrorisme in het Midden-Oosten. Dat dze olijfkleurigen naar Europa meenemen als we ze er niet op tijd uittrappen. Het terrorisme is er trouwens al. Het zijn barbaren, en het blijven barbaren, die als barbaren denken zonder het zelf te beseffen:
  Shalmashi komt dus van de plek waar mijn wortels liggen, waar mijn overgrootvader ooit de karavaan uitstapte

"De karavaan "... Het kenmerk van de barbaren uit het Midden-Oosten.
    Deze rotzooi verscheen ook nog in de krant - hier zijn de koppen (de Volkskrant.nl, 10-07-2017, door Beri Shalmashi):
  Beri de Boer werd ik. Ja echt, Beri de Boer

Tussentitel: Heel wat vrienden gebruiken de naam van hun Nederlandse partner om te stijgen op de carrièreladder
Ik snap wel dat als de De Boer heet, dat je dan weinig specifieke trots ontleenmt aan je naam

Achtereenvolgens: "Ik haat jullie allemaal", "Jullie zijn allemaal racisten", en "Ik ben een barbaarse clan- en rasdenker".

Hier wijken we even af van de gebruikelijke chronologische volgorde, en volgt er een tussengevoegd stuk. Na dit stuk over de hoge emotionele waarde van de eigen cultuur. Wat volgt is ook een stuk over cultuur van hoge emotionele waarde. Alleen niet van de eigen cultuur ... (Volkskrant.nl, 26-11-2017, door Beri Shalmashi uitleg of detail):
  Opinie op Zondag - Beri Shalmashi: 'Het moet juist over Zwarte Piet gaan'

Het spijt me dat dit weer over Zwarte Piet gaat. ...
    ... stel je voor dat je gewoon zegt: 'Oké jongens, ik kan er wel mee leven dat mijn buurjongens zullen opgroeien met een niet-zo-zwarte Piet.' Of dat je je heimelijke ambitie om jezelf ook een keer zwart te schminken laat varen.
     We staan wat 5 december betreft op zo'n punt in de geschiedenis waarvan je later zou kunnen zeggen: 'O ja. Vroeger droegen die figuren zwarte schmink.' En dan haal je je schouders op en print je een pizza uit door je gewenste maaltijd te fluisteren tegen je smartphone. Misschien werden het daarom wel elven in Amerika, die helpers van Santa Claus. Zodat het geen zwarte slaven meer waren. Misschien hadden ze het daar al door toen het kinderfeestje de oceaan over stak. Verandering is soms best okay.

Mooi zo. Laten we zorgen voor verandering in de aanwezigheid van dit soort gore lieden. Lieden die tegen je broek pissen en dan vragen waar de trekker zit. Laten we zorgen voor verandering in het beleid van vrije immigratie en dat veranderen in een beleid van "remigratie of sterilisatie". Want het is duidelijk dat ze hun haat in nog geen 1000 generaties zullen verliezen ...

Een Joodse filmtycoon genaamd Harvey Weinstein is ontmaskerd als grootschalig vrouwenlastigvaller (lees Portnoy's Complaint uitleg of detail : blanke vrouwen zijn om te versieren, Joodse om trouwen) en dat maakte een golf onthullingen los oner vrouwen onder de noemer #metoo. In het westen, natuurlijk. Buiten het westen heersen de stenigers en groepverkrachters zonder enige hinder, met uitzondering, naar het lijkt, de Aziatische wereld. Maar voor Beri is de ophef in het westen het gefundenes Fressen.. Met gebruik van heel veel "we" (Volkskrant.nl, 29-10-2017, door Beri Shalmashi, regisseur):
  Opinie op zondag - Beri Shalmashi: Hier verhullen niet ons lichaam, maar het hele probleem

Praten over het grenzeloos smerige gedrag van mannen leek vanuit Nederland iets wat alleen in moeilijke landen gebeurt. ...

Let op dat 'leek', hè ...
    Natuurlijk kent ze de waarheid wel:

  ... Iets voor in steden waar je op de bazaar heup tegen heup tussen de mannen loopt. Mannen met grijpgrage handen, mannen van een soort die de beschaving van de Lage Landen al lang achter zich heeft gelaten.

Dat laatste bedoelt ze dus alsof het niet zo is. Dat was altijd al zo, namleijk voor het smeirge Midden-Oosten met haar christendom en bijbehroende patriarchaat hierheen kwam.
    Enfin, de rest kan je zo inullen: ervaringen opgedaan in het buitenland ...:
  Sinds #MeToo passeren de dieptepunten van ongewenst gedrag regelmatig mijn gedachten. Dat zijn er nogal wat. Vooral in het buitenland bouwde ik langzaam maar zeker een schild om me te verweren.

... worden vervolgens naadloos toebedeeld aan Nederland:
  ... dat we hier in Nederland zo walgelijk schijnheilig zijn als het om de vrijheid van een vrouw gaat.    ...
    Hier verhullen we als vrouw niet ons lichaam, we verdoezelen het hele probleem. We verstoppen de hele maatschappij onder een deken van zo-gaan-die-dingen-nu-eenmaal. Is dat niet veel erger? Dat je doet alsof het niet bestaat?

Dat mens haat ons tot op het bot. Verklaring: ze houdt zich bezig met culturele zaken, en en daardoor beleeft ze dagelijks hoe inferieur ze zijn. Die lui in en uit dat Midden-Oosten.


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , of site home .   

 

23 sep.2016