WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Vijfde colonne: woordvoerder Halleh Ghorashi

21 mei 2016

Halleh Ghorashi is islamitisch immigrante, maar afkomstig uit Iram. De gematigste soort qua oorsprong.
    Halleh Ghorashi is islamitisch immigrante, maar eentje met een intellecueel beroep. Je zou kunnen denken: de meest gematigde maatschappelijke deelgroep.
    Het maakt allemaal niets uit - hier de eerste keer dat mevrouw Ghorashi de aandacht trok:


Uit: De Volkskrant, 14-10-2006, door Halleh Ghorashi, bijzonder hoogleraar diversiteit bij de afdeling Cultuur, Organisatie en Management van de Vrije universiteit Amsterdam

Er is werk aan de winkel voor de autochtone Nederlanders, als ze prettig willen samenleven met migranten, zegt de nieuwe hoogleraar diversiteit Halleh Ghorashi.

Nederlander, ga eens opzij met je dikke identiteit


De discussie rond de Turkse Nederlanders en de Armeense kwestie is een voorbeeld van hoe we niet met elkaar moeten omgaan als Nederlandse burgers. ...
    Voor een nieuw Nederland is het nodig ruimte te maken. Het gaat om de wil om de ander te ontmoeten; hiervoor is niet alleen een overtuigend betoog nodig, maar vooral het vermogen opzij te stappen. Dan kan de ander worden toegelaten en ook de stap maken tot de algemene noemer van het Nederlanderschap.
    Een begin is om veel meer ruimte te maken voor culturele hybriden. ...


Red.:   Destijds al ranzende onzin, en nu, in 2016 nog veel meer: de cultureel hybride brengt de eigenschappen van allochtone culturen, en middels is voor iedereen behalve de kleine club rabiate multiculturalisten bij Joop.nl en de rest van de VARA volkomen duiddelijk: die stinken allemaal.
    De redactie verwachtte veel meer van deze rotzooi van mevrouw Ghorashi, maar dat bleef uit. Tot mevrouw Ghorashi het nodig vond te interveniëren ter gelegenheid van het eerste optreden van Zwartje Simons tezamen net de Turk-nazi's van DENK:


Uit: De Volkskrant, 20-05-2016, door Janita Naaijer

Nederlanders kunnen niet langer ontkennen racistisch te zijn

...Volgens Halleh Ghorashi, VU-hoogleraar diversiteit en integratie ...


Red.:   Al ruim meer dan voldoende: een rabiate Nederlandhaatster.
    En al heel lang, want het achterliggende hersenverweking heeft alle neuronen al vernietigd:
  'Als leden van een bepaalde migrantengroep problemen veroorzaken, wordt de hele groep meteen in een bepaalde hoek gedrukt. ...'

Oftewel: "Jullie mogen niet veralgemeniseren". En:
  Maar hoe kunnen [jullie, red.'] nog langer ontkennen racistisch te zijn als volgens peilingen veel mensen bij de volgende verkiezingen op Wilders gaan stemmen?

Oftewel: "Ik mag wel veralgemeniseren".
    Dit natuurlijk temidden van een dikke stroom andere onzin en leugens. Zo stond op de plaats waar ingevuld is 'jullie' de term 'we'... Natuurlijk.
    En een smerigheid, natuurlijk, want als er één ding zeker is, is het dit: Halleh Ghorashi vindt zichzelf geen racist. Ze vormt een clubje samen met Philomena Essed en Gloria Wekker, twee negerinnen die al langere tijd de "intellectuele" aanvoerders zijn van het "Alle Nederlanders zijn racisten"-front.
     Zo wordt er ook uitgebreid gelogen dat de allochtone instroom veel positiefs heeft gebracht:
  '... Als het om diversiteit gaat, overheerst in de media en politiek één dominant en negatief geluid. Zo wordt het migrantenprobleem - ook in kwaliteitsmedia -- afgebeeld als ellende die ons land bedreigt. Die fixatie op het negatieve is de bril geworden waardoor we naar diversiteit kijken.'

Er wordt gelogen dat ze geen kansen krijgen:
  '... steeds meer nazaten van migranten hun best hebben gedaan om een maatschappelijke positie te bereiken. 'Als ik daar eenmaal ben, krijg ik gelijke kansen', dachten zij, net als Sylvana Simons. ...'

Daar staat óf dat ook Sylvana Simons geen kansen heeft gehad, óf dat Sylvana Simons geen "diversiteit" is ( er is geen enkele reden om aan te nemen dat wat Simons kon doen, andeen niet kunnen doen)
  'We moeten luisteren naar DENK. ... Een groot deel van de Nederlanders met een gemengde afkomst heeft het gevoel niet gezien en gehoord te worden. ...

'De Nederlanders moeten luisteren naar de Turk-nazi's van DENK, en natuurlijk naar de Darius-soldaten afkomstig uit het trotse Perzië - waar Ghorashi vandaan komt, net als eisers als Farhad Golyardi, Kader Abdolah, Shervin Nekuee, en Halleh Ghorashi.
    En omdat we dat niet doen, haten ze ons.
    Ook iemand anders merkt het op:


De Volkskrant, 21-05-2016, ingezonden brief van Tom Frohwein, 's-Gravenzande

Alledaags racisme

Uit het interview met VU-hoogleraar diversiteit en integratie Halleh Ghorashi begrijp ik dat ik een Nederlander ben die niet langer kan 'ontkennen racistisch te zijn', met 'een fixatie op het negatieve' en druk ik meteen een hele groep migranten 'in een bepaalde hoek'. Zij besluit met de constatering dat een groot deel van de Nederlanders met een gemengde afkomst het gevoel heeft 'niet gezien en gehoord te worden'.
    Dat gevoel van niet gehoord en gezien worden, heb ik soms ook wel. Mogelijk behoor ik tot een uiterst select gezelschap 'witte Nederlanders' dat niet racistisch is, niet een hele gemeenschap beoordeelt op mogelijke wandaden van een kleine groep en dat iedereen een gelijkwaardige positie in de samenleving gunt. Maar ik betwijfel dit toch zeer.


Red.:   Beleefd, hoor ...


Naar Haatzaaien, allochtoon , Allochtonen, vijfde colonne , Allochtonen lijst , Allochtonen overzicht , of site home