WERELD & DENKEN
 
 

Dossiers: Onno Ruding

Onno Ruding was minister van Financiën ergens in  de jaren 1980 toen het grote graaien begon. Ruding, volgens partij-affiliatie aangeduid als een "liberaal", maar was een doodgewone reactionaire ploert die later bij ploertenbedrijven (banken), is gaan werken deed de eerste stappen:


Uit: De Volkskrant, 29-04-2015, rubriek De kwestie, door Peter de Waard

Is er heimwee naar de PTT?

Tussentitel: Voormalige baas zou 1/38ste verdienen van wat de top nu krijgt

Cor Wit was nog maar dertig jaar geleden de laatste directeur-generaal van het Staatsbedrijf der PTT. Hij was de baas van wat nu het grootste deel van ING is, KPN, PostNL en TNT Express.
    Als superambtenaar verdiende hij toentertijd 14.800 gulden (6.700 euro) per maand. ...
    PTT is allang geen staatsbedrijf meer. In 1982 had Onno Ruding bij zijn aantreden als minister van Financiën gesteld dat 'in beginsel alle overheidsvoorzieningen en -activiteiten op mogelijkheden tot privatisering moeten worden bezien'. ...


Red.:   Met als resultaat: de rijken waanzinnig veel rijker, de armeren gelijk of slechter -bijvoorbeeld:
  Ralph Hamers, de baas van ING, ontving vorig jaar 1,6 miljoen euro (zonder bonus), Eelco Blok (KPN) kreeg vorig jaar 2,1 miljoen, teruggebracht tot 1,6 miljoen na het terugstorten van de extra bonus van 425 duizend euro. Herna Verhagen, baas van PostNL, moest het doen met ruim 1,2 miljoen. Tex Gunning, die het verlies lijdende TNT Express nu bij het Amerikaanse FedEx wil onderbrengen, werd afgescheept met bijna 9 ton.
    Samen is dat 5,3 miljoen euro. Cor Wit zou daar als directeur-generaal in deze tijd 38 jaar voor hebben moeten werken.

Hetgeen je doet verlangen naar het mogen pissen in zijn schedel ("piss in your dead skull" - een citaat uit een film - zoek maar op).


Naar Dossiers , Algemeen overzicht  , of site home .