WERELD & DENKEN
 
 

Ploerten: Marianne Zwagerman

9 jul.2016

Marianne Zwagerman is één van die lieden (m/v maar voornamelijk m) die na zichzelf getooid te hebben met de titel "ondernemer" er heilig van overtuigd alles dat hij/zij bereikt heeft uitsluitend en alleen aan de eigen individuele voortreffelijkheid te danken is. En vrijwel altijd gepaard gaande met iets is dat erger is als dedain voor degenen die deze loffelijke status niet bereikt hebben, of zelfs doodgewoon niet willen hebben omdat ze van samenwerken houden.
    Dat soort mensen.
    Hier het soort taal dat dat soort mensen uitslaat:


Uit: De Volkskrant, 08-07-2016, door Janita Naaijer

Volk versus elite

'Wie bang is, wordt weggezet als moreel verwerpelijk'

Eurosceptici hebben toch wel een punt, klinkt het steeds vaker sinds de Brexit. Dient een omslag in het denken over begrippen als elite, volk en populisme zich aan?
...
Marianne Zwagerman (schrijfster, media-ondernemer):
'Een omslag? Door de Brexit wordt het stereotype beeld van het volk juist bevestigd door de scoringsdrift van politici en media. Als zij het over het volk hebben, gaat het altijd over goedgebekte werkloze Nederlanders in een of andere grauwe flat. ...
    ... terwijl de boze burger heel eenvoudig te begrijpen is. Hij wil niet dat andere mensen worden voorgetrokken of dat andere mensen iets gratis krijgen waarvoor hij moet betalen. 'Die andere mensen zijn vaak migranten en vluchtelingen. Wat dat betreft verdient de Nederlandse burger een schop onder zijn kont. Houd op met blèren, ga werken of ga eens een week in een AZC wonen, dan heb je misschien door hoe goed we het in Nederland hebben. ...


Red.:   Voor Marianne de Pol Pot oplossing: een verbanning voor twintig jaar naar het platteland (of de febriek, naar keuze - maar wel één met veel warmte en stoom en sjouwen) waar ze mag ondervinden hoe goed ze het nu heeft al parasiterend op de arbeid van anderen.


Naar Ploerten, inleiding , of site home