WERELD & DENKEN
 
 

Toelichting bij In het kort, immigrantennut

  Honderd Mauro's zijn absoluut geen compensatie voor één Soufiane B.

Wie Mauro is, moge bekend worden verondersteld: de Angolees die op 10-jarige leeftijd door zijn kennelijk in het geheel niet onbemiddelde moeder op het vliegtuig naar Nederland is gezet, en met zijn "twee reebruine ogen" het middelpunt werd van een intense maatschappelijke discussie omdat hij ij het 18 jaar worden weer terug zou moeten naar Angola. Heel politiek-correct en multiculturalistisch Nederland huilde evenveel tranen met tuiten als de intellectueel wat minder bedeelde bij het schilderij van het zigeunerjongetje. Met als motto: "Alle minderjarige asielzoekers moeten een generaal pardon krijgen".
    Soufiane B. is wat minder bekend. Even voorstellen, dus:


Uit: De Volkskrant, 14-12-2012, ANP

20 jaar voor overvaller B.

De 20-jarige Soufiane B. heeft donderdag 18 jaar celstraf gekregen voor de dodelijke overval op de Amsterdamse juwelier Fred Hund. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat vast dat B. een van de twee mannen was die op 7 oktober 2010 de winkel van Hund aan de Jan Evertsenstraat overviel. B. heeft tijdens het proces en het onderzoek niets gezegd.


Red.:   Zeg nu eens: is de dood van een door iedereen als aimabel omschreven persoon ook maar op één enkel manier te compenseren door wat 100 Mauro's brengen? Nee, dus. Dus gesteld voor de vraag beslissing over het toelaten van immigranten., dat wil zeggen:  honderd Mauro's plus één Soufiane, is de uitslag duidelijk: afwijzen die die groep.


Naar In het kort , of naar site home .