WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaien, media: VARA

2 okt.2016

De VARA is de haatzaai-omroep. Door haar twee haatzaai-programma's: Pauw en DWDD. In deze programma's wordt bij alle conflicten tussen blanke belangen en die van gekleurden de kant gekozen van de gekleurden.

De zwarten zijn tegen Zwarte Piet: de VARA is tegen Zwarte Piet. De zwarten roep dat er racisme is - de VARA roept dat er racisme is. De moslims willen alcohol/kruisen/naakten weg - de VARA doet alcohol/kruisen/naakten weg. De moslims plegen aanslagen - de VARA verkondigt "Islam is Vrede". De moslims plegen buurtterreur - de VARA zegt dat het lieve jongens zijn.

Eerst bij Pauw, maar dat pakte niet helemaal zo goed uit ... Het bleken precies te zijn wat alle Nederlanders al dachten: irritante buurtterroristjes die je dolgraag zou afvoeren naar waar ze vandaan komen, in dit geval richting Turkije.

Dus dat moet, na uitvoerige instructie natturlijk, nog een keer overgedaan worden. Hier het bericht erover van de haatzaai-website van de VARA: Joop.nl (Joop.nl, 30-09-2016. uitleg of detail ):
  Hoodvloggers versus de media

De Zaanse wijk Poelenburg verkreeg de afgelopen weken landelijke bekendheid door de vlogs van Ismael Ilgun. Volgens de media werd de buurt geterroriseerd door ‘treitervloggers’, premier Rutte noemde de jongeren uit de vlogs ‘tuig van de richel’ en gans het land sprak er schande van. Maar de jongeren, die hun ‘emotionele’ optreden bij Pauw achteraf zeggen te betreuren, zien dat zelf toch echt anders. Matthijs van Nieuwkerk probeert in De Wereld Draait Door met behulp van Tim Hofman en Kees de Koning (Topnotch) tot de kern van de zaak te komen:Alleen al die kop ... De media hebben bericht over de buurtterreur van die achterlijke Turken zonder ze achterlijke Turken te noemen, en dus is het de schuld van de media ...

Zelfs de reageerders bij Joop.nl, waar de politieke-correctheid voorbij het stadium "rabiaat" is, maken er gehakt van:
  SjoerdV – 30 september 2016 at 21:53
De kern van de zaak is dat doodnormale mensen in een doodnormale wijk last hebben van deze heren. Meer is het niet.


de Haas – 30 september 2016 at 22:10
“versus de media”????

Hijzelf met zijn vlog i.c.m. Youtube (niet meer:), en nu ook DWDD en Joop e.a. media zijn er vooral vóór hem en zijn kornuiten geweest.

Dat zijn eigen vlogs, waarbij hij en zijn vrienden beslist vooropgezette agressieve acties naar mensen in de buurt van het winkelcentrum en elders verantwoordelijk waren, die met recht als treiteren maar ook vaak gewelddadig werden ervaren, na eerst in zijn voordeel juist tegen hem begonnen te werken is niet de schuld van “de media”.

Hoezo “Volgens de media werd de buurt geterroriseerd door ‘treitervloggers’”???

Daar mis je toch iedere objectiviteit als je die vraag nog stelt.

Dat hij alleen maar verslag legde is alleen voor domme goedgelovigen aanvaardbaar.

De opzet van gebeurtenissen die vastgelegd werden om als nieuwe vlogs inkomsten te generen waren evident.

Niet voor niets was het de regisserende vlogger zelf nadat Youtube zijn inkomsten afsneed die agressief verhaal kwam halen bij de raadslid Juliëtte Rot die door haar moedige strijd tegen de overlast en werd haar door o.m. toegebeten dat ze wisten waar ze woonde.

Dat er media zijn die menen deze meneer te moeten verheffen is hun goed recht. Dat anderen daarop wat van die media vinden ook. Daarnaast zullen er vele mensen en media zijn die er wat van zullen vinden.


Jhonathan – 30 september 2016 at 22:18
Ik heb zelden iemand zo om de zaak heen zien draaien als Kees de Koning . Zou hij dat zelf niet in de gaten hebben, of wat? Eigenlijk zijn het dus allemaal lieve jongetjes, die alleen maar filmen, de feiten vastleggen, maar er zelf he-le-maal-niks mee te maken hebben. Kom op zeg.


aburrido – 30 september 2016 at 22:29
Altijd de schuld afschuiven en GEEN zelfreflectie.
90% van NL wordt hier zo moe van.
Het falen van links aangetoond in a nutshell.
Dit soort vals slachtoffergedrag heeft mij van een rechtse stemmer gemaakt na 22 jaar progressief links gestemd te hebben.
Wat mij vooral stoort is dat er GEEN gast werd uitgenodigd om een tegengeluid te laten horen, want dan kunnen deze helden wel eens door de mand vallen. En wat een gebrek aan kritische vraagstellingen.

BasVV – 30 september 2016 at 23:23
Er zijn wel dingen gebeurd natuurlijk. Ach. Vergeten we.

Robbie338 – 1 oktober 2016 at 00:07
Het is weer echt de omgekeerde wereld. Deze jongens hebben weken c.q. maandenlang de buurt geterroriseerd, buurthuizen gesloopt en de buurtbewoners geïntimideerd en lastiggevallen.
Maar nu mogen ze als zielige jongetjes op de tv hun woordje doen, over hoe zielig ze wel niet behandeld zijn en hoe slecht de media dan wel niet is. Echt om te kotsen. Vara, Volkskrant en Joop draaien de rol weer om, de veroorzakers zijn nu opeens slachtoffers en de echte slachtoffers zitten weer thuis achter de gesloten gordijnen bang te zijn.


Gluteus Maximus – 1 oktober 2016 at 06:46
Het zijn ik gelaagde problemen – allereerst die jongens zelf, die een wijk onleefbaar maken, en laat ik nou iets meer vertrouwen hebben in wat een raadslid zegt (Juliette Rot), dan een goedpraat meneer die daar zit voor zijn eigen centjes.

Maar het probleem daarover heen is toch echt Wegkijkend Policor Nederland die uit een soort Stockholm syndroom reactie zulke jongens gaat knuffelen, en een beetje leuk meebabbelen. De oproep eerder hier op Joop om deze “talentjes” een podium te geven is goed nagevolgd moet ik zeggen. Volkskrant, dwdd…. De goedpraatmachine draait op vol vermogen.


Gibby Haynes – 1 oktober 2016 at 08:31
Over een paar weken zijn de klagers gemarginaliseerd en gereduceerd tot grauw PVV volk en aanverwant schorremorrie. Je ziet ze nu al nooit meer in de media/TV, in tegenstelling tot deze jongens, die keer op keer mogen opdraven voor hun verhaal. En dat verhaal verandert bij elk optreden van focus.
En zo worden deze jongen langzaam ge-rebrand tot een soort slachtoffers, kanslozen vermalen in het kille witte systeem. En zo kunnen ze verder worden ingezet voor je politieke doel. Hoor het geratel van Kees de Koning maar, die maakte het in zijn verhaal nog bonter dan die jongens zelf en probeerde, deels vanuit eigenbelang, al een behoorlijke slag te slaan in het rebranden.
En zo worden deze hangjongeren 2.0 vervolgens tot helden gemaakt van het verzet tegen die zure burgerlijke PVV’ ers. De rebels without a cause, niet alleen voor Zaandam, maar voor geheel Nederland. De stoottroepen, de voetsoldaten in de strijd tegen ‘bezorgde burgers’
en ander PVV angehaucht volk.


truusbeek – 1 oktober 2016 at 11:34
Heerlijk je zelf verheffen door jongeren zonder perspectief een artistiek schouderklopje te geven. Zie mij!

JanB – 2 oktober 2016 at 00:52
Heb me werkelijk kapot geërgerd aan het zoveelste optreden van deze volstrekt oninteressante en totaal kansloze figuren bij de publieke omroep. Daar betaal ik niet voor.


Hoezo, haatzaaien ...?
HAATZAAIEN!!!Naar Haatzaaiers, elite , Cultuur, multiculturalisme, cultuurverraad , of site home .