WERELD & DENKEN
 
 

Volkskrant-haatzaaiers: Joost de Vries

22 mei 2016

De zwarte Zwarte Piet-bestrijdster en dus negerin Sylvana Simons heeft zich aangesloten bij de Turk-nazi's van DENK. Volkskrant-verslaggever Joost de Vries gaat het gebeuren analyseren:


Uit: De Volkskrant, 21-10-2012, door Joost de Vries

Analyse | Sylvana Simons op de kieslijst

Naar Denk, de lading drek spuugzat


Red.:   Sylvana Simons was iets op televisie en is nu regelmatig gast op televusie, voornamleijk de Nederldhatende VARA. En van die positie heeft ze gebruik gemaakt eerst om te strijden tegen Zwrate Piet, en daarna voor het beschuldigen van Nederlanders van racisme. De uiterst warmhartige Tsjech Martin Simek werd live door haar gepiepeld omdat hij de jonge zwarte bootvluchtelingen die hij opving aanduidde met de term "zwartjes". Natuurlijk viel "heel Nederland" over haar heen, ewnat dat verdiende ze volop. Simons en haar politiek-correcte steuners noemen dat "drek". De werkelijkheid: Sylvana Simons is drek.

  Wat is de overeenkomst tussen Tunahan Kuzu, Farid Azarkan en Sylvana Simons?

Weet iedereen: niets. Behalve dat ze Nederlanders haten.
  ... zei Denk-voorman Kuzu woensdagavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. Hij had eraan kunnen toevoegen: 'En dat we het zat zijn.'

Dat komt mooi uit. Want wij zijn het ook zat. Door allochtone cultuurbarbaren uitgemaakt te worden voor ongelovige honden en racisten.
  ... wat hen werkelijk bindt, is het verlangen om 'anno 2016' ook als Nederlanders te worden behandeld. Ze hebben er genoeg van om als 'Turk', 'Marokkaan' of 'zwartje' te worden gezien.

Brullen van de lach!!! Die Turk-nazi's doen niets anders dan strijden voor de Turkse zaak, en Simons hebben we al gehad: die ziet alles in zwart en wit en ons als racisten.
  Wat moet de voormalig TMF-vj, quizmaster, modeontwerpster en - haar meest recente imago - prominent deelneemster aan het zwartepietendebat in de politiek? Is het opportunisme, de hoop op een baan, de hang naar aandacht? En wat moet ze bij Denk, dat omstreden clubje Erdogan-aanhangers?
    Dergelijke suggestieve vragen behoren voor Simons tot de drek die ze vrijwel dagelijks over zich heen krijgt. Nadat ze vorig jaar DWDD-gast Martin Simek live op tv terecht wees over het woord 'zwartjes' kopte weblog Geenstijl: 'Zucht. Sylvana zanikt tegen Simek'. Onder het bericht vroegen reaguurders zich af: 'Wat is het fucking probleem?'
    Dát is het fucking probleem, zou Simons zeggen. ...

Joost de Vries was al eerder in beeld in verband met keuzes voor de allochtone zaak. Met dit soort begrip komt hij op de lijst haatzaaiers. Als steuner van haatzaaiers.
  ... Na ruim veertig jaar in Nederland heeft ze in de ogen van velen nog steeds niet het recht verworven om racisme aan te kaarten. Niet Simek, maar Simons moest zich verantwoorden voor háár opmerking.

Meer steun voor de haatzaaister.
  Die ervaring deelt ze met Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse en Afrikaanse Nederlanders: beoordeeld worden op je afkomst, maar de wind van voren krijgen als je je daartegen verzet. ...

Ook steun voor de Turk-haatzaaiers.
  ... Om die reden omzeilde Simons woensdagavond de vragen van Van Nieuwkerk over de Armeense genocide ('Armeense kwestie' volgens de site van Denk) en de arrestatie van Umar (die Kuzu en Öztürk niet veroordelen).

Een gore leugen: de omzeilde de vraag omdat ieder antwoord grote schade had veroorzaakt. Maar het niet-geven van dat antwoord zou dus minstens dezelfde schade moeten veroorzaken. Iets dat Joost de Vries weigert te doen.
    Haatzaaien.


Naar Haatzaaiers, elite ,  Cultuur, multiculturalisme, cultuurverraad , of site home .