WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Europese Imperium: elite

Natuurlijk, het was an het begin af aan dudielijkL wat de Europese Unie heet en het Europese Imperium is, was an het begin af aan eenleite-project.

Nu is besturen sowieso iets dat een soort van een elite moet doen, want het veriest wel de nodige deskundigheid. Alleen is het misbruik van die bestuurlijke positie zo totaal ingeburgerd geraakt, dat de term "elite" een slechte reputatie heeft gekeregen.

En terecht.

Dit alles is volkomen duidelijk en voor iedereen zichtbaar, ook de elite, vandaar dat over over dit soort zaken gelogen wordt alsof het gedrukt staat. Met hulp van de politiek-correcte media van Volkskrant tot en met NOS Journaal. Iets dat tot steeds meer burgers expliciet doordringt (in het onderbewuste wisten ze zoiets natuurlijk wel al), waardoor ook het verzet toeneemt.

En nogmaals: dit spreekt allemaal zo voor zich, dat het op deze website nooit als zodanig genoteerd is.

Dat wordt nu wel gedaan, naar aanleiding van wat een klein voorval lijkt, maar in zijn kleinigheid het grote gebeuren misschien beter illustreert dan eindeloze hoeveelheden bronnen.

Hier is dat kleine voorval (elsevier.nl, 19-01-2018, door Berend Sommer uitleg of detail )

  Baudet en Bolkestein clashen over nut Europese Unie

FvD-voorman Thierry Baudet is not amused over de aanval die hij donderdagmiddag van Frits Bolkestein te verduren kreeg. De oud-VVD-leider zei dat Baudets plan om uit de EU te stappen ‘belachelijk’ is.


Bolkestein deed zijn uitspraak tijdens een interview met BNR Nieuws. In het interview sprak Bolkestein zich uit voor de Europese Unie, maar concludeerde hij ook dat Italië en Griekenland nooit hadden moeten mogen meedoen aan de muntunie en de euro. Uit de Europese Unie stappen is volgens Bolkestein een belachelijk plan: ‘Ik ben benieuwd hoe men zou aankijken tegen een EU-loze samenleving. Dan zou men al snel op zijn schreden terugkeren.’

Bolkestein: ‘EU heeft veel goeds gebracht’
‘Ik begrijp niet waarom de gemiddelde Nederlander een afkeer zou hebben van de Europese Unie,’ zegt Bolkestein, die tussen 1999 en 2004 lid was van de Europese Commissie. ‘Die Unie heeft zo veel goeds gebracht. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om zes maanden te studeren aan een buitenlandse universiteit.’

Dus voor de elite leuke nieuwe mogelijkheden erbij, en voor de vrachtwagenchauffeur een vervanging door goedkope Polen.

Veel duidelijker kan je het niet maken, dat de Europese Unie een elite-project is.

Een uitsluitend elite-project.

En wel zodanig uitsluitend elite, dat ze nu naarstig pogingen doen om het tegengeluid op het internet het zwijgen op te leggen, onder het mom van "nepnieuws".

De Europese Unie is een Kwaadaardig Europees Imperium  .


Naar Europese Imperium  , Politiek, leugens  , Politiek lijst  , Politiek & Media overzicht  , of site home  .

 

19 jan.2018