Bronnen bij Amerika: parasitisme

25 apr.2010

Amerika acht zichzelf de meest succesvolle maatschappij, mede omdat het zoveel presteert op de vlakken van wetenschap, techniek en innovatie. Echter, die prestaties zijn voor een groot deel gebaseerd op parasitisme: met de hoge beloningen in de top eigen aan hun individualistische maatschappij, trekken ze de talentrijken uit andere landen:
 

Uit: De Volkskrant, 23-04-2010, column door Thomas Friedman (The New York Times)

Succes leidt tot gezag en gezag leidt tot meer succes

...   Obama’s succes met de zorgwet zal slechts een kortstondig genoegen blijken, tenzij we ons begrotingstekort onder controle krijgen, een nieuwe generatie starters inspireren, onze spoorlijnen en internet verbeteren en de slimste en actiefste immigranten van de wereld blijven aantrekken.


Red.:   Wat een tuig, hè: anderen het opleiden laten doen, en zij er van gaan profiteren ...
    Een herhaling:


Uit: De Volkskrant, 28-10-2010, column door Thomas Friedman (The New York Times

Amerikaanse talentvijver moet worden vergroot

Ik moet bekennen dat ik het ontmoedigend vind te lezen dat bepaalde kandidaten, vooral Republikeinen, aan de leiding gaan in de opiniepeilingen voor de tussentijdse verkiezingen, terwijl deze politici veel van dezelfde ideeën propageren die ons in deze puinhoop hebben gebracht.
    Hoor ik het goed? Laten we meer belastingverlagingen doorvoeren, niet gekoppeld aan specifieke bezuinigingen, terwijl we nog steeds twee oorlogen uitvechten – want dat werkte zo goed tijdens de Bush-jaren om de economie sterk te maken en de tekorten klein. ...
    ...Laten we immigratie beperken, tenslotte, leven we niet in een wereld waar het belangrijkste voordeel van de VS is dat we ’s werelds beste mensen kunnen aantrekken? ...


Naar Amerika, cultuur  , Anglicisme ...  , Anglicistisch beleid  , Rijnlandmodel overzicht  , of site home  .