WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: Sunny Bergman

Sunny Bergman is één van de allerergste herrie- en relschoppers in de strijd van de gekleurde mens tegen de witte. Meest vocaal waren haar bijdrages aan het Zwarte Pietdebat, gekenmerkt door de combinatie van blondharige westerse uiterlijkheid en zwartzielige verbale grimmigheid.

Ze maakt ook documentaires type VPRO.

Wie daaraan nog niet genoeg heeft, eerst eentje uit het archief (de Volkskrant, 01-12-2015, door Robert Vuijsje):
  Helper whitey

Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt Robert Vuijsje in een reeks interviews. Sunny Bergman (43): 'Onbewust denken wij dat we superieur zijn.'

...
Je nieuwe tv-serie heet Sunny Side of Spirit.
'Ik heb veel gereisd. Onbewust denken Europeanen: wij zijn superieur, de rest van de wereld moet uitkomen bij onze waarden. Dat wilde ik omdraaien. Wij in het Westen hebben de meeste last van stress en burn-outs, zo veel kinderen krijgen hier op school een psychiatrische diagnose en toch denken we dat onze manier de enige juiste is. Hoe arrogant is het om te denken dat wij het meest ontwikkeld zijn?'    ...

Beste Sunny: "Maar waarom willen ze dan allemaal hierheen komen ...?"
    Waarna Sunny gaat doen aan het allerbeste westerse "GOED!!!"-heidsdenken:
  Natuurlijk heb je meer autoriteit over racisme als je zelf zwart bent.

Brullen van de lach... Een puur racistische uitspraak. Want het racisme bij de zwarten is in ieder geval zeer veel ernstiger uitleg of detail :
  Toen ik in Amsterdam ging wonen, kreeg ik voor het eerst een goede vriendin die zwart was. Tegen haar zei ik: jouw kleur zie ik helemaal niet, hoor. Zij wees me erop dat het beledigend was om zoiets te zeggen. Daarmee ontkende ik wat die kleur voor haar betekende.'

Nog meer brullen van de lach. Zeg maar eens: "Je moet eens weten wat die blanke kleur voor me betekent" ...

Wie daaraan nog steeds niet genoeg heeft, hier de samenvatting plus aanvullende conclusie (GeenStijl.nl, 30-06-2016, door Spartacus uitleg of detail ):
  Foto. Sunny Bergman is definitief AFEn dan nu, een guitig edoch aan cynisme rakend commentaar dat op hilarische wijze blootlegt hoe het morele kompas van regressief links hen reduceert tot niets meer dan de nuttige idioten van het al dan niet seculiere moslim-fascisme. ...

Die Abou Jahjah, links op de foto, is qua mentaliteit een terroritische moslimbommenlegger, alleen door het genetisch toeval behept met het verstand dat hem doet beseffen dat hij nuttiger is in de strijd van de islam voor werelddominantie als hij zich beperkt tot verbale activiteiten.
    GeenStijl zegt dit wat vriendelijker.
  Nee maar even serieus. Wij dachten dat haar nauwelijks verholen koloniale wellust naar exotische mannen die in al hun authenticiteit nog zo heerlijk dicht bij de natuur staan, zich beperkte tot sub-Saharisch Afrika. Maar zo'n bronstige rel-Libanees gaat er natuurlijk ook wel in. 

Ook altijd al een donkerbruin vermoeden van deze redactie: dit is een lijder aan het Bokito-complex uitleg of detail : acht zichzelf te blond en denkt dat, allemaal onbewust natuurlijk, te verbeteren met wat mengen met genen van apen (Schreven we dat hardop ...?).
    Maar GeenStijl let echt goed op:
  Maar goed, ZIJN DAT JOUW PEUKEN SUNNY?

Nog zoiets uit het goeie ouwe "Hun Strijd, Onze Strijd, Internationale Solidariteit"-tijdperk ...

In de afdeling VPRO van de institutionele deugmenshouderij zijn er kennelijk nog een paar enkelingen met een beetje geweten. Die GeenStijl weer geholpen hebben (GeenStijl.nl, 24-08-2016, door Van Rossem uitleg of detail ):
  LEK! Sunny Bergman gaat witte mensen zwart makenZo zegt De Hokjesman nog dat de VPRO is overgenomen door fatsoensrakkers, en *poef*, nog dezelfde dag ploft er een doorgestuurd mailtje in onze mailbox waarin het fatsoenrakkerisme je tegemoet kotst. Bij de VPRO is het on echt definitief uit ondeugend verdwenen. Nog niet doorvertellen hoor (oeps sorry), maar Sunny Bergman gaat witte mensen leren hoe wit ze zijn door middel van een bewustwordingstraining. Daarvoor worden nu mensen benaderd, waarvan er eentje dus volkomen terecht zei 'lol nee ga weg met deze bizarre semi-genetische pigmentsperimenten, ik mail het lekker door naar GeenStijl'. Waarvoor dank. Nu kunnen we dus bekendmaken dat Subsunny Bergman racistische xenofoben witte mensen met hun bleke neus in hun eigen privileges gaat wrijven om hen te leren hoe institutioneel racistisch ze zijn hen te laten delen in Sunny's Eeuwige Erfzonde. ...

Natuurlijk is dit allemaal in het kader van je reinste racisme - zwart anti-blankracisme. Maar bij de deugmensen kan dat niet ... Alleen witte mensen kunnen racisten zijn. Nou, dan is Sunny dus de racist.
 

Commentaar van GeenStijl:
  Arme meid.

Hmmm, arme Nederlanders, was meer op zijn plaats geweest (er stond nog meer hoor, maar dat laten we maar even weg).

Hè hè ... Eindelijk heeft Sunny haar denkbeelden op papier gezet. Er hardop uitgesproken bij één of ander feestje van rabiaat politiek-correcten. Of beter: spirituele bijeenkomst. Wat er zoal al rituele parafernelia langskwam onthullen we aan het einde van de bespreking van Sunny's bijdrage aan de dienst (de Volkskrant, 05-11-2016, door Sunny Bergman
  Wit is ook een kleur 

Oftewel: precies wat GeenStijl al aankondigde: Sunny gaat blanke mensen wit maken, en witte mensen zwart.
  Tot voor kort had ik er nooit over nagedacht dat ik tot een etnische groep behoor.

Met een traditionele inleiding: de glasharde leugen: ze is haar hele bewuste leven, al bezig met het bedrijven van racisme.
  Ik dacht: mijn smaak, mijn politieke voorkeur, mijn persoonlijke geschiedenis, mijn gender, mijn ouders vormen mijn identiteit. Mijn huidskleur kwam in dat rijtje niet voor.

Logisch. Want iedereen was blank. Tot voor 1970. Sunny is van daarna. Toen Humphrey Mijnals al bij Elinkwijk voetbalde en daarmee liet zien dat wij blank waren.
    Ook een leugen, dus.
    Marr dit soort leugens zijn essentieel om de sfeer neer te zetten: die van Auschwitz, Dachau, en dergelijke.
  Maar niks is uiteindelijk gewoon of neutraal.

En daar is de eerste uitspraak die kwalificeert voor de dodelijke geestelijke kwaal van cognitieve dementie :  een "Alles" of "Niets" uitspraak.
    Waarna meteen de specifieke variant vastgesteld kan worden:
  Het woord 'blank' ...heeft een koloniaal verleden.

Juist ja ...
    Kijk, als je als arts iemand in de behandelkamer krijgt met een hoofdpijn, en in het hoofd blijkt een gezwel te zitten, dan is er ook niet veel goed nieuws te vertellen ... En ook hier gaat het niet veel beter worden.
  ... 'blank' ... stond symbool voor ... rein en onbevlekt zijn.

Razende onzin. Keiharde leugens.
    Volgt een harde knip (mogelijk door het inkorten van de lezing) van de verre oudheid naar het heden:
  Vooralsnog worden de problemen rond 'de multiculturele samenleving' ... Immigranten zijn het probleem, want die hebben moeite met integratie!

Oftewel: het aloude: "De blanke buurman moet Turks leren opdat hij de Turkse buurman kan verstaan". Serieus, hoor! Dat is voorgesteld in de jaren 1970 en 1980.
  ... in mijn kring van links georiënteerde hoogopgeleiden worden mensen boos of ontkennen van alles wanneer racisme en uitsluitingsmechanismen worden aangekaart. Ze voelen zich aangevallen: 'Ik ben toch zeker geen racist?!' Daarom wil ik de blik op mijzelf en mijn witte groep richten: hoe problematisch is wit zijn? En vanwaar de boosheid en verontwaardiging van witte mensen als het gaat over racisme?

Oftewel: de rest van het discours is egenlijk: grachtengordel praat tegen zichzelf.
    Totaal oninteressnat voor meensen met gezond verstand. Grachtengordel = inteelt. Maar als toeschouwer is het wle grappig om het gespetter in de beerput waar te nemen. En leerzaam voor het geval ze er uit kruipen:
  De Amerikaanse antiracisme-trainer Robin DiAngelo noemt deze boosheid en het ongemak white fragility.

Niveau: David Duke van de Ku Klux Klan noemt de boze zwarten "niggers".
  Witte mensen zijn fragiel omdat ze niet gewend zijn zichzelf te zien als onderdeel van een raciale categorie. Maar in vergelijking met andere etnische groepen genieten witte mensen als groep wel degelijk systematisch voordelen. Discriminatie jegens niet-witte Nederlanders is structureel: ... in het onderwijs ... Je hebt dus als witte een voordeel waar je je misschien niet bewust van bent.

Dus het feit dat zwarten niet mee kunnen komen in het onderwijs, noemt Sunny discriminatie. Want als er ergens een aparte behandeling is van zwarten, dan is dat om ze te bevoordelen. En dat ze niet mee kunnen komen, is een onomstotelijk feit. Waarvan zelfs de hoofdoorzaak is aan te wijzen: geen ouders thuis. De vader is er sowieso niet uitleg of detail , en de moeder heetf een schoonmaakbaantje , of is zelfs daar te dom en/of lui voor, zodat het stimuleren en helpen van kinderen met school en huiswerk natuurlijk totaal niet aan de orde komt. Voor welke situatie scholen proberen extra voorzieningen te verschaffen, oftewel: zwarten worden in het onderwijs positief gediscrimineerd.
    Maar Sunny had nog twee items in haar rijtje:
  Discriminatie jegens niet-witte Nederlanders is structureel: ... bij de politie.

De politie pakt onevenredig veel zwarten op, omdat ze door het voorgaande onevenredig vaak crimineel zijn uitleg of detail .
   En de derde, de klassieker:
  Discriminatie jegens niet-witte Nederlanders is structureel: ... op de arbeidsmarkt,

Waarmee Sunny doelt op de aanzienlijke hogere werkloosheid onder zwarten, wat een direct gevolg is van punt 1 en punt 2, plus het feit dat overal ter wereld zwarten niet werken uitleg of detail , de reden dat Afrika zo arm is omdat daar alleen maar zwarten zitten.
    Volgende:
  Bovendien worden witte mensen gesocialiseerd met een idee van witte superioriteit, het wijdverspreide systeem waarin witheid centraal staat en superieur wordt geacht.

Te vergelijken met:
  Tot voor kort had ik er nooit over nagedacht dat ik tot een etnische groep behoor.  ...
    Ik dacht: mijn smaak, mijn politieke voorkeur, mijn persoonlijke geschiedenis, mijn gender, mijn ouders vormen mijn identiteit. Mijn huidskleur kwam in dat rijtje niet voor.

En je hebt een loepzuivere contradictie.
    Dat andere teken van cognitieve dementie.
    Dan nog even wat aanroepen van andere tekenen van een zieke racistische geest:
  Philomena Essed, hoogleraar critical race, gender and leadership studies zegt ...
    Volgens hoogleraar antropologie Gloria Wekker ...

Met als volgende vraag: waar blijven Quinsy Gario, Kno'Ledge Cesare, Beryl Biekman en de rest van intellectueel zwart Nederland, maar daar was dit keer kennelijk geen tijd voor.
    Wel voor nog even een paar sneren naar het klootjesvolk:
  ... lager opgeleide PVV-stemmers zijn het probleem, want die hebben racistische denkbeelden!   ...
Racisme en witte superioriteit zijn dus niet alleen het probleem van Wildersaanhangers.

En een voorstel wat aan de witte superioriteit te doen:
  Als ouders willen dat kinderen opgroeien met minder geïnternaliseerde witte superioriteit moet er iets gebeuren, anders nemen kinderen het algemene beeld van wit=superieur onwillekeurig over. Om dit tegen te gaan helpen boeken, films en real-life positieve rolmodellen van kleur. Ook kritische doch toegankelijke gesprekken over machtsverhoudingen kunnen kinderen inzicht bieden.

De kinderen moeten geïndoctrineerd worden met het politiek-correcte racisme. En op de televisie mogen de schurken alleen wit zijn. Welk beleid trouwens allang is ingevoerd. Net als dat op zijn minst een derde van de detectives en piloten en astronauten en professoren in de natuur- en sterrenkunde zwart is.
    Nee nee, op de televisie wordt echt niet gedicrimineerd. Ook in het echt is een derde van alle detectives en piloten en astronauten en professoren in de natuur- en sterrenkunde zwart. Dus je vraagt je wel af: wat is er nu waar van die klachten over discriminatie enzovoort ...?
   Conlusie: het ritueel waaraan Sunny haar waardevolle bijdrage mocht leveren, was een seance van de Ku Klux Klan. En dit was nog een verbaal gebeuren, maar binnenkort mag je verwachten dat ze witten aan auto's door de straten gaan slepen. Wat trouwens al gebeurd is: in Frankrijk in 2005 en in Engeland in 2011. Toen hebben ze in Franse en Engelse steden ook al heel wat houten kruizen in brand gestoken ...
    Oh ja ... De hoofdattractie van de spirituele bijeenkomst was een meneer van Joodse afkomst die een gestoord verhaal hield over het verborgen fascisme achter het sprookje en de film van The Wizard of Oz ... uitleg of detail
    Ook in de Volkskrant was er wat commentaar (de Volkskrant, 07-11-2016, ingezonden brief van Paul van Fessem, Rotterdam
  Witte zelfkastijding

Hoe goed de blanke - pardon, witte - Nederlander zijn best ook doet, diep van binnen blijft hij eigenlijk een racist die gedreven wordt door superioriteitsgevoelens. Sunny Bergman stelt dan ook voor dat alle blanke Nederlanders geestelijke zelfkastijding gaan beoefenen tot zij van hun superioriteitsgevoelens af zijn.
    Nu lijkt het me dat het hebben van stiekeme superioriteitsgevoelens een vrij universele menselijke eigenschap is (ook gij, Gloria Wekker) en dat dit niet direct tot problemen hoeft te leiden. Bovendien heb ik heb al genoeg identiteitsproblemen om me ook nog deze aap op de schouder te laden.
    Daarom stel ik voor dat we mensen voortaan weer gewoon afrekenen op hun woorden en daden en de vorming van een gedachtenpolitie tot nader order uitstellen.

Waar Sunny het ook weer helemaal mee kan doen ...
    Maar ja, Sunny doet 't er niet mee, natuurlijk. Want haat is voor Sunny een verdienmodel. Hier, kijk maar, zo op haar gezicht geschreven (na een voor haar onvoordelige "Zwarte Piet-rechters-uitspraak):

Onderschrift van dit "naar het leven"-portret: "Het Lijden van de Social Justice Warrior in Aangezicht met de Realiteit"
    En wat ook iedereen kan zien: agressieve ideologische fanatiekeling.

Die vlak voor het vertonen van haar film op de NPO, de haatomroep, haar haatfilm mag vooraankondigen in de haatkrant: de Volkskrant (de Volkskrant, 16-12-2016, door Aimée Kiene):
  Witheet

Witte mensen, zegt Sunny Bergman, zien zichzelf als nulpunt. ...

Typisch een ideoloog: zien alleen wat er in het licht van hun zeer nauwe denkbundel opduikt. Sunny, wat denk je hiervan:
  Witte mensen zien zichzelf als nulpunt.
Zwarte mensen zien zichzelf als nulpunt.
Gele mensen zien zichzelf als nulpunt.
Paarse mensen zien zichzelf als nulpunt.
Oranje mensen zien zichzelf als nulpunt.
...

Sunny zwatelt rustig verder:
  Zo zadelen ze onbewust hun kinderen op met vooroordelen. ...

Hallo Sunny:
  Witte mensen zadelen zo onbewust hun kinderen op met vooroordelen.
Zwarte mensen zadelen zo onbewust hun kinderen op met vooroordelen.
Gele mensen zadelen zo onbewust hun kinderen op met vooroordelen.
Paarse mensen zadelen zo onbewust hun kinderen op met vooroordelen.
Oranje mensen zadelen zo onbewust hun kinderen op met vooroordelen.
...

Kijk, ze heeft een voorbeeld van een vooroordeel:
  Aan het eind van haar documentaire Wit is ook een kleur (zondag op televisie) vertelt documentairemaker Sunny Bergman (44) met enige gêne over die keer dat ze in een boekhandel naar een boek over de psychoanalyticus Jung zocht. In haar ooghoek zag ze een zwarte medewerker, die ze negeerde, want: 'Hij weet vast niet wie Jung is.' Bij de kassa werd ze doorverwezen naar 'Steve', juist: de zwarte medewerker. Psychologie bleek zijn expertise.

En daarna heeft ze het percentage zwarten opgezocht onder de mensen die psychologie als hun expertise hebben: 0,001 procent. Want, klaagde Mitchell $Esajas al: de universiteit is hartstikke wit. En als ze er overleven, dan is het bij zoiets als politicologie of andere fopwettenschappen zoals ook Mitchell heeft gedaan. Oftewel: het was geen vooroordeel - het was een oordeel.
  ... in Wit is ook een kleur is de vraag aangescherpt: voelen witte mensen zich, bewust of onbewust, superieur?
    Om dit te onderzoeken kopieert Bergman onder meer een Amerikaans experiment uit de jaren veertig van de vorige eeuw, dat gebruikt werd om de ideeën over een witte en zwarte huidskleur bij jonge kinderen te onderzoeken. Ze toont dertig kleuters een zwarte en een witte babypop, en stelt ze vragen als: 'Welke pop is het liefst?', 'Welke pop is het stoutst?', 'Welke pop krijgt het meeste straf?' en: 'Welke pop is de baas?'

Wordt zometeen ook door anderen uitgelegd: dit is methodologisch zo lek als een mandje. Het kan nauwelijks fouter.
  'Witheid heeft voor witte mensen de suggestie van neutraliteit en objectiviteit. Wij zijn de nulmeting en van daaruit zeggen we: Afrikanen zijn zo, Aziaten zijn zo.

Gaan we weer:
  'Geelheid heeft voor gele mensen de suggestie van neutraliteit en objectiviteit. Wij zijn de nulmeting en van daaruit zeggen we: blanaken zijn zo, Afrikanen zijn zo.

Enzovoort.
  Een niet-witte vriendin zei tegen me: 'Het idee dat jouw perspectief universeel is, daar zit al superioriteit in, want daarmee ontken je mijn perspectief.'

Waarmee nog maar eens bewezen is: alle zwarten zijn empathieloze racisten.
    Enfin, dit is natuurlijk allemaal bewijs van de witte superioriteitsgedachten, wordt eindeloos herhaald.
    En oh ja, dat blanken de houten zeeschepen hebben ontwikkeld is natuurlijk ook allemaal helemaal fout:
  'Ik herinner me de lessen over de Gouden Eeuw, waarin alles fantastisch was. En nu pas zie ik dat de Gouden Eeuw ook was gebaseerd op onderdrukking. We zouden dat niet meer als grootse en glorieuze Nederlandse geschiedenis moeten brengen. Zoek mensen die het vanuit een ander perspectief kunnen formuleren. Moet de Coentunnel van naam veranderen? Dat zal veel boosheid oproepen, zo van: hebben we niks beters te doen? Maar principieel zou het juist zijn. Waarom noemen wij straten en infrastructurele objecten naar mensen die oorlogsmisdadigers zijn?

Want die houtenzeeschepen geven de air van superioriteit boven de kleihutjesbouwers, en dat is erger dan oorlogsmisdaden. Dus eigenlijk is Sunny hier nog gematigd.
    Want kijk maar hoe agressief radicaal ze is:
  'Ik zeg ook niet 'illegalen', want ik sta niet achter het systeem dat mensen illegaal maakt. ...'

Oftewel: grenzen open. Iedereen welkom. Iedereen is wereldburger en heeft op alles waar het ook is en van wie het ook is.
    En dat is ook allemaal in dat gezicht te zien. Aafke Romeijn uitleg of detail is ook zo'n geval. Net als die Alex Brenninkmeijer. Ernst Hirsch Ballin. Het "Voor mij geen 4 mei"-meisje. Goebbels, Heydrich. Himmler. Die fanatenbekkies. En in dit rijtje is Joseph Goebbels duidelijk het minst erge geval.

Sunny is zo redelijk, dat ze voortdurende nieuwe vrinden maakt (de Volkskrant, 20-12-2016):
  Niet alle witte mensen zijn ongevoelig

Sunny Bergmans documentaire Wit is ook een kleur werd zondagavond uitgezonden. Wat vinden columnistE lma Drayer en schijver Robert Vuijsje van de film en het debat?

Robert Vuijsje, van de blankenhaat-interviewserie met niet-blanken in de Volkskrant, komt er alleen wat meel-in-de-mondtaal. Elma Drayer heeft inhoudelijk commentaar:
  ... heeft Bergman een punt? Moet wit kleur bekennen?
‘Dat doen we toch? Waar iedereen zo van ondersteboven van is, zijn allemaal hele bekende Amerikaanse testen. Die poppentest is uit de jaren veertig. Ze presenteert het als een enorme vondst en ze trekt er allerlei conclusies uit. Terwijl het een laboratoriumsituatie is. Dat zegt niet zoveel over de echte wereld, vind ik.

Maar ze zegt veel meer over Sunny Bergman zelf:
  ‘Anderhalve week geleden ben ik met Sunny Bergman in debat gegaan in Rotterdam. Dat was de eerste en de laatste keer. Verschrikkelijk, echt verschrikkelijk. Er is gewoon niet te praten met die vrouw. Ik heb me ook voorgenomen het nooit meer te doen.’

Wat gebeurde er dan?
‘Er werden fragmenten uit haar documentaire getoond. De film begint met allerlei beledigingen die Bergman over zich heen krijgt. Scheldende mannen die zij dan gaat bellen. Ik zei dat ik dat herkende: ik word vanuit de activistische hoek, waar zij dus ook in zit, echt voor alles uitgemaakt wat mooi en lelijk is. Voor racist, voor nazihoer, voor jodenliefje. Ik bedoelde dat niet als jij-bak. Natuurlijk wordt kwaad plus kwaad niet goed maar ik wilde laten zien dat het niet alleen boze witte mannen zijn die tekeergaan. Dus waarom trekt zij zulke enorme conclusies over het racisme in Nederland uit de scheldpartijen die zij over zich heen krijgt? Bergman reageerde furieus. Onmiddellijk begon ze mijn bronnen in twijfel te trekken. Terwijl ik het nota bene zwart op wit heb. Zo was de toon meteen gezet. Ik houd ontzettend van debatteren, ga ook graag met tegenstanders in debat maar zo zout heb ik het echt nog nooit gegeten. Precies het probleem met dit debat is dat je meteen wordt weggezet als racist als je niet alle conclusies van mevrouw Bergman onderschrijft. Je kunt dus niet meer met elkaar praten.’

Pecies wat het uiterlijk voorspelde: een agressieve ideologische fanatiekeling.

Er staat van Sunny nog een reeks in het archief, maar geen tijd voor gestoorden. GeenStijl schiet even te hulp (GeenStijl.nl, 08-05-2017, door Zentgraaff uitleg of detail ):
  Kopgeld! Geef Zwarte Piet aan voor hfl. 7,50Hieperdepiep jankedieboeboe piep plof kraak: hier volgt weer een bericht uit het waanzinnige gesticht dat de Publieke Omroep heet. Betaald activistje Sunny Bergman denkt: goh, het is mei, tijd voor een flink potje janken om Zwarte Piet en gaat nu naar de rechter om de afbeeldingen van ons aller cultureel zeer belangrijke roetmop BIJ WET TE VERBIEDEN. Of u dus even plaatjes van noeste middenstanders die gewoon gezellig pietjes in de etalage zet op wilt sturen, want dat zijn nazi's en die moeten dus voor het gerecht gesleept worden. ...

Het commentaar van GeenStijl:
  Foto's van uw Zwarte Piet kunt u opsturen naar psych. verpl. "Huize Zonneberg", gesloten afdeling, kamer 39 o.v.v. uw naam, tint en gekwetsheidquotient.

Amen.

Beeld. Bewegend beeld. Van een pratende Sunny, in haar natuurlijke habitat: het kalifaat van moslimtelevisie genaamd De Nieuwe Maan uitleg of detail (07-01-2018), ook NPO. De aanleiding: een vrouwenhatende opmerking van een stuk in Nederland wonend Frans-Algerijns gajes genaamd Rapper Boef. En omdat op hetzelfde moment nog steeds de #MeToo-campagne gaande is, kon de politieke-correctheid het niet collectief negeren en werd ook het Algerijnse gajes op de korrel genomen. Sunny is het er niet mee eens (item vanaf 6:54 min.):

Verbatim vanaf 10:48 min.:
  "Op zich moeten we seksisme ten alle tijde veroordelen, maar wat je hier ziet in dit geval, is dat seksisme bestreden wordt met racisme."

Juist ja ...
    Dus ten eerste trekt ze geloof door naar ras, om vervolgens dat ras te gaan betrekken in een discussie die gaat over seksisme door een moslim. Oftwel: seksisme van een moslim wordt hier goedgepraat met racisme.
    Het is weer precies het omgekeerde van wat de politieke-correcteid stelt. Het speelt weer allemaal in het spiegeluniversum van de politieke-correctheid. Het is weer de geestelijke gestoordheid van de politieke-correctheid.


Naar PC club  , of site home  .

 

1 jul.2016