WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: Carrie

Columniste bij VARA-programma's Carrie is specialist in de combinatie"Politieke-correctheid plus schelden". Dus iemand die constateert dat veel Marokkanen stelen, is een "tyfuslijer". Met de overige bijbehorende opvattingen:


Uit: Trouw, 22-12-2001, door Arjan Visser

Carrie

Carrie (Utrecht, 1954) is columniste bij Radio Rijnmond en het Vara-radioprogramma 'Spijkers met Koppen'. ...
    ,,Ik geloof dat de mens van nature goed is. Als het misgaat, zijn daar oorzaken voor aan te wijzen. Van een slechte jeugd tot en met dingen die fout gaan in je hoofd. Mijn vader zei altijd dat de mens geneigd was tot alle kwaad en dat je hem met regels en beperkingen een beetje in bedwang moest zien te houden. Volgens mij moeten we elkaar juist een beetje laten schuiven, dan komt iedereen het best tot zijn recht. Respect is het toverwoord.''    ...
    ,,Op zondag is mijn winkel open. ...''
,,Echt leuk is het hier trouwens niet op zondag. Er komen alleen maar blanken op de Lijnbaan. Burgers, meestal uit de provincie. Doordeweeks loopt alles tenminste door elkaar. ...''
    ,,Op mijn negentiende ben ik het huis uit gegaan. De conflicten die ik sindsdien met mijn ouders had gingen voornamelijk over 'buitenlanders' en de manier waarop ik mijn leven leidde. We verschilden hemelsbreed: zij hadden een 'Vol=Vol'-sticker van de Centrum Democraten op de deur, ik deed mee aan protestacties van de PSP. ..."


Red.:    Hoe dat in de politiek uitwerkt, zie onder:


VARA TV Magazine, nr.50-2005, door Carel Helder

Carrie

Tussentitel: 'De wereld er een beetje beter uit laten zien'

...  Waar heb je je voor het laatst over opgewonden?
'Over onze Leefbaar Rotterdam-wethouder Pastors, die riep dat Marokkanen fout gedrag altijd uit hun geloof verklaren. En dat daar vervolgens om stemmen te winnen door de PvdA achteraan wordt gelopen. Door dat geouwehoer wordt de kloof tussen de burgers alleen maar groter. Ik kan me er woest over maken dat mijn stad onderdoor lijkt te gaan aan haat en ellende. Je hoort nooit wat over de allochtonen die wel goed bezig zijn. Ik denk aan mijn moeder die de laatste twee jaar voor haar dood alleen door allochtone vrouwen verzorgd is. Ik hoor mijn dochter die naar de disco gaat. er nooit over dat Marokkaanse jongens anders zijn dan anderen. Elke klier van 16 denkt dat-ie wat te zeggen heeft over vrouwen. Dat is nu eenmaal zo. We moeten er hier nu eens samen wat van gaan maken.' ...


Red.:  Zie hier wat betreft de werkelijkheid over de disco  . Nu het betreffende interview met Pastors:
 

Uit: De Volkskrant, 09-11-2005

Passage uit het gewraakte interview met Pastors

Passage uit het interview met de Rotterdamse wethouder Marco Pastors in het Oktobernummer van Katholiek centrum Welzijn:

Waarom is uw focus vooral gericht op op moslim migranten en niet ook op (net zoveel) christelijke migranten, zoals Antillianen en Kaapverdianen in de stad?

... Antillianen en Kaapverdianen gebruiken hun religie niet als verklaring voor hun (wan)gedrag. Moslims gebruiken hun religie wel vaak als reden voor hun gedrag, en om zich van deze maatschappij af te keren. Zo is het bijvoorbeeld onvoorstelbaar voor veel moslims om met een niet-moslim te trouwen. Dat maakt het lastiger om er iets aan te doen. Door die religieuze component ontstaat er ook een collectiviteit die er voor gaat liggen en oplossingen bemoeilijkt vanwege de scheiding van kerk en staat waardoor je je als overheid al snel bemoeit met religie en daarmee op verboden terrein begeeft. ...


Red.:   Niet anders dan als genuanceerd te omschrijven uitspraken. Het cruciale punt wat betreft columniste Carrie zit in de term 'vaak'. Carrie maakt hiervan 'altijd'. Dat is dus een leugen.

De ondertitel van het stuk over Carrie citeert haar als  'De wereld er een beetje beter uit laten zien'. Wat betreft is er een ding zeker: van dit soort leugens wordt de wereld slechter. Het kan niet anders dan dat achter dit soort leugens een berg van andere fouten schuil gaat.

Meer specifiek: de leugen waar het hier om gaat wordt begaan ten faveure van een specifieke zaak: die van de allochtonen. Als voor die zaak leugens moeten worden begaan, is er een goede kans dat die zaak zelf ook niet deugt.


Naar PC club  , Politiek lijst  , Media lijst  , Politiek & Media overzicht  , of site home  .