WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: Frank Heinen

20 mrt.2017

In de wereld van de politiek-correctheid is er natuurlijk ook een continue uit- en instroom. Er vallen doden, of mensen gaan gewoon met pensioen, en er is nieuwe aanwas. Jonge mensen die voor een krant of elektroische media gaan werken.

Die nieuwe jonge mensen worden echter geselecteerd door oudere, reeds met de politieke-correctheid besmettte mensen, en zo blijft de politieke-correctheid toch bestaan, net als religie. Terwijl de verstandige mensen allang veel beter weten: de Aarde is niet plat en de Zon draait er niet omheen. En moslims kunnen echt niet denken en zwarten doen het nog minder op dat vlak.

In de wereld van de gelovige en politiek-correct blijft alles als van voor de komst van de Cro Magnon: de Aarde is plat, de Zon draait om de Aarde, de moslims zijn volkomen gelijkwaardig en de zwarten nog veel meer. ZEn omdat te bewijzen zie je tegenwoordig meer zwarten in reclames dan er in Nederland wonen.

En één van de nieuwe onderworpenen van dat geloof is Frank Heinen: jonge belofte die mag meedoen in het team televisie-recensenten bij de Volkskrant. En hij voldoet braaf aan de richtlijnen van de kerk - zijn eerste gezang (de Volkskrant, 26-08-2016, tv-recensie, door Frank Heinen):
  Buren

De egodocumentaire Lieve buren geeft ontroerend beeld hoe Nederlanders vluchtelingen verwelkomen.


...    In 1993 vluchtte NRC-journaliste Maral Noshad Sharifi met haar broer en moeder naar Nederland. Ze belandden in Moerkapelle, naast Hans en Bianca. Nu keerden ze met z'n drieën terug naar de mensen die hen destijds opvingen met een vanzelfsprekendheid waar Marals moeder nog altijd om huilen kan. Boven de terrastafel hing een schilderij met twee varkens erop.
    Sharifi's korte documentaire Lieve buren - gisteren op 3Lab bij de VPRO ...

Gezang één, regel één:
  "Alle vluchtelingen zijn liev,
En een verrijking van cultuur!
"

En:
   Natuurlijk geeft Lieve buren geen volledig beeld van de moeilijkheden bij het verwelkomen van vluchtelingen. De voor empathie immune stoelensmijters ...


Gezang één, regel twee:
  "Wie geen vluchtelingen wil,
Is een racist en een psychopaat!
"

Was dat niet mooi ...

Volgende gezang (de Volkskrant, 14-02-2017, tv-recensie, door Frank Heinen):
  Ruim Baan

Bij het WNL-interview met Geert Wilders ...


...  het feit dat dit geen gewone politicus betrof, maar iemand die grote groepen Nederlanders hun grondrechten wil afnemen, die veroordeeld is voor aanzetten tot discriminatie, die een ondemocratische beweging leidt, enzovoort, enzovoort.

Gezang twee, regel één:
  "Geert Wilders is Adolf Hitler in opkomst,
Die alle moslims en negertjes gaat vergassen!
"

En:
  'We gaan een goed gesprek voeren.' Zo begon Nieman dat vraaggesprek in de cigar lounge van Hotel Des Indes. Over dat goeie gesprek: het is natuurlijk maar wat je goed vindt. Smakenkwestie.


Gezang twee, regel twee:
  "Geert Wilders is Adolf Hitler in opkomst,
Die je moet behandelen alsof hij in Nurenberg staat.
"

Luid galmend door de kerk, uit zeer vele kelen.

Volgende gezang, de aanleiding voor het starten van deze verzameling (de Volkskrant, 20-03-2017, tv-recensie, door Frank Heinen):
  Giechelen

... Baudet ... met zijn huiveringwekkende praatjes

Gezang drie, regel één:
  "Thierry Baudet is Adolf Hitler in opkomst,
Die alle moslims en negertjes gaat vergassen!
"

Tja, die kerkgezangen lijken vaak op elkaar als twee druppels water.
  De enige keer dat Baudet bevraagd werd over wat hij dan wel bedoelde met zijn huiveringwekkende praatjes, was in Buitenhof, door Paul Witteman.

  "Thierry Baudet is Adolf Hitler in opkomst,
Die je moet behandelen alsof hij in Nurenberg staat.
"

Als twee druppels water ...

Hoe je Geert Wilders en Thierry Baudet moet behandelen, is zo:

  Baudet constateerde in Pownews een 'stuitend gebrek aan intellectuele interesse bij de Nederlandse journalistiek' (hij bedoelde: interesse in mij) ...
    Sinds de uitslagenavond woensdag... Tijdens die optredens lag op Baudets gezicht de glimlach van iemand die lang geleden al de grens tussen bravoure en zelfoverschatting is overgestoken en tijdens het dolen door het pikkedonker van het eigen gelijk op een zootje stemmers is gestoten.

Het psychologische tanden-uitrukken, hete-poken-stoken, en radbraken uit de Middeleeuwen.

Typisch voor de politieke-correctheid: het onderhouden van een Inquisitie. Met dit soort lieden:
  Frits Wester ... Pauw ... Paul Witteman.

Allemaal lieden die het examene Politiek-Correct Martelen met glans hebben afgelegd.

Tussendoor onthult onze jeune candidat pour l' autodafé ook nog wat Thierry Baudet heeft gedaan om dezelfde behandeling als Geert Wilders te krijgen:
  Baudets uitspraken over homeopathische verdunning van de Nederlandse cultuur

Tja ...

Hoeveel duidelijker wil je het nog hebben ...?

Het is alsof je een duivelsvereringdienst organiseert in een kathedraal ...

Hier is iedere verdere verklaring overbodig.

Deze kerels, Wilders en Baudet, moeten dezelfde behandeling krijgen als Pim Fortuyn uitleg of detail .

Die kon zijn verdiende lot gelukkig niet ontlopen.

Novice Frank en zijn grote volwassen voorbeelden gaan hun uiterste best doen om Wilders en Baudet hetzelfde lot te doen ondergaan.

Oh ja, hier maakte het Inquisitielid ook nog een punt van:
  Zaterdag stond in deze krant een interview met Thierry Baudet. De eerste (aanzet tot een) vraag luidde: 'Vanuit het niets pakt Forum voor Democratie twee zetels, zonder veel aandacht van kranten en televisieprogramma's.' Gevolgd door een gretige bevestiging van de geïnterviewde: 'Wij merkten gauw: fuck, daar komen we nooit tussen.'

Gevolgd door een paar plekken waar "iedereen" kwam. Hier is de waarheid (de Volkskrant, 16-03-2017, door Dion Mebius):
  In de tv-debatten was geen plek voor Baudet, al mocht hij wel opdraven bij Nieuwsuur en Pauw & Jinek. Zelfs bij het afsluitende NOS-debat van dinsdag, waar kleintjes als Nieuwe Wegen van Jacques Monasch en VNL van Jan Roos aan bod kwamen, was voor Baudet geen plek ingeruimd. FvD spande een rechtszaak aan om mee te mogen doen, maar verloor die.

Wel beter afstemmen, heren ...

En nog een addendum: hier is wat een optreden bij Pauw betekent voor iemand die niet-politiek-correct is (GeenStijl.nl, 11-03-2017, door Spartacus uitleg of detail ):
  Terugkijkon. Thierry B. bij P&JPauw en Jinek, voor al uw volkstelevisie waar spontaan verontwaardigde burgers die elders nooit gehoord worden zich geborgen genoeg voelen om in authentieke hartenkreet hun zorgen op tafel te leggen. Eerst werd Jan Roos er gedecimeerd omdat hij niet verder kwam dan alles politiek correct te noemen. Vervolgens werd Rutte er belaagd door Groningse seperatisten, en nu moest Thierry tegenover een Welbespraaktiër verantwoorden waarom hij vindt dat "buitenlanders op moeten pleuren", wat-ie natuurlijk nooit gezegd heeft. En zo nog een paar fragmentjes waar hij tot deugen gemaand werd. ...

Zeer gematigde taal voor een derdegraadsverhoor. Meer daarover hier uitleg of detail .
    De polititieke-correctheid is geen complot, maar gewoon een groep met gedeeld eigenbelang.
    En die daarvoor geen enkel middel schuwt.
    Van censuur tot moord.

Zo, Frank was weer eens aan de beurt in de recensie-caroussel van de Volkskrant, en viel met zijn neus in de boter. Hij legt de soort boter zelf uit (de Volkskrant, 18-12-2017, tv-recensie, door Frank Heinen):
  Baudet

Thierry Baudet werd maandagavond verkozen tot politicus van het jaar. ...

Brullen van de lach!!! En als het nou nog met een klein verschil was, dan hadden we dat onmiddellijk vernomen. Ergens vernam deze redactie dat Baudet 39 procent van de stemmen kreeg, en nummer 2, VVD-er Dijkstra, 18 procent. Dat noemen de Amerikanen een "landslide".
    En deze boter viel dusdanig slecht, dat de hoeveelheid gal noopte tot het instellen van volledige dijkbewaking, zo dik was de stroom:
  ... verkozen tot politicus van het jaar. De haringtest van EenVandaag.

Waarom vergelijken met de haringtest - van het AD? En niet, zeg, de oliebollentest ... Omdat de haringtest recent in het nieuws is vanwege corruptie.
    Zo veel gal, dus.
    En nogmaals brullen van de lach!!!
    Geinig ook het soort argumenten dat dan los komt:
  Minder dan een week geleden werd bij Jinek Emiel Roemer uitgeluid. Tien minuten lang ging het over beeld, over zichtbaarheid, over peilingen, over een virtuele voorsprong en dan toch niet winnen. Over idealen, wetsvoorstellen, inhoudelijke prestaties ging het vrijwel niet. Daarna was professioneel maatschappijthermometeraflezer Gijs Rademaker aan de beurt. Gijs is van het EenVandaag-opiniepanel. Het hele jaar door peilt Gijs zich een ongeluk ...
    In het virtuele universum van de opiniepeiler is Baudet succesvoller dan Wilders. Die fictie wordt zo vaak herhaald tot hij werkelijkheid lijkt, terwijl de PVV de tweede partij is en FvD nog niet half zo groot als de Partij voor de Dieren. ...

Het "Het zijn maar peilingen".  Eindeloos herhaald tot Yasser Feras a.k.a. Jesse Klaver of David SamMoos a.k.a. Diederik Samsom hoog in de peilingen staat en nog meer dan al gebruikelijk op de televisie mag paraderen omdat ze zo hoog in de peilingen staan ...
    En deze:
  ... In die vicieuze mediacirkel draaien politici met graagte mee - misschien zijn zij, bij de gratie Talkshows, wel de volgende selffulfilling prophecy.
Liever dan over wat er gebeurt, wordt er op tv gepalaverd over wat er zou kunnen gebeuren, ooit. De actualiteit van overmorgen. Eenvoudiger, en veel spannender bovendien. Onnozeler en zinlozer ook, trouwens.    ...
     De tijd die overblijft, wordt gedood met ruis, met gestamel voor een plots voorgehouden microfoon, met clownsschoenen en vleugelliggen, ...

Het "Televisie is onbenullig". Tot de onbenulligheid zich uitstrekt tot naargeestige grappen over Geert Wilders of Thierry Baudet uit monden van Freek de Jonge's, Jan Jaap van der Wal's en Claudia de Breij's  ... Dan is onbenulligheid ineens weer een belangrijke waarde ... Want "humor" ...
    Enfin, de benepenheid straalt er weer aan alle kanten van af, en bij GeenStijl is het al gewoon om op te merken, door reageerders, dat één van de vreugdes van het stemmen op Wilders of Baudet dit soort reacties is.


Naar PC club  , Politiek lijst  , Media lijst  , Politiek & Media overzicht  , of site home  .