WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Retorische trucs: waterval

13 mei 2016

Het realistisch reproduceren van "waterval is lastige kwestie. Hier een alternatief: een verslag ervan. De dader is migratiedeskundige Leo Lucassen, een rabiate leugenaar uitleg of detail . Hier hoe zijn leugens verhulde:


Uit: De Volkskrant, 15-01-2016, rubriek Top & Flop, door Haro Kraak

De mediaweek in Top & Flop

Tv-hooligan Maxim & een flinke uitglijder van Sywert

Zet u schrap voor tv-hooligan Maxim Hartman en laat Sywert van Lienden alsjeblieft zijn mond houden.
...
Sywert van Lienden ontpopte zich deze week tot de Justin Bieber van het publieke debat: je bent jong, ambitieus en onnozel, en voor het oog van de natie doe je domme dingen. Daarna zeg je sorry, eerst zachtjes en daarna hard, in een liedje, of in het geval van Sywert: live op tv.
    Op dezelfde plek waar hij dinsdag asielzoekers, journalisten en andere bevolkingsgroepen onterecht en feitenvrij beschuldigde, de studio van De Wereld Draait Door, zat politiek commentator Sywert woensdag weer. ...
    ... En toen was daar de wetenschapper, Leo Lucassen, die meteen met een informatiebombardement liet zien waarom wetenschappers niet altijd lekkere tv opleveren.


Red.:   Dat informatiebombardement, oftewel het noemen van vele zaken, is om te voorkomen dat één van die zaken meer dan zeer oppervlakkige aandacht krijgt, dat wil zeggen, om te voorkomen dat onthuld kan worden dat het leugens zijn.


Naar Retorica, trucs  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , of site home  .