WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Termen: afspiegeling

1 jan.2015

Het begrip "afspiegeling"  maakt net zoals "achterstelling" deel uit van het denkautomatisme van de politieke-correctheid. Met de "gelijkheid der culturen" als onaantastbaar grondbeginsel kan het niet anders zijn dat overal waar het onderpresteren van allochtone immigranten opvalt, dit uitsluitend en alleen het gevolg kan zijn van discriminatie. Dus de eis tot afspiegeling is een volkomen natuurlijke en moet onmiddellijk ingewilligd en worden, en bij iedere weerstand daartegen of blijvende ondervertegenwoordiging wordt men ontzettend boos. Vooral de allochtone imigranten zelf, en nog extra als ze wat hoger opgeleid zijn. Een dusdanig veelvoorkomend verschijnsel, dat de politieke-correctheid dat boos-zijn over gebrek aan numerieke afspiegeling als iets positiefs heeft bestempeld:


Uit: Vrij Nederland, 04-10-2014, door Frank Renout

Rokhaya Diallo | Over alledaags racisme

'De racisten? Dat zijn de anderen'

Ze is slim, keihard met een glimlach en drukt in Frankrijk precies op de plek waar het pijn doet. Schrijfster en documentairemaakster Rokhaya Diallo hekelt als geen ander het alledaagse racisme.


Red.:   Even nader voorstellen:
  Tussenstuk:
Wie Rokhaya Diallo.

Bekend van - Twee Franse documentaires: over discriminatie en over zwarte inwoners van de Verenigde Staten en Frankrijk.
- Verschillende boeken over vooroordelen, racisme en multicultureel Frankrijk.
- Haar botsingen met blanke feministes die vrouwen met hoofddoeken en prostituees 'hun wil willen opleggen' (oftewel: de hoofddoek moet af, en prostitutie is nooit vrijwillig): Dialla vindt dat alle vrouwen - met hoofddoek of als hoer - zélf moeten beslissen.

Waarom Omdat Dialla (1) de enige zwarte vrouw in Frankrijk is die het bijna dagelijks tot praatprogramma's op radio en tv schopt, en (2) ze iedereen er haarfijn aan herinnert dat racisme in Frankrijk bijna dagelijkse praktijk is.

Enz Per dag stuurt ze gemiddeld zo'n tien tweets de wereld in, maar als het debat verhit raakt, wordt het al snel een veelvoud. Social media zijn daarmee vooral 'werk' voor Dialla. Voor ontspanning wijkt ze uit naar tv-series, boeken en ook stripboeken, én YouTube waar bevriende humoristen hun films en kunsten tonen.

Kortom: het archetype "boze neger", van het vrouwelijke soort. Negers onderpresteren in Frankrijk, dus is Frankrijk een zwaar- en zwart-racistisch land. ook al hebben ze een neger, volkomen onterecht natuurlijk, als minister benoemd:
  Uw nieuwe minister van Onderwijs, Najat Vallaud Belkacem, was het doelwit van een haatcampagne: ze kreeg in de Franse pers te horen dat ze 'een Marokkaanse moslima' was die Arabisch als taal op school wilde introduceren. De Franse minister van Justitie Christiane Taubira, die zwart is, werd een jaar geleden door een extreemrechtse politica publiekelijk vergeleken met een aap.
'Taubira was de eerste zwarte vrouw in Frankrijk die zo'n hoge politieke functie kreeg. Haar benoeming was een buitengewone gebeurtenis dus de reactie was net zo buitengewoon. Het is angst. Vallaud Belkacem en Taubira zijn de verpersoonlijking van een maatschappij die verandert. Mensen zijn daar bang voor.

Die benoeming van een neger (het schelden van Diallo rechtvaardigt het overstappen op de term neger) als minister is volkomen onterecht, omdat er twee logische mogelijkheden zijn: die neger kan goed besturen, of hij/zij kan dat niet. In het eerste geval moet deze onmiddelijk naar Afrika gestuurd worden omdat Afrika zo onvoorstelbaar achterloopt door hoofdzakelijk zulk onvoorstelbaar slecht bestuur.
    Het tweede geval is triviaal: dat is racisme.
    Overigens bewees Taubira dat er sprake is van het tweede geval, door verbeten te zwijgen tijdens het spelen van het (Franse) volkslied:


Uit: De Volkskrant, 15-05-2014, door Peter Giesen

Franse minister gevild om zwijgen bij Marseillaise

Taubira nam deel aan een herdenking van de afschaffing van de slavernij. De televisiebeelden lieten zien dat zij de kaken stijf op elkaar hield, terwijl premier Valls en burgemeester Hidalgo van Parijs een aarzelend gemurmel leken te produceren. ...


Red.:   Zoals het hoort: de schijn ophouden. Een goed bestuurder zou weten dat ze dat had moeten doen zelfs als het haar zeer sterk tegen staat. Dat laatste bewijst, indien van toepassing haar ongeschiktheid nog veel sterker.
    De gewone bevolking die dit door de elite opgedrongen krijgt, snapt dit natuurlijk ook wel, het is uisterst simpel, en reageert begrijpelijk verbolgen op dit racisme.
    De uitleg van Diallo van de reactie als 'angst' is natuurlijk volkomen verwrongen: het is ordinaire afkeer. Een begrijpelijke afkeer, dus. Wie wil er geregeerd worden door kneuzen van buiten? Dat is inderdaad 'verandering', maar van de soort "verslechtering" en daar mag men met alle mogelijke niet-geweldloze manieren in het geweer treden, ook met vergelijkingen met apen. Het racisme is gestart door elite en immigranten, en wie kaatst kan de bal verwachten.
    En dit alles begint met het waanidee van de "gelijkheid der culturen" en de daarvan afgeleide eis tot "afspiegeling". Ze zijn beide de oorzaak van groeiende maatschappelijke onrust tussen de bevolkingsgroepen.
    Een maatschappelijke onrust die ten zeerste wordt aangewakkerd door de centrale boodschap in die koppen die de waarheid omkeert:
  Rokhaya Diallo | Over alledaags racisme

'De racisten? Dat zijn de anderen'

Ze is slim, keihard met een glimlach en drukt in Frankrijk precies op de plek waar het pijn doet. Schrijfster en documentairemaakster Rokhaya Diallo hekelt als geen ander het alledaagse racisme.

Waarop je het hoogst begrijpelijke antwoord krijgt:
  ... 'Dat kutwijf van een Rokhaya moet verkracht worden. Dan horen we ook niks meer over racisme.' ...

Waarop ze dan ook nog het gore lef heeft om dit letterlijk te nemen:
  Een publiekelijke oproep tot verkrachting, gepost op Twitter door ene @flnm93.

Natuurlijk was het iets heel anders: een boodschap van "Ik heb ontzettend de pest aan jouw met je racisme en ons er dan van beschuldigen". In Afrika hadden ze er wel raad mee geweten uitleg of detail .
    Dat waren de negers. Hier de moslims:


Uit: Joop.nl, 24-12-2014, door Shervin Nekuee - Socioloog, publicist, programmamaker uitleg of detail

Doorbreek apartheid in Kunst & Cultuur

De politiek moet er toch eens voor zorgen dat immigranten en hun nageslacht als artiesten het cultuurpaleis binnenkomen én op dezelfde wijze het theater verlaten


...    Na ruim vier decennia aanwezigheid van niet-westerse allochtonen in Nederland, zijn zij (beter gezegd, wij) opvallend afwezig in het middenkader binnen de instituties die bepalend zijn voor de identiteit van onze samenleving: het hoger en middelbaar onderwijs, de kunst en cultuur en het ontwikkelingssamenwerking.    ...


Red.:   Omdat het de "eigen sector" betreft, had men zelfs bij Joop.nl oog voor de absurditeiten in dit verhaal:

  Koos Roelofs, vr 26 december 2014 11:43
Er loopt in de cultuur geen etnische scheidslijn, maar een kloof tussen moslims en niet-moslims. Die kloof veroorzaken ze zelf, doordat ze kunst aan censuur onderwerpen. Er zijn al te vaak exposities afgelast omdat ze "beledigend voor de islam" zouden zijn.

Bam Tatta, wo 24 december 2014 19:53
Shervin, jouw allochtone medemens geeft geen fuck om de Nederlandse culturele infrastructuur.    ...
    Zo lang alle vrijwilligers die Nederlandse culturele instellingen nodig hebben autochtoon zijn (omdat die wel affiniteit hebben) hoef je er niet op te rekenen dat allochtonen een serieuze doelgroep vormen. Tenzij er subsidie valt te verdelen, natuurlijk.

Johan VanderReis, do 25 december 2014 10:30
Onaangepaste Hollandse migrantenkinderen (tweede generatie, derde generatie) in het buitenland die daar solliciteren op functies in het middenkader zullen zich, jawel, moeten aanpassen.
    Ze kunnen ook ervoor kiezen zich niet aan te passen. En generaties lang 'de allochtoon' te blijven. En dan gaan klagen.

Ouwe Seun, wo 24 december 2014 18:29
Geen idee hoeveel allochtonen theaterwetenschap studeren. Misschien moet u daar eerst eens naar kijken voordat u mensen beschuldigt van discriminatie en apartheid.

Frenk enPenk, wo 24 december 2014 18:07
Eén zwaluw maakt nog geen zomer.

Koos Roelofs, wo 24 december 2014 17:59
We zullen eraan moeten wennen dat het multiculturalisme ons niet heeft gebracht wat de geitenwollen sokken er in de sixties van gehoopt hadden. Maar ja, toen waren de enige allochtonen in heel Nederland Donald Jones, en Sandra Reemer!

Wat een demonstratie is van één van de fundamentele problemen in de hele situatie: het gebrek aan mogelijkheden tot weerwoord jegens de allochtone en politiek-correcte weerzinwekkendheden.
    Meer voorbeelden van de eis tot afspiegeling, maar dan onder de noemer "evenredigheid", staan hier uitleg of detail .


Naar Termen, afspiegeling  , Alg. semantiek lijst  , Alg. semantiek overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .