WERELD & DENKEN
 
 

Haatzaaiers, creolen: Wensly Francisco

En alweer een nieuwe zwarte die zijn mond open doet, en alweer is het verhaal volkomen identiek (Joop.nl, 30-08-2017, Wensly Francisco - redacteur, regisseur VARA uitleg of detail):

  Ons leger is niet louter wit, laat dat dan ook zien

Koen Verbraak, ik had je als interviewer hoog zitten ...

Koen Verbraak is een gevierd interviewer, die op het moment van schrijven bezig is met een serie interviews met mensen uit dezelfde beroepsgroep. De top uit die beroepsgroep, wel te verstaan. Zakenlieden, rechters, van alles is er al langsgekomen, en nu uitgezonden wordt een serie met mensen uit de legertop (marine, luchtmacht).

Geen vrouwen.

Geen zwarten.

Reden van het eerste: een aanzienlijke instroom in het leger (marine, luchtmacht) van vrouwen is er slechts een beperkt aantal jaren, en een carrière in het leger doorloopt vele rangen en het duurt decennia om de top te bereiken. Grappig genoeg is het leger dan ook nog eens één van die organisaties die het meest op prestaties letten, en die prestaties moet je dan ook nog verrichten in de praktijk.

Dus geen vrouwen in de serie met topmensen van Koen Verbraak

En dus ook geen geen zwarten in de serie met topmensen van Koen Verbraak, want om elefs maar te beginnen op de onderste spoort van de miliraire carrièreladder, moet je eerst officier worden. En om officier te worden, moet je naar de KMA: de Koninklijke Militaire Academie. Dus niet de Koninklijke Militaire HBO, maar de Koninklijke Militaire Academie - op academisch niveau. Waar je dingen leert over "strategie", enzovoort.

En op academisch niveau elders vindt je heel weinig zwarten.

Dus er zijn misschien wel zwarten in het leger (marine, luchtmaacht), maar al heel weinig zwarten op de allerlaagste spoort van de militaire carrièreladdetr.

En dan moet het grote afvallen nog beginnen.

Oftewel: de kans op een zwarte in de doelgroep van de serie van Koen Verbraak met mensen uit de top van een professie met in dit geval militairen, is infinitesimaal klein.

En hier gaat Wensly Francisco, redacteur en regisseur bij de VARA, klagen over het gebrek aan zwarten in het programma van Koen Verbaak met mensen uit de top van het leger (marine, luchtmacht).

De onbegrensde domheid hiervan nogmaals bewijzende: zwarten in prestigieuze posities komen, tot het tegendeel is bewezen, aan hun prestigieuze posities op één en slechts één manier: racisme. Het "diversiteits"-racisme.

En mede om die reden haten ze allemaal Nederland en blanken tot op het bot.

En nog steeds hebben we geen uitzondering op de regel dat zwraten die hun mond open doen over maatschappelijke zaken, gore, domme, haatdragende en haatzaaiende racisten zijn.


Naar Haatzaaien, allochtoon , Creolen, cultuur , Allochtonen, respect  , of site home .

 

30 aug.2017