WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: Frank Hendrickx

11 sep.2016

Sneu en dom komen er natuurlijk in alle mogelijke gradaties en combinaties. En het toeval speelt ook een grote rol. Dat wil zeggen: bij het als zodanig geëxposeerd worden.

En ijdelheid.

Want als de chef van het Opinie-katern jou vraagt, als gewoon politiek-verslaggever, om een stuk te schrijven over Geert Wilders, voel je je natuurlijk vereerd.

En als hij er dan ook nog bij zegt dat hij je wel zal helpen bij het structureren en nalopen ervan. Heb het veel over Rutte, want die nogal in het nieuws. En ga eens met Kuzu praten, want dat is een moslims en een Turk en heeft dus een objectieve kijk op de zaken.

Dan ga je om.

En schrijf je dat stuk over Geert Wilders, en hoe die de hele Nederlands politiek naar zijn hand weet te zetten.

Alleen maar met af en toe een toespraakje in de Tweede Kamer en een stuk of wat tweets.

En zo kwam er dat stuk over de macht van Geert Wilders, over drie hele pagina's.

Met veel bekende en ook wat nieuwe ingrediënten.

Bekend: Einzelgänger. De brievenbusplasser. Het opblazen van de gedoogconstructie.

Enzovoort.

Nieuwe ingrediënten: Kuzu. En hoewel in een kwart zinnetje zelfs GeenStijl dat ook al tegen is.

De conclusie die je als lezer aan het einde trekt: die Wilders moet een soort Jezus zijn.

Helemaal in zijn eentje weet hij premier Rutte, de rest van de VVD, en een groot deel van de rest van poltiek Nederland zo ver te krijgen dat ze zijn ideeën overnemen. Samengevat in (op de omslag):

  WILDERS REGEERT


Alleen maar omdat Wilders dat wil en Wilders dat zegt. Bij het fotootje:
  ALLEEN
Geert Wilders in gesprek met de media op de loopbrug in de Tweede Kamer. Hij staat alleen, maar andere politike arrtijen kunnen niet meer om zijn thema's heen.


Zoals gezegd: puur door zijn verbale overredingkracht dwingt Wilders een machtige vijand hem zijn zin te geven.

Het is een wonder.

Een Bijbels Wonder

En dit:


 
 
 


... zijn allemaal nepfoto's.

Photoshop.

Chef Bessems uitleg of detail heeft het zelf gezegd.

En hij kwam ook nog met een waarschuwing:
  Als we zo doorgaan, komt er een einde aan de Joods-islamitische cultuur

Het stond er wat anders, maar komt het allemaal op neer: Nederland moet Joods-islamitisch worden uitleg of detail . En beslist doorgaan met de import van negers, want er moeten natuurlijk ook gewerkt worden. Die negers zijn toch al gewend om door de muzel-semieten als slaaf gebruikt te worden. Dat noemden ze vroeger "Moren"...


P.S.
Ach jee ... (de Volkskrant, 12-09-2016, ingezonden brief van Martijn van der Plas, Leusden):
  Wilders regeert niet

Frank Hendrikx herhaalt een veelgemaakte denkfout als hij schrijft 'Wilders regeert al' (Vonk, 10 september). Want de andere politieke partijen laten zich niet beïnvloeden door Wilders, net zoals ze zich vroeger niet lieten beïnvloeden door Janmaat of Boer Koekoek.
    De politieke partijen laten zich beïnvloeden door de twee a drie miljoen potentiële Wilders stemmers. En dat is een subtiel maar belangrijk verschil in gezichtspunt.
    Hendriks noemt het Oekraïne-referendum niet. Logisch, want dat was niet door Wilders maar door Geenstijl geinitieerd, een totaal andere grootheid (Geenstijl is verrassend genoeg tegenwoordig anti-Wilders).
    Maar juist dat referendum, waarbij 2,5 miljoen mensen de moeite namen om speciaal naar de stembus te gaan om tegen het associatievedrag te stemmen, nadat eerder 427.939 mensen de moeite hadden genomen om dat referendum aan te vragen, laat zien dat er een grote groep kiezers uiterst kritisch is over 'Europa', immigratie en vooral over de multiculturele samenleving.
    Een werkelijk democratisch politicus kan de zorgen en problemen van die miljoenen kiezers niet zomaar negeren, en dat heeft niets te maken met luisteren naar Wilders.

Daarover ging één van de Bommelverhalen van Marten Toonder: Het Platmaken uitleg of detail .
    Hoe plat? We hebben er even de wordcount op losgelaten: 2652 tegen 177, en dan zo ten onder gaan ...
    Dat is heel erg plat.


Naar Landverraad , of site home