WERELD & DENKEN
 
 

Handleiding, technisch

Lettersoort en kleur wijst op functie: reguliere, inhoudelijke, tekst is, standaard, in Times New Roman en zwart (deze tekst).

Aanwijzende informatie aangaande de website is in Verdana en donkerblauw. Veel vormgeving van de site is ook in donkerblauw.

Links in de lijsten en dergelijke zijn in Arial en lichtblauw.

Links op de inhoudspagina's zijn pijlen van de soort vervolg , , , uitleg of detail , en verklaring of oorzaken - de kleur en oriëntatie van de pijlen wijst op de inhoudelijke functie van de link - groen: theorie, bruin: realiteit, blauw: overwegingen - binnen groen: omlaag abstracter, omhoog concreter. Meer uitleg bij Handleiding, inhoud vervolg 

Links in lijsten en dergelijke zijn standaard voorzien van de mogelijkheid tot preview: langer dan een ruime halve seconde staan met de muis op de link toont een beeld van wat er te zien is na klikken op de link. Dit kan ingesteld worden via de link Instellingen.

Via Instellingen kunnen diverse andere uiterlijke eigenschappen van de site aangepast worden, met name de breedte van de site en de breedte van de scrollbars - de scrollbars kunnen ook verborgen worden - ze komen dan terug door op de plaats van de scrollbar te gaan staan met de muis. Het opslaan van de instellingen gaat middels een cookie dat alleen voor dit soort technische doeleinden wordt gebruikt.

De link rechtsboven genaamd Leeshulp biedt een instantane mogelijkheid tot vergroting van het inhoudsgedeelte. Eén keer op de link klikken houdt de vergroting vast, ten tweede keer klikken laat deze weer los - om terug te keren naar normaal beeld moet nog even van de link af worden bewogen

Door de diverse dynamische effecten op de site en de variabele vertragingen veroorzaakt door het internet, kan de site sporadisch een probleem hebben - simpel vernieuwen van de pagina met de refresh-knop van de browser herstelt de toestand.


Naar Site home , Algemeen overzicht , Sitemap .