WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Economische krachten: flexwerken, media

15 dec.2013

De aanleiding voor het item over flexwerken in de verzameling Economische krachten was onderstaande artikel - voorheen zijn er in de Volkskrant veel meer van dit soort hallelujah-verhalen over flexwerken geweest, maar die zijn niet gearchiveerd alhier:


Uit: De Volkskrant, 12-13-2013, van verslaggeefster Nanda Troost

In proef wordt niet gekeken naar arbeidsverleden, maar naar toekomstperspectieven

Sneller hypotheek voor flexwerkers


Het wordt voor flexwerkers gemakkelijker om een huis te kopen. In januari begint een proef waarbij een groep werkenden met een tijdelijk contract een hypotheek kan krijgen. Er wordt niet meer gekeken naar het arbeidsverleden, waardoor veel flexwerkers bij voorbaat kansloos zijn. Maatgevend worden hun vooruitzichten op werk. ...
    'Dit is een heel goede ontwikkeling voor de flexwerkers en zzp'ers', zegt Johan Marrink, voorzitter van ZZP Nederland. ...Red.:    Flexwerkers met dezelfde rechten als mensen in vaste dienst zijn mensen in vaste dienst. Wat men als ZZP'er, voornamelijk de hoogopgeleide soort, wil, is de voordelen van zowel flexwerk als die van een vast contract.
    Maar die lageropgeleide flexwerker, degene die absoluut niet aan een koophuis denkt, mag in de stront zakken.
    En dit alles feestelijk geserveerd op de voorpagina van de Volkskrant, door de verslaggeefster die de vakbonden haat uitleg of detail :


    Een van de drijvende krachten achter de campagne in de Volkskrant voor het neoliberalisme, jarenlang chef van de economie-redactie Frank Kalshoven, spreekt voor de zoveelste keer zijn steun aan de flexwerkers:


Uit: De Volkskrant, 14-12-2013, column door Frank Kalshoven, directeur van De Argumentenfabriek

Flexwerkers kunnen straks huizen kopen

Tussentitel: 'Vast' contract als hypotheek-eis is dom en lui

Doorbraak in hypothekenland. Het werd waarachtig een keer tijd. Een echte hypotheekbank, Obvion, volle dochteronderneming van grootbank Rabo, gaat flexwerkers hypotheken verkopen. Voorlopig op proef - maar toch.


Red.:   Op naar de vrijheid van iedereen een daglonerschap.


Naar Economische krachten , Economie lijst , Economie overzicht , of site home .