WERELD & DENKEN
 
 

Ploerten: Diederik Samsom

21 sep. 2016

Het duurde even want Diederik en deze redactie waren even te druk met haatzaaien uitleg of detail en landverraden uitleg of detail .
 
Diederik met het uitvoeren ervan, en deze redactie met noteren want deze redactie moet nog veel meer sympathieke van vertegenwoordigers van de elite volgen ...

Maar hier is hij dus, wat ook meteen gelegenheid biedt het verleden een beetje op te rakelen. Maar eerst dus het heden (Volkskrant.nl, 21-09-2016, redactie uitleg of detail ):
 

Live debatrecensies- Zijlstra sluit PVV niet uit voor coalitie
...
12:40 Roemer toe aan gezonde lunch
Om half elf begon Emiel Roemer sterk, overtuigend en goed voorbereid aan zijn eerste termijn. Na twee uur politiek en retorisch geweld ziet hij er vermoeid uit. Toe aan een rustige en gezonde lunch.
    Zijn betoog ging voor het overgrote deel over de zorg. Verstandig, want een belangrijk verkiezingsonderwerp voor de SP-kiezer. Hoe steviger de aanvallen van zijn opponenten, des te feller zijn reacties. Hij kende de feiten en cijfers en beet van zich af. Totdat Samsom hem heel vriendelijk en bijna terloops vroeg met hoeveel de SP de belasting zou verhogen om de zorgplannen te betalen.


Een simpel "Een procentje of wat op de allerrijksten moet volstaan" was een aardig antwoord geweest.

Maar nog beter was dit: "Hm, misschien kan ik dat aan u vragen. U weet het wel te vinden. U laat er nu de laagste inkomens voor opdraaien door een eigen risico waardoor mensen met lage inkomens niet meer naar specialist en ziekenhuis durven".

En ook heel aardig zou zijn geweest dit: "Misschien kan ik wat van u krijgen, van het belastinggeld dat u nu besteedt aan het opvangen van asielzoekers en de uitkeringen aan allochtone immigranten" ...

En dan had hij er dit plaatje bij kunnen tonen:De Vuile Ploert!!!


P.S.
Twee dagen later, een illustratief bewijs:Waarmee optie B dus inderdaad definitief is afgevallen, en optie D in beeld blijft (de asielzoeker van vandaag is de allochtoon van morgen).


Naar Ploerten, inleiding , of site home