WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: groepsverschillen

  Als je één enkele Japanner vindt die langer is dan één enkele Nederlander, heb je bewezen dat Japanners gemiddeld even lang zijn als Nederlanders  -  Alle alfa's en gamma's.

Dit is een punt waar de alfa's en gamma's van het multiculturalisme en politieke-correctheid op enige consistentie kunnen worden betrapt: als je stelt dat alle culturen gelijkwaardig zijn, stel je dat er geen cultuurverschillen bestaan (behalve die in zang en dans maar daar gaat het hier natuurlijk niet om). En aangezien cultuurverschillen niets anders zijn dan verschillen in sociologische groepen, ontken je dus dat er verschillen in sociologische groepen ontstaan. Oftewel: als je ontkent dat er een kwalitatief verschil is tussen de cultuur van ezelwagentjes en die van maanreizen, moet je uiteindelijk ook ontkennen dat er verschil bestaat in gemiddelde lengte tussen Japanners en Nederlanders.

Natuurlijk zal geen van hen zo dwaas zijn om regelrecht te verklaren dat Japanners gemiddeld even lang zijn als Nederlanders. Wat ze wel doen, is in bijna iedere discussie waarin de minder goede eigenschappen van niet-westerse culturen ter sprake komen, het argument gebruiken: "Maar er zijn ook Nederlanders die ...". aan te vullen met de betreffende eigenschap, bijvoorbeeld: meisjes of vrouwen naroepen met "Hoer!" uitleg of detail . Of andersom: als het om goede eigenschappen gaat: "Er zijn ook moslims die ...", aan te vullen met de betreffende eigenschap, bijvoorbeeld "gematigd zijn" uitleg of detail .

Dit soort uitspraken komen op precies hetzelfde neer als de stelling dat Japanners gemiddeld even lang zijn als Nederlanders.

Alfa's en gamma's kunnen apert niet logisch denken en redeneren, of willen het niet, en verhullen dat door het gebruik van veel woorden, waardoor er door de gekweekte afstand tussen de twee delen van de contradicties of de leugen en de werkelijkheid, het wat moeilijker is om die contradicties en leugens te ontdekken  .

Met die contradicties en leugens regeren ze de wereld  .


Naar Denkfouten, absurditeiten  , Alg. semantiek, lijst  , Alg. semantiek, overzicht  , Algemeen, overzicht  , of site home  .


 

28 aug.2014