WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: Rob Oudkerk

12 sep.2016

Rob Oudkerk is een naam uit het verleden. De tijd van cultuurgenoot Job Cohen uitleg of detail . Cohen en Oudkerk waren bedenkers en uitvoerders van het beleid dat Cohen zo eloquent verwoordde als: "We moeten de islam een kontje geven".

Cohen mislukte als partijleider en Oudkerk ging ten onder aan seksuele misstappen. Niet nadat hij nog liefdevol had gesproken over het vijfde-colonne gajes uit het Rifgebergte in zijn stad als "ónze kutmarokkanen".

Enfin, hij liet nog slechts sporadisch van zich horen. Maar hier is 'ie weer eens (de Volkskrant, 10-09-2016, ingezonden brief van Rob Oudkerk, Amsterdam):
 

Jesse bashen

Gaming: Jesse Klaver bashen. Soms subtiel met nikserigheid over een stropdas (Pauw); soms snoeihard met een rechtse directe (Theodor Holman in Het Parool) en soms met een juist een zacht bedoelde column ( Wagendorp) die in ieder geval het venijn blootlegt: 'Er hangt vijandigheid in de lucht.' Ook de positieve aandacht vertelt toch weer over de negatieve gebeurtenissen, een soort draaikolk-fenomeen. Het zal eens niet. Kop boven het maaiveld: hakken die handel.
    Toen Jesse Klaver begon als politicus dacht ik maar één ding: eindelijk weer eens een jonge gozer die lekker waanzinnige ambitie heeft een klein beetje verschil in dit land te maken. Of je het nou met hem eens bent of niet: zijn enthousiasmerende en authentieke gaven zijn een verademing.
    Kunnen we even wachten met hakken verder? Of is de jalousie de métier nu alweer huizenhoog opgeflakkerd?
    Ik wil niet één Jesse Klaver, ik wil er tien. Jong, ambitieus, werkelijk geïnteresseerd in hoe je dingen die niet oké zijn kunt helpen veranderen en gewoon antwoord gevend op vragen. Kom eens om zo'n politicus.
    Tien stuks graag. Voor iedere partij eentje. Eerlijk verdelen. Te beginnen bij mijn eigen PvdA.


Oftwel, zing maar mee met muzel-semiet Jesse uitleg of detail en judeo-semiet Rob: "Meer, meer, meer Marokkanen!!!"

De melodie zoeken we nog uit.


P.S.
Het is inderdaad wel bijzonder schunnig dat onze Jesse vragen krijgt over zijn stropdas, zoals alle partijleiders die wel is gekregen hebben "Hij is niet rood, meneer Roemer...?" En dat er in het lokale sufferdje op onze held wordt geplast, kan natuurlijk al helemaal niet ...
    Het is bijna alsof zijn eigen familie beledigd is ...
    Oh ja, dat inderdaad ook zo ... De familie uit der woestijnen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika ...


Naar Landverraad , of site home