WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Denkfouten: absurditeiten: eigen volk laatst

  Andermans geld eerst - Dick Pels, ideoloog van GroenLinks (vindt dat de PVV aan "Eigen geld eerst" doet). En alle overige eurofielen, kosmopolieten, globalisten, enzovoort.

Dit is een absurditeit die zo opzichtig absurd is, dat dit op zich weer absurd is. Desalniettemin: men durft het gewoon in zwart en wit op te schrijven:


Uit: Joop.nl, 25-07-2012, door Dick Pels - Directeur wetenschapp. bureau GroenLinks uitleg of detail

De PVV: Van 'eigen volk eerst' naar 'eigen geld eerst'


Red.:   En dat was beslist niet de eerste keer, maar de eerste keer dat het deze redactie opviel. Meestal wordt het gebruikt middenin verhalen waarin termen als "xenofobie", "racisme" en "fascisme" voorkomen, waarop dat om een of andere reden meer het oog valt.
     Het "eigen geld eerst" is natuurlijk gewoon een andere vorm van het "eigen volk eerst", waar het natuurlijk om gaat. Hier nog een expliciet exemplaar van dat laatste, dat later op deze website opdook
 

Uit: De Volkskrant, 18-06-2012, hoofdredactioneel commentaar, door Carlijne Vos

Eigen volk eerst

De VVD schaadt de belangen van haar eigen achterban met het voorstel te schrappen op ontwikkelingshulp


Red.:   Wat staat in de verzameling Denkmethodes, spiegeling  , omdat het zo'n mooi voorbeeld is van die aanpak - leidende namelijk tot:

  Eigen volk laatst

De Volkskrant schaadt de belangen van haar eigen achterban met het voorstel niet te schrappen op ontwikkelingshulp


Volkomen absurditeit.
    Maar bij de volgende persoon is het een volkomen natuurlijke gedachte:


Uit: De Volkskrant, 14-01-2011, door Jonathan Witteman

Egbert Myjer | Nederlandse rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de mens

'Mensen worden intoleranter, ook in Nederland'

Europees rechter Egbert Myjer ergert zich kapot aan 'zondebokdenken, superioriteitsgevoelens en eigen volk eerst-gedachten'.


Red.:    Rechter Egbert Myjer is namelijk lid van een van de groepen bij wie 'eigen volk eerst' staat voor "eigen residente volk eerst". In dit geval in het citaat: de volken van de Europese staten. Rechter Egbert Myjer is voor het opheffen van de Europese nationale volken en staten, om die op te laten gaan in groot continent-wijd imperium met volledig open grenzen  . Rechter Egbert Myjer is namelijk lid van één van de twee Europese nomadische of nomadistische volken: de Joden (de andere zijnde de Roma). Rechter Egbert Myjer heeft wel degelijk een sterke "eigen volk eerst"-gedachte  . Maar dat is het "volk" als in "het nomad(ist)ische volk"  .
    Op het ogenblik is een heftige campagne gaande om nog meer geld te gaan uitdelen aan negers en moslims zodra die de behoefte krijgen om in de Middellandse Zee een bad te nemen, de zogenaamde "bootjesmensen", waar natuurlijk ook de hele Joop.nl-haatzaai-site aan meedoet - hier een enkel exemplaar dat nog een categorie betrekt bij het uitdelen:


Uit: Joop.nl, 11-05-2015, door Han van der Horst - Historicus uitleg of detail

Een land waarin men elkaar niks gunt

Iedereen gelijkelijk de lul. Mijn liefje, wat wil je nog meer?


Soms denk je wel eens: laten ze het allemaal maar uitzoeken. Ze vragen erom. Ooit slaat ook hun boot om voor Lampedusa. In overdrachtelijke zin dan. Dat komt door de geest der eeuw Die is niet op solidariteit gericht maar op een mengsel van kortelontjes-mentaliteit en een ander niks gunnen.   
    Uiteraard word je dan erg boos op mensen die hun arbeidsongeschiktheidscentjes besteden in een land waar het prijsniveau lager is dan het Nederlandse. ...


Red.:   Oftewel: iedereen een Nederlandse uitkering - wat je de een geeft kan je de ander tenslotte niet onthouden. Dat maakt meteen een einde aan de uitbuiting, onderdrukking en blank kolonialisme over de hele wereld.
    Prominent geworden door de "vluchtlingencrisis" van 2015:


Uit: Trouw.nl, 16-12-2012, door Frank Mulder

Om onze rijkdom hoort geen hek

Wij discrimineren op basis van afkomst en overtreden dus artikel 1 van de Grondwet. Want mensen binnen onze grenzen tellen mee, mensen daarbuiten niet, stelt politiek geograaf Henk van Houtum.


Tussentitel: Ik ken Amanda uit Assen niet, toch betaal ik belasting voor haar. Waarom niet voor Alisha uit Addis Abeba, die omkomt van de honger?


Red.:   De gestoorde gek weet niet dat hij leeft van de arbeid van anderen. Hijzelf is een minder dan nietsnuttende parasiet.
    Universitaire instellingen zijn broeiplaatsen van het eigen-volk-laatst denken:


Uit: Leids universiteitsblad Mare, 07-04-2016, column door Tim Meijer

Hindsight

Bij het ter perse gaan van dit blad was de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne nog niet bekend. .. Het grote voordeel is dat ik u kan vertellen wat ik er van vind, zonder dat u mij ervan kunt beschuldigen dat ik u mijn mening door de strot probeer te duwen ...
    ... Begin met lezen bij de alinea die aansluit bij uw stem of onthouding daarvan en lees vervolgens vooral ook de andere alinea’s zodat u begrijpt wat u fout heeft gedaan of had kunnen doen.
    Voor: Gefeliciteerd! U heeft de juiste keuze gemaakt. In principe is meer samenwerking altijd beter dan minder samenwerking. Als je iets wilt veranderen in een land, zoals bijvoorbeeld de corruptie in Oekraïne, is de kans veel groter dat dit slaagt wanneer je betrekkingen aangaat met het land in kwestie. Het associatieverdrag is in dat opzicht een eerste stap in de goede richting.
    Tegen: U wordt bedankt. U heeft u mee laten slepen door het populisme van eigen-volk-eerst-denkers als Thierry Baudet. Hoe dom u bent moge blijken uit het feit dat u het eens bent met een man die ik eens heb horen zeggen dat hij ‘niet baffen’ het summum vindt van boffen. De natiestaat is een illusie en een slecht idee, helemaal voor een land als Nederland. We hebben als klein land nu eenmaal andere landen nodig om ons welvaartsniveau in stand te kunnen houden.    ...


Red.:   Oftewel: de beste manier om je belangen te verdedigen is om die van andere landen altijd vóór te laten gaan. Doen al die andere landen ook, tenslotte ...
    Sommige landen zijn natuurlijk altijd al min of meer fascistisch geweest:


Uit: De Volkskrant, 21-06-2016, van correspondente Maartje Bakker

Reportage | Nationalisme in Spanje

Eigen volk eerst bij voedselbank

Bij de verkiezingen zondag in Spanje ontbreekt het geluid van extreem-rechtsMaar er is wel een beweging die zich 'patriottisch links' noemt. En die voedsel uitdeelt, alleen aan Spanjaarden.

Melisa Ruiz, je zou in haar de Spaanse versie van Geert Wilders kunnen zien. Ze heeft geblondeerd haar. Ze is ook tegen immigranten, voor gesloten grenzen, tegen de EU. En al is ze pas 27, ze is de onbetwiste leider van een politieke beweging in wording.
    Belangrijkste verschil: Ruiz slijt haar dagen niet het parlement, maar houdt een voedselbank draaiende. Elke zondag geeft ze zestig mensen pasta, tomatensaus, aardappelen, olie en suiker. Alleen voor Spanjaarden.
    'Wij willen ons eigen volk helpen', verklaart Ruiz. 'Geen arme mensen uit het buitenland. Ik zie hoe mijn buren vuilnisbakken doorzoeken. Als mijn kind honger heeft, geef ik toch ook niet eerst eten aan de buurjongen?'    ...


Red.:   Absurd toch, wat die Wilders-mevrouw zegt ... De hele Volkskrant-redactie en de hel rest van de nederlandse elite geeft eerst alles weg aan de armere Nederlandse buren, en daarna aan de armen in de rest van de wereld ...


Naar Denkfouten, absurditeiten  , of site home