WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders: Arnon Grunberg

16 jul.2016

Er zijn mensen woonachtig in Nederland die doen aan activiteiten die lijken op landverraad, maar dat niet zijn om dat die mensen niet-Nederlands zijn in culturele zin. Zo zijn moslims per definitie niet-Nederlands, omdat ze een aan Nederlandse waarden tegengestelde ideologie en cultuur aanhangen.

Hetzelfde blijkt te gelden voor mensen van Joodse afkomst zodra ze hun mond open doen uitleg of detail . Op slechts een doodenkele uitzondering na zijn ze voor het binnenlaten van alle immigranten, het openzetten van alle grnenzen, het overgeven van alle bestuur aan Europa, en het opheffen van de Nederlandse cultuur in het algemeen.

En, hoogste belangrijk en essentieel: iedereen die voor het behoud van Nederland is, met grenzen gesloten voor moslims enzovoort, wordt door deze niet-Nederlanders besmeerd middels verbale smeerlapperij met gebruik van termen als xeonfoob, rechts-extremist, racist, fascist, nazi, enzovoort, hier samengevat als "de holocaust".

Hoewel velen van hen tigste-generatie zijn wonende in Nederland, zijn hun uitingen dus honderd procent niet-Nederlands. Verder geïllustreerd door hun keuze in de nieuwe interculturele conflicten tussen Nederlanders en moslims en creolen: ze kiezen ongezien tegen de Nederlanders.

Maar feit blijft dat ze door de maatschappij als geheel ze gezien worden als Nederlanders. In die zin vallen ze, bij Nederland-verraderlijke standpunten, onder landverraders.

Het geval hier is Arnon Grunberg, tweede generatie immigrant, met een moeder waarvan hij zelf zegt dat ze Nederland haatte. Waarvan alles al bekend is, qua opvattingen die erger zijn dan landverraad uitleg of detail , en nu op de lijst komt vanwege zijn landverraderlijke standpunt over de aanslag in Nice, gepleegd door een gewone moslim met een gewone vrachtwagen, dus niet te stuiten, waaruit iedereen de conclusie kan trekken dat moslims wegmoeten uit Europa. Behalve landverraders (de Volkskrant, 16-07-2016, column door Arnon Grunberg):
  Wij en zij

Aanslagen worden niet alleen gepleegd in Bagdad of Istanbul. ...

Oftewel: aanslagen horen bij de normale toestand van de wereld. En daarom ...:
  Werkelijk medeleven met slachtoffers bestaat niet uit collectieve vergelding of het uitventen van haat.

... mag je niets ondernemen tegen aanslagen.

De werkelijkheid: (de relevante) aanslagen horen bij de islamitische wereld. Dus de redenatie van Grunberg luidt "Aanslagen horen bij de islamitische wereld - de islamitische wereld moet ingevoerd worden in Europa - dus moeten Europeanen islamtische aanslagen accepteren". 

Verzin zelf een passende versterkende term bij het zelfstandig naamwoord "weerzinwekkend".

Ter illustratie nog wat recente stukjes Grunberg die bij eerder in deze serie opgenomen landverraders is gebruikt (de Volkskrant, 15-07-2016, column door Arnon Grunberg):
  Aantrekkingskracht

In Frankrijk woedt een pennenstrijd tussen twee vooraanstaande intellectuelen die allebei over jihadisme schrijven, Olivier Roy en Gilles Kepel. ...
    Op 14 maart publiceerde Kepel in Libération een aanval op Roy en zijn aanname dat jihadisten voornamelijk kleine criminelen zijn. 'De islamisering van het radicalisme' is de slogan van Roy.    ...
    Intuïtief sta ik dichter bij Roy.

En hier eentje van een paar dagen eerder:
  Kortstondige roem

Is er een wezenlijk verschil tussen de schietpartij in Orlando van 12 juni waarbij Omar Mateen tientallen mensen vermoordde in een homoclub en die van afgelopen donderdag in Dallas waarbij Micah Johnson vijf politieagenten vermoordde?    ...
    Omar Mateen zegt niets over moslims in Amerika, Johnson zegt niets over de Black Lives Matter-beweging.

En hier over een witte dader (de Volkskrant, 28-07-2011, column door Arnon Grunberg):
  Haat

...   Het is op zijn best naïef te denken dat er geen verband bestaat tussen de slogan 'de sociaal-democraten zijn ons ongeluk' en massamoord op sociaal-democraten.

Dat 'massamoord op sociaal-democraten' is "Breivik" en Grunberg heeft een onzetttende bloedhekel aan sociaal-democratie (hij is zelf neoliberaal extremist) maar het zijn ook immigratie- en moslimsteuners.
    En hier maakt hij het daderschap ook nog eens expliciet (de Volkskrant, 26-03-2012, column door Arnon Grunberg):

 

Eenzame wolven

... werd net als Breivik een 'eenzame wolf' genoemd. Wie brengt die wolven op rare ideeën? ...

Oftewel: moslims en negers mogen vrijelijk blanken vermoorden zonder dat een verband wordt gelegd met anti-blanke haat, maar bij blanke daders van een moord op neger-, moslim- en migrantenfetisjisten bestaat dat verband wel.

Arnon Grunberg is een Joodse blankenhatende racist. Maar dat wisten we al uitleg of detail .


Naar Landverraad , of site home