WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Multiculturalisme, cultuurverraad: Leo Lucassen aangehaald

4 mei 2016

Leo Lucassen is, in combinatie met zijn door ideologie ingegeven zeer gevaarlijke verdediging van de islamitische immigratie, populair bij iedereen die ook sterk voor de islam en islamitische immigratie is. De hele politieke-correctheid dus. Hier een wat voorbeeldjes (Joop.nl, 13-01-2016. uitleg of detail):
  De Wereld Draait Door encore

Leo Lucassen schuift aan om te vertellen hoe het écht zit met de criminaliteitscijfers onder migranten

Waar het de redactie van De Wereld Draait Door een dag eerder nog een uitstekend idee leek om Sywert van Lienden en Youri Albrecht fact-free over de vluchtelingenproblematiek te laten praten, en dan vooral toch ook hoe die onderbelicht is terwijl je werkelijk geen krant kunt openslaan zonder dat het over vluchtelingen gaat, kozen ze vandaag voor een echte deskundige. Te gast was Leo Lucassen, hoogleraar Migratiegeschiedenis aan de Universiteit van Leiden en directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, om alle onzin van een dag eerder vakkundig te corrigeren.

Het islam-extremistische Joop.nl bevindt zich in het kamp van Leo Lucassen. Of andersom, natuurlijk.   

En nog erger (Joop.nl, 14-01-2016, door Francisco van Jole - eindredacteur Joop uitleg of detail):
  Bezint eer ge benoemt

Het is niet oké om Keulen te gebruiken om een hele culturele minderheid af te schrijven

...    Er is bezwaar tegen die misdaden te betrekken op alle anderen met zo’n achtergrond. En het een gaat in de hysterie van het debat steeds gepaard met het ander, dat is wel duidelijk. Hoe besmettelijk en gemakzuchtig dat denken is, toonde Sywert van Lienden in DWDD. De toch redelijk slimme kerel ging plots de grootste ongefundeerde onzin verkopen omdat hij zo graag wilde benoemen. De volgende dag moest deskundige Leo Lucassen ingevlogen worden om de schade te herstellen.     ...

Tot het kamp behoort ook islamiserings-maniak Francisco van Jole uitleg of detail . Een krijser van het allerergste nazi-niveau.

En nauwelijks minder erg: de dreinende dikkleuter Asha ten Broeke die de term "wetenschapsjournalist" te schande maakt (de Volkskrant, 15-01-2016, column door Asha ten Broeke, wetenschapsjournalist
  Calm. The. Fuck. Down.

Tussentitel: Waarschijnlijk ging het in Keulen niet om vluchtelingen maar N-Afrikaanse bendes

...    Sywert van Lienden: nog zo iemand die beter eerst wat tot rust had kunnen komen. Dinsdag schoof hij aan bij De Wereld Draait Door om over massa-aanrandingen te praten. Daar kwam hij met statistieken die zouden aantonen dat één op de twintig vluchtelingen een zedendelinquent is. Dit cijfer bleek pure fictie; iets dat de Leidse hoogleraar Leo Lucassen de volgende dag kundig kwam uitleggen.
    Lucassen vertelde ook over een studie naar asielzoekers die in de jaren negentig naar Nederland kwamen: zij bleken niet crimineler dan vergelijkbare Nederlanders. Maar zelfs dit nuchtere feit bracht Van Lienden niet tot CTFD-achtige zenheid. Hij noemde deze beste wetenschappelijke benadering van de werkelijkheid 'op zichzelf al een politieke keuze' en sprak van 'wegredeneren', terwijl het moest gaan over 'de schaduwzijde van de migratie'.    ...

In de statistieken van Lucassen natuurlijk niet de leden van de Mocro-maffia en generatiegenoten, want die staan te boek als "Nederlanders"... Alles is geoorloofd ter bestrijding van het bestaan van  'de schaduwzijde van de migratie'.

En de Volkskrant kon natuurlijk Lucassen niet minder steunen dan Joop.nl dat had gedaan (de Volkskrant, 15-01-2016, rubriek Top & Flop, door Haro Kraak):
  De mediaweek in Top & Flop

Tv-hooligan Maxim & een flinke uitglijder van Sywert

Zet u schrap voor tv-hooligan Maxim Hartman en laat Sywert van Lienden alsjeblieft zijn mond houden.
...
Sywert van Lienden ontpopte zich deze week tot de Justin Bieber van het publieke debat: je bent jong, ambitieus en onnozel, en voor het oog van de natie doe je domme dingen. Daarna zeg je sorry, eerst zachtjes en daarna hard, in een liedje, of in het geval van Sywert: live op tv.
    Op dezelfde plek waar hij dinsdag asielzoekers, journalisten en andere bevolkingsgroepen onterecht en feitenvrij beschuldigde, de studio van De Wereld Draait Door, zat politiek commentator Sywert woensdag weer. ...
    ... En toen was daar de wetenschapper, Leo Lucassen, die meteen met een informatiebombardement liet zien waarom wetenschappers niet altijd lekkere tv opleveren.

Dat informatiebombardement, oftewel het noemen van vele zaken, is om te voorkomen dat één van die zaken meer dan zeer oppervlakkige aandacht krijgt, dat wil zeggen, om te voorkomen dat onthuld kan worden dat het leugens zijn.
    Het doopceel van die Kraak is te vinden hier uitleg of detail .

En, ten zoveelste bewijze van de stelling dat politieke-correctheid een progressieve geesteziekte is die met de tijd voortdurende erger wordt, halen de rabiaat-politiek-correcten van de Volkskrant weer een keer aan en dit keer op nog meer indringende wijze. Eerst ten bewijze waar dit vandaan komt, hier wat opvattingen van de Volkskrant over wetenschappelijke zaken:
1: Er is geen verschil tusen man en vrouw. De verschillende geslachten komen tot stand door het aantrekken van blauwe sokjes bij het ene stel baby's, en roze sokjes bij een stel andere.
2: Er bestaan absoluut geen verschillende rassen of etnieén. Als een Chinees echtpaar verhuist naar Afrika, krijgt dat echtpaar kindertjes met donkere huiskleur, krulhaar, en volle lippen. En ze kunnen ook als beste hardlopen!
3: Er bestaat absoluut geen verschil in niveau van cultuur: als je een stam Neandertalers naar Nederland laat immigreren, krijgt precies hetzelfde resultaat als dat je dat met een stel Fransen doet.
4:  De islam levert precies eenzelfde soort bijdrage aan de voortgang der beschaving als de verlichting en het rationele denken.
5: Er bestaan absoluut geen enkel verschil in intelligentie.
6: Datgene dat IQ heet, beweert intelligentie te meten maar omdat verschil in intelligentie niet bestaat, met een IQ-test alleen de capaciteit tot het doen van die tests.
7: Met fMRI-metingen kan je alleen dingen meten die niets met het brein te maken hebben, maar alleen met fMRI-metingen.
Voor deze stellingen levert de Volkskrant een continue reeks bewijzen, die (voor het gemak van de lezer) bijna allemaal meerdere malen afgehandeld zijn door hun jarenlange chef-redacteur wetenschap: Maarten Keulemans uitleg of detail . Maar elders in de Volkskrant, wijder verspreid, staan er nog oneindig veel meer bewijzen van.
    Goed, in dit geval gaat het om een bijdrage aan stelling 3. Bij monde van de meest vocale aanhanger ervan: Leo Lucassen (de Volkskrant, 09-12-2017, door Martijn van Calmthout):
  Wetenschappers, meng je juist meer in het debat

De weerzin groeit tegen academici met een mening, zeker als die mening links en activistisch is. En dat is jammer, stelt wetenschapsredacteur Martijn van Calmthout. Juist nu heeft het debat wetenschappers nodig. Ook rechtse.


Ik presenteer u: Leo Lucassen. Historicus, hoogleraar in de arbeids- en migratiegeschiedenis aan de Universiteit Leiden en wetenschappelijk directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam. En daarnaast een verwoed blogger en twitteraar met een vaak heel stellige mening, veelal over migratie en integratie.
    Onlangs nog prees Lucassen op Twitter zijn eerdere college over migratie bij de Universiteit van Nederland nog maar eens aan. Niks tsunami van vreemdelingen, we hebben massalere immigraties meegemaakt en overleefd, zegt hij daar, onderbouwd met cijfers en grafieken.    ...

Precies als we stelden: Leo Lucassen levert het bewijs dat als je een stel Neandertalers laat immigreren, je hetzelfde resultaat krijgt als bij een stel Fransen (netter: "afkomst speelt geen rol"). En sowieso is er volgens Leo Lucassen geen sprake van massa-immigratie. Dit omdat van de vier grote steden in Nederland slechts de helft van de inwoners een immigratie-afkomst hebben, en van massa-immigratie is sprake dan en slechts dan als van de vier grote steden alle inwoners een immigratie-achtergrond hebben (hier is sprake van enig sarcasme ...).


Naar Cultuur, multiculturalisme, cultuurverraad , Cultuur, multiculturalisme ,  Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home .