WERELD & DENKEN
 
 

Bronnen bij Culturele gelijkheid: creolen, criminaliteit

Als reactie op de stroom beschuldigingen van racisme en etnisch profileren afkomstig van Nederlandse creolen en soortgelijke verschijnselen elders in de wereld uitleg of detail , hier de uit Creolen, cultuur, algemeen uitleg of detail getrokken voorbeelden van berichten over criminaliteit door creolen. Met de beperking dat het slechts gaat over moord, omdat de cijfers daarover helderder zijn, maar wat dus volgens de continuïteit van het verschijnsel doorgetrokken kan worden naar andere terreinen van misdaad. Het zijn slechts enkele cijfers, maar die zijn tekenend genoeg.

De eerste reeks kwam boven water naar aanleiding van de "Trayvon Martin"-zaak uitleg of detail , waarin een neger, Trayvon Martin, de dood vond na een gevecht met een blanke (latino) buurtwacht, George Zimmerman. De cijfers zijn afkomstig van de FBI (en ook elders op het internet te vinden) (sadhillnews.com., 03-04-2012, opgeslagen 14-08-2013. uitleg of detail ):
  ‘Racial Murder’ Chart Courtesy The FBI: ‘Crackers’ Are Losing The Homicide Competition

On 04.3.12, in Censorship, Government, Immigration, New World Order, Racism, Regime, by Sad Hill


…and by ‘Crackers‘ I mean anyone that’s not black.

Since George Zimmerman – a Hispanic – is [now] a ‘Cracker’ (racial slur for ‘whites’), then technically Obama the half-black, half-white, half-muslim president is also a ‘Cracker.’
    Wrong. He’s ‘America’s first black president.’ Oh…
    Whatever. Most of us could care less who’s black, who’s white, etc. But not our race-baiting president, nor our ‘post-racial’ government. The US Census Bureau, and just about every other federal organization must know our ethnicity so they can use Microsoft Excel® to produce ‘race-based‘ homicide charts such as this one (see below), courtesy of the FBI.
    Before you read it, consider this. ‘Black’ people account for 12.6% (2010 Census) of America’s population.    ...

De gegevens:


Dus op 12,6 procent van de bevolking plegen ze ongeveer evenveel moorden als de rest. Ruwweg ongeveer 6,5 keer zo moorddadig al de rest van de bevolking dus.
    Of zoals dominee Jesse Jackson, zelf zwart, zei: "Als ik voetstappen achter me hoor, achterom kijk, en zie dat het een blanke is, ben ik opgelucht".

Als aanvulling wat cijfers uit New York (de Volkskrant, 13-08-2013, van verslaggeefster Clara van der Wiel):
  Aanpak misdaad New York is discriminatie

De politie van New York schendt de rechten van zwarten en latino's, oordeelde een rechter maandag.


...    In New York worden velen staande gehouden en gefouilleerd; vorig jaar 515 duizend mensen. Controversiëler, 51 procent van hen was zwart en 33 procent latino. Deze groepen vormen respectievelijk 25 en 28 procent van de bevolking. ... 

Maar die laatste cijfers gaat het  natuurlijk niet om. Het gaat niet om hoeveel zwarten en latino's er zijn op de gehele bevolking, maar op de criminele bevolking. En die cijfers liggen in de buurt van de 80 procent. Dus de politie is juist heel terughoudend met het aanhouden van zwarten en latino's. Maar dat soort feiten zijn natuurlijk niet besteedt aan de racisten van de politike-correctheid: nekkig vasthouden aan hun racistische wereldbeeld.
    Wat verderop in het artikel staan die cijfers:
  De New York Police Department (NYPD) staat bekend om zijn succesvolle aanpak van de misdaad. De strategie stamt uit de jaren negentig en werd vanaf 2002 voortgezet door burgemeester Bloomberg. Het aantal personen dat staande werd gehouden is onder zijn bewind gestegen van 115 duizend in 2002 tot 685 duizend in 2011. In dezelfde periode daalde de misdaad met 33 procent. In 2012 telde The Bronx 36 procent minder moorden.    ...
    Bloomberg zei onlangs dat de politie statistisch gezien juist te veel blanken aanhoudt. Het beleid is niet racistisch, zegt Bloomberg, maar gebaseerd op cijfers. Hoewel de donkere jongemannen inderdaad vaak worden aangehouden, is hun aandeel in de misdaad ook buitenproportioneel. Zwarten zijn verantwoordelijk voor 80 procent van alle schietpartijen, bijna 70 procent van alle roofovervallen en 66 procent van alle geweldsmisdaden. Ter vergelijking: blanken, die 35 procent van de stadsbevolking uitmaken, zijn betrokken bij 1 procent van de schietpartijen en 5 procent van alle geweldsmisdaden. Misdaad moet bestreden worden waar ze wordt gepleegd, vindt Bloomberg. Als uit de cijfers blijkt dat 90 procent van de misdaadverdachten zwart of latino is, moet dat percentage terugkomen in de aanhoudingen.    ...
    Scheindlins vonnis is volgens politicologe Heather MacDonald van het libertaire Manhattan Institute 'rampzalig'. Zij vreest vergelijkbare rechtszaken in andere steden. 'Waar criminaliteit effectief wordt aangepakt, zie je gegevens als in New York. De politie kan haar werk niet doen zonder cijfers te produceren waarin zwarten en latino's oververtegenwoordigd zijn.' Dat het gros van de aangehoudenen onschuldig blijkt te zijn? We weten niet hoe vaak door een aanhouding erger is voorkomen.' Volgens de NYPD zijn er 7.383 levens gered sinds 2002.

Ach ja, moet die rechter gedacht hebben, laat die zwarten elkaar maar doodschieten ...

En dit allemaal heeft dus weinig met lokatie Amerika te maken (Telegraaf.nl, 19-05-2013, ANP. uitleg of detail ):
  Antilliaanse mannen het meest vermoord

Als in Nederland iemand wordt vermoord, gaat het relatief vaak om een Antilliaanse man. Tussen 1997 en 2011 zijn 113 mannen uit de Antillen door geweld om het leven gekomen, omgerekend 13,2 op elke 100.000. Dat is meer dan twee keer zo veel als bij Surinamers, Turken en Marokkanen en bijna 15 keer zo veel als onder autochtonen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Voor we verder lezen dus eerst maar de correctie, verstopt verderop in het artikel:
  Vooral tegen elkaar gebruiken de Curaçaose jongens veel geweld.

Wat iedereen die het nieuws in Nederland volgt allang wist. De kop had dus moeten luiden:
  Antilliaanse mannen moorden het meest

Waarna het in de rest van het artikel gaat ovr hir onbelngrijke achtrgonden van het verschijnsel. Onbelngrijk wnat het overeeenkomstige deel met Amerika is: het is creoolse cultuur.

En hier het gegeven dat al het andere al bijna overbodig maakt. Een onderzoeker wilde iets weten over haar favorieten: musici. Hier is het resultaat (GeenStijl.nl, 03-04-2015, door Van Rossem uitleg of detail ):
  Muziekwetenschap. Waar gaan artiesten aan dood?... Een Australische onderzoekster heeft de doodsoorzaak van 12.665 muzikanten onderzocht, en daar is bovenstaande grafiek uitgerold. ...

Kijk goed in de kolom "Homocide" - "Moord". Zo een beetje gokkend een gemiddelde doodsoorzaak van circa 4 procent. Behalve bij rappers. En bij hiphoppers. Waarvan de bedrijvers zijn vrijwel uitsluitend negers. En natuurlijk ook vermoord door mede-negers, want was het anders, dan stond het na het tweede geval met grote letters in de krant. En op de website van CNN.
    Creolen worden niet etnisch geprofileerd aangaande gevallen van moord en dus ook andere misdaad: creolen profileren zichzelf, door overdadig veel moorden en andere misdaad te plegen.

Het afgelopen jaar waren er een aantal gevallen van doden bij arrestatie van jonge zwarte mannen. In sommige gevallen leindende tot massale zwarte protesten,onder het motto "Black lives matter". Pure hypocrisie. Zwarte levens doen er niet toe, blijkens bovenstaaande cijfers, en deze (Volkskrant.nl, 02-09-2015, redactie):
  Enorme groei aantal moorden in Amerikaanse steden

De grote steden in de Verenigde Staten stevenen af op een spectaculaire groei van het aantal moorden in vergelijking met 2014. Trieste koploper is Milwaukee in de staat Wisconsin, waar tot en met augustus 104 mensen werden vermoord. Dat is een stijging van liefst 76 procent ten opzichte van 2014, toen 59 mensen door geweld omkwamen. Dat meldt de krant The New York Times.
    Tweede op de lijst staat Saint Louis in Missouri. Daar werden dit jaar 136 mensen vermoord, tegen 85 mensen in 2014, een stijging van 60 procent. In Baltimore vonden 215 mensen de dood door geweld. Dat is 56 procent meer dan een jaar geleden. Meer dan dertig grote steden in het hele land melden een forse toename van geweld in vergelijking met 2014.
    Specialisten op het gebied van geweld kunnen vooralsnog niet de vinger op de precieze oorzaak van de onverwachte groei leggen. Toenemend geweld door drugsbendes, meer beschikbaarheid van vuurwapens en de terughoudende opstelling van de politie bij geweld worden genoemd.    ...

Die terughoudende opstelling dus veroorzaakt door de protesten van de zwarten, en hun gebrulde beschuldigingen van "Racisme!!!". Natuurlijk schiet de politie sneller op zwarten dan op andere verdachten, omdat zwarten zelf zo veel en snel schieten. Zoals blijkt. Vooral jonge zwarte mannen, natuurlijk:
  Volgens data van de politie in Milwaukee waren de meeste moordslachtoffers en moordverdachten in de grootste stad van Wisconsin zwarte mannen jonger dan dertig jaar.

Waarbij er nog een factor speelt: zwarten verzetten zich bijna standaard tegen wat voor vorm van aanspreken door de politie dan ook. Waar het in eerste instantie gaat om het aangesproken worden zelf:
  Het meest voorkomende motief voor het dodelijk geweld is, aldus de politie, niet zozeer berovingen of criminele afrekeningen, maar uit de hand gelopen ruzies.

Oftewel: de respect-factor. En in het geval van de blanke politie komt daar dus bij disrespect door blanken, en dat is dus altijd racisme - vinden ze. Met verbale tot wild-gewelddadige reacties als gevolg. Ook daarom is de politie extra omzichtig met zwarten.
    Het ware probleem bestaat dus uit twee dingen: hun gewelddadigheid, plus hun niet-accepteren van het blanke gezag.
    Een combinatie die maar op één enkele manier opgelost kan worden: vertrek van de zwarten naar daar waar het gezag ook zwart is: Afrika.
    Grappig, op de dag van het noteren van dit geeft het politiek-correcte bolwerk Nieuwsuur (02-09-2015) ruimte aan zwarte Amerikaanse "Black lives matter"-racisten, waarvan eentje zegt: "We don't kill police". Een gore vuile leugen die bewijst dat ze zo blind, stompzinnig en racistisch als de pest zijn. Een ander "We are trying the police to leave". Koren: "Fuck the police". En tegen een zwarte politie-agent: "House nigger!!!". Dit allemaal in St. Louis.  En klachten over de omgeving die ze zelf laten verwaarlozen, ondanks tijd genoeg, want ze hebben geen werk, want ze kunnen geen banen vinden, klagen ze ook. En er wordt geweld aangekondigd.


Naar Cultuur, gelijkheid  , Westerse organisatie  , Sociologie lijst  , Sociologie overzicht  , of site home  .

 

29 jul.2015