WERELD & DENKEN
 
 

Cultuur, Joods, kwaadaardigheid: Tanja Jess

"Middenstand" heeft geen goede naam als het gaat om het uiten van maatsachappelijke denkbeelden. Tegen conservatisme is niet veel in te brengen, als je maar het juiste wil bewaren. Maar bij middenstand gaat het al heel snel richting benepenheid. De goeden niet te na gesproken.

Het oudtestamentische volk maakt hierop geen uitzondering. Hoe naargeestig en kwaadaardig iemand als Arnon Grunberg uitleg of detail ook is, hij verveelt zelden, met telkens weer nieuwe manieren om zijn getormenteerde geest wat stoom te laten afblazen.

Bij de oudtestamentische middenstand kan je niet lachen. Er was ooit eens het Volkskrant-weblog, waar iedereen die zich inschreef kon schrijven en becommentariëren wat hij wilde, en bij de Volkskrant natuurlijk nogal wat naar het kunstzinnige en intellectuele neigende mensen en behoorlijk wat expats. En ook een behoorlijk oudtestamentisch contigent. Niveau middenstand.

Met opmerkingen als "Ik ben blij dat er nu ook Sallandse meisjs met zwart haar zijn", puur racisme van ene Eline Walda, en "Ik verhuis van Nice naar Engeland want ik heb behandeling nodig en in Engeland is dat gratis", puur parasitisme van ene Jaap van der Wijk (Jack Vanderwyk), en deze (Volkskrant-weblog, 25-11-2007, door Ely de Waal):   
  Wij Nederlanders KUNNEN ook heel aardig zijn


Pure Nederlandhaat van ene Ely de Waal.
    Dat 'Wij Nederlanders ...' is een bekende truc van de immigranten - zie de gebruikte afbeelding waarin blnake Nederlanders worden beschuldigd van "RACISME!!!". Zo stond bijvoorbeeld in een vorige bijdrage van deze auteur stond de zin  'Wij Nederlanders kunnen ons als een ongelofelijk stel klootzakken gedragen tegenover een buitenstaander, als we in een groep uit hetzelfde dorp of stad of streek komen', wat hem op een berg commentaar kwam te staan, met allerlei illustraties van de werkelijkheid dat dat overal en in ieder land geldt. Tgen doemansoren want dat hij schijt had aan Nederland(ers) stond als beeldillustratie bij zijn weblog:
  Who's afraid of red white and blueely 2006

Acryl op page toilet papier

Dit dus wat betreft de oudtestamentische middenstand destijds.

Dit alles als inleiding bij een wat wijder bekend geraakt middenstandsgeval: dat van "actrice" Tanja Jess. Even voorstellen - om de aandacht niet af te leiden laten we de kop even weg (mediacourant.nl, 15-10-2017, uitleg of detail ):

  Tanja Jess, bekend als actrice en van het spuien van linkse meningen in talkshows op tv, ...

Zo heeft ze inderdaad wel wat weg van Rosanne Hertzberger uitleg of detail (meestal zit er Barbie-opmaak op, zie onder).
    Hier een enkel exemplaar van de 'linkse meningen':

Oftewel: dat 'links' dient verstaan te worden in de zin "Joods en Joodsistisch", en in het geval, van Tanja Jess is dat de eerste deelgroep. Niveau ...
    Tja ... Niveau "De moslims van nu zijn de Joden van toen" uitleg of detail . Niveau Joden dus, als je die verzameling bekijkt. Maar dan op middenstandsniveau geformuleerd, in plaats van het meer omkleedde van Grunberg, Bessems, Hirsch Ballin enzovoort.

Het is dan ook geen wonder dat Tanja zich heeft weten te verheffen tot een zeer selectieve statusgroep: "De Lievelingsvijanden van GeenStijl". Met zulke gerenommeerde leden als Frans Timmermans, Mark Rutte, Guy Verhofstadt, Leo Lucassen, Phlippe Remarque, Peter Vandermeersch, Peter R de Vries, enzovoort, vergezeld van passende pseudoniemen zoals Tmmerfrans en Peter Vandemeubelboulevard.

Hier uit die bron waar ze dit keer de aandacht mee trok (GeenStijl.nl, 15-10-2017, door Ronaldo uitleg of detail ):
  Tanja Jess vlucht uit 'erg wit' Nederhorst den Berg

Slecht nieuws voor de inwoners van Nederhorst den Berg. Hun dorp is namelijk erg wit. Erg wit mensen. Bah bah. Op de basisschool heb je maar één Marokkaans en één Turks gezin! Daar wil je dus nog niet dood gevonden worden als vlogger/naaktmodel/filosoof. Vlogger/naaktmodel/filosoof Tanja Jess wist dan ook niet hoe gauw ze weg moest wezen uit dat verschrikkelijke Nederhorst den Berg en woont nu gelukkig met haar gezinnetje in Almere, lezen wij in een diepte-interview in onze favoriete vrouwenbijlage 'Vrouw' in De Telegraaf. ...

Eigenlijk deed die Mediacourant het korter en effectiever:
  Tanja Jess walgt van Nederhorst den Berg: ‘Te wit’

Maar wat beide bronnen ook opviel was dit:
  Kort daarop sprak ze Jörgen Raymann. “Die ging verhuizen naar de nieuwe wijk Overgooi aan het Gooimeer. Je mag daar bouwen wat je wil, wat zorgt voor een fascinerende mix aan Dynastie-achtige villa’s, oranje kubussen, Efteling-kastelen en gouden piramides. Het had iets ‘pionier-achtigs’, iets wat vernieuwing en verandering uitstraalde. Dat sprak me erg aan”, aldus de actrice, die daar nu ook woont.

Overgooi is de peperdure villawijk van Almere. Gelukkig leef je daar niet in een bubbel.

Ragfijn sarcasme, dat laatste. Daar ging GeenStijl dan weer wat harder mee om:
  ... een diepte-interview in onze favoriete vrouwenbijlage 'Vrouw' in De Telegraaf. Het kan namelijk in Almere. Klagen dat Nederhorst den Berg "erg 'wit' en een beetje wereldvreemd" is en dan je zoontje naar de Vrije School sturen. Dat is een school voor mensen die erg wit en een beetje wereldvreemd zijn zeg maar. Klagen dat u ook in een te witte buurt woont kunt u doen via het speciale emailadres jaikklaagovereentewittebuurt@hoezoisdatwereldvreemd.nl ovv 'Racisme'. ...

Het commentaar:
  Klagen over Tanja Jess kan gewoon hier in de comments.

Wat GeenStijl dus afdoet met een grapje. Maar het is bloedserieus: dit soort taal is je reinste gestook en gehaatzaai. Gekleurden versus blanken. Stoken en haatzaaien in de etnische burgeroorlog  die er op deze manier staat aan te komen.

Net als dat geldt voor alle andere Joodse gestook en gehaatzaai uitleg of detail .

En een aanhang een luidruchtige groep linksfascisten van divers pigmentgehalte die met regenbogen en dergelijke zwaaien onder het uiten van linksfascistische kreten als "ISLAMOFOBIE!!!" (voor iedereen die tegen de islam is), "AFROFOBIE!!!" ( voor iedereen die tegen onbeperkte immigratie uit Afrika is), "ANTISEMITISME!!!" (voor iedereen die tegen alle onbeperkte immigratie is) , en "RACISME!!!" (voor ieder lid van alle drie de groepen). Met Tanja dus vooraan (GeenStijl.nl, 21-03-2015, door Pritt Stift uitleg of detail ):
  "Hamas! Hamas! Zwarte Pieten aan het gas!"Goedemorgen. ... En het is vandaag -21 maart- ook nog eens Dag tegen Racisme. ... Mocht u vandaag niks te doen hebben en van plan zijn om met uw schitterende regenboog-uiterlijk Amsterdam te bezoeken, bedenk dan dit. De manifestatie vandaag in Amsterdam wordt georganiseerd door Euromediterraan Centrum voor Migratie en Ontwikkeling (EMCEMO). Kijk, hier staat het onderaan de Arabische poster. EMCEMO is zowel gelieerd aan de extreemlinkse kringen rond René Danen als aan moslimextremisten. Zo herdachten zij openlijk de gedode antisemiet en Hamas-terrorist Sjeik Yassin. EMCEMO-leider Abdou Menhebi (foto) is tevens adviseur van koning Mohamed VI van Marokko. ... Meer over de dubieuze manifestatie-organisator Abdou Menebhi leest u bij Carel Brendel en bij onze ANanninga. Prettige dag verder. Bedenk goed wat u op een RacismeManifestatie doet en doe de groetjes aan Tanja Jess, Humberto en jodenhater Appa.


De kop van GeenStijl slaande op eerdere manifestaties georganiseerd door de subgroepen Internationale Socialisten en de moslims van de Al-Jaberi broeders waar "Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas" werd gescandeerd (Ja ja, deze redactie begrijpt het ook niet ... Hoe dat samen kan met de Joodse solidariteit ...).
    Maar het is dus wel zo: Joden, moslims en negers, pardon: zwarten, samen tegen de blanke Nederlanders want allemaal "RACIST!!!". Behale de linksfasctische Social Justice Warriors.
    Oh ja, nog een wat beelden van een moslims en zwarten-manifestatie van wat later in dat jaar:

Ook aanwezig bij deze manifestatie:

De gebroeders Al-Jaberi.
    Ja ja, lieve Tanja verkeert in puik gezelschap ...


Naar Joods, kwaadaardigheid  , PC club  , of site home  .

 

16 okt.2017