WERELD & DENKEN
 
 

Toelichting bij Termen: islamofobie, media

20 jan. 2015

Het ontstaan van een term als "islamofobie"  als een term van het normale taalgebruik, is een daad van vervalsing gepleegd door de media - op de manier en met het effect zoals beschreven in 1984 van George Orwell. De media die de bron zijn van in ieder geval het bloeien van bijna alle van de in de verzameling genoemde termen. Hier het bewijs aangaande "islamofobie":


De Volkskrant, 20-01-2015, ingezonden brief van Sjaak de Jong, Warffum

Islamofoob

Wonderlijk om in een stuk over satire woorden als 'humor' en 'lach' niet terug te vinden, zoals in het opiniestuk van Martijn de Koning (Vonk, 17 januari). Nog wonderlijker als blijkt dat de spotprenten in de Charlie Hebdo aanleiding voor zijn stuk vormen, en dan vooral die waarin de islam op de hak wordt genomen. Het duurde even voordat ik 'm doorhad - een wezenskenmerk van goede humor - en dus: hulde en respect voor de geniale zet om de gewraakte spotprenten hardnekkig 'islamofoob' te noemen.


De Volkskrant, 20-01-2015, ingezonden brief van Jaron Reddy, Haarlem

Islamofoob (2)

Het valt me op dat de media het woord 'islamofoob' lukraak publiceren. De Volkskrant doet hier aan mee. De 'islamofobe' cartoons waar Martijn de Koning aan refereert in zijn stuk van zaterdag 17 januari, zijn niet gemaakt uit angst voor de islam. 'Islam-kritisch' zou beter zijn.


Red.:   Q.E.D. ("Wat te bewijzen viel").
    Nog twee andere bronnen van de term:


Uit: Telegraaf.nl, 11-06-2015. uitleg of detail

Zorgen om islamofobie

Nederlandse moslims zijn steeds vaker het doelwit van islamofobie. De toenemende moslimhaat beperkt zich niet tot racistische en discriminerende uitlatingen. Ook het aantal geweldsincidenten neemt schrikbarend toe.


Hiervoor waarschuwt het Meldpunt Islamofobie en Discriminatie (MID). Het meldpunt verzamelt voorbeelden van islamofobische incidenten, om zo aandacht te vragen voor moslimhaat in Nederland. ...


Red.:   De bron dus zijnde instellingen als het MDI, dat geen meldingen van gekleurde fobie en racisme uitleg of detail kan aannemen, want dan zouden ze acuut overwerkt raken, zoals bijvoorbeeld met het vervolgen van al die lui die een Zwarte-Pietfobie hebben op grond van racisme (gelijkstelling op grond van kleur), of de PVV-fobie bij moslims op grond van het niet-moslim zijn van Nederlanders.
    Andere voorbeelden van dit soort instituties: de Commissie Gelijke Behandeling nu Orwelliaans iets als "Mensenrechten Commissie" geheten uitleg of detail , de Nationale Ombudsman, en de hele rest van de juristerij uitleg of detail .
    En de andere bron spreekt voor zich:

  Voorzitter Suleyman Celik van de Kuba moskee in IJmuiden kan hierover meepraten. De moskee heeft sinds haar oprichting in 1993 veertig aanvallen te voorduren gehad, waarvan vier in 2014. Van stenen door de ruiten tot varkenskoppen voor de deur: overal is aangifte van gedaan. „Om het probleem op te lossen, moet het eerst in kaart worden gebracht”, aldus Celik.

'Stenen door de ruiten'... Dat kan alleen van moslims zijn want die vorm van overlast hebben ze zo'n beetje ingevoerd in Nederland - reden waarom Nederlands verhuizen uit gemengde wijken. En die varkenskoppen zijn een natuurlijke reactie op de moskee: de moskee is een islamitische varkenskop gegooid in een Nederlandse wijk. Wie varkenskoppen gooit, kan varkenskoppen verwachten.
    Overigens is dat MDI geen Nederlands meer maar een islamitisch en bezet instituut geworden:
  Wie wel aangifte doet, doet melding van racisme of discriminatie: niet van islamofobie of bijvoorbeeld antisemitisme. Het is Gokhan Genc van de MID een doorn in het oog

Klachten tegen moslims die stenen door ruiten van Nederlanders gooien heeft dus geen enkele zin. Dat wordt niet gedan door moslims, want ten eerst zijn het jochies, en ten tweede doen moslims zoiets niet.
    Ook de Joodse voorpaginapropagadist van het Joodsisme steunt natuurlijk de islam het islamisme:


De Volkskrant, 20-02-2016, column door Arnon Grunberg

Feminisme

'Feminisme is ...', schreef Sylvia Witteman ...
    Witteman schreef over feminisme naar aanleiding van een ietwat seksistische opmerking van een mannelijke columnist. Precies dat lijkt mij politieke correctheid: met mildheid wijzen op seksisme, racisme, islamofobie en dergelijke. ...


Red.:   Waarom steunt een Joodse voorpaginapropagadist van het Joodsisme de islam en het islamisme: het komt allemaal uit de (culturele) woestijnen van het Midden-Oosten.


Naar Termen, islamofobie  ,  Algemeen, overzicht  , of site home  .