WERELD & DENKEN
 
 

PC-club: Arie Boomsma

Geen mensensoort waarvan het prettiger is om er een hekel aan te hebben dan farizeeërs:

Nu zijn alle politiek-correcten die het zonodig over "mensen" hebben al de meest erge soort farizeeërs (aanhangers van de PVV zijn overduidelijk geen "mensen" in hun ogen), maar dat is eigenlijk toch meer een "moderne" soort. De oorspronkelijke species is een loot aan de stam van het christendom, hoewel er kwade tongen zijn die beweren dat het christendom een loot is aan de stam van farizeeïsme. Zo moet deze redactie dan denken aan zoiets als de "christelijke" partij het CDA uitleg of detail , dat een neoliberaal beleid voorstaat en liever vandaag dan morgen atoombommen zou gooien op Rusland.

Waarom zo uitvoerig ingaan op farzeeïsme? Omdat het te behandelen PC-clublid daar een ernstig voorbeeld van is:

Arie Boomsma werd Bekende Nederlander als vlot-uitziende presentator bij een bepaald niet vlot zijnde christelijke omroep. Type "Model van mannenondergoed". Boomlang en veel kin en borsthaar.

Een aantal jaren werkte Arie voornamelijk aan zijn combinatie van mannenmodel en christelijkheid, hetgeen in de rest van de media goedkeurend werd bekeken. Maar toen ging hij zijn vleugels uitslaan, en dat was in de richting, heel christelijk, van het "helpen". Maar als je er bij wilt blijven in de media, dan moet je je keuze van "helpen" wel zorgvuldig maken. En Arie koos midden in de roos: hij ging moslims "helpen". Met programma's van de soort "Het zijn toch allemaal mensen, net als de nazi's" (dat laatste is dan natuurlijk weer van deze redactie, hè ...)

Omdat Arie met beelden werkt, is er weinig schriftelijk vastgelegd materiaal over hem beschikbaar. Maar het volgende exemplaar is in zijn eentje eigenlijk al voldoende, omdat het zijn hele "programma" neerzet. Aanleiding: er is door moslims de zoveelste terreuraanslag gepleegd - in een trein. Dit keer mislukt, want een paar Amerikaanse militairen-op-vakantie pakten het gajes voordat het meer slachtoffers kon maken. Arie is bezorgd. Waarover (nu.nl, 24-08-2015):
  Arie Boomsma bezorgd om islamitische vrienden na reacties tv-programma

... De presentator zegt zich ... zorgen te maken om islamitische buren en vrienden.
    "Net als u vrezen zij voor dit soort terrorisme, omdat zij dan dus op de wandaden van terroristen, die dezelfde God claimen, te worden afgerekend", schrijft de presentator maandag op zijn blog.   ...
    ... We moeten samen maar proberen de mensen als individuen te zien. En ontsporingen in onze samenleving te blijven zien als onze eigen verantwoordelijkheid om oog te hebben voor die ander, onze verantwoordelijkheid om iedereen betrokken te houden."    ...
    "Het gaat binnenkort natuurlijk een keer mis. Een extremist die in ons eigen land het vuur opent op het marktplein in Gouda, of tijdens een concert op het Museumplein. Ik maak me na zo'n drama nog meer zorgen om het welzijn van mijn islamitische buren en vrienden."

Grappig, hè ... Arie maakt zich geen zorgen over degenen die het slachtoffer worden van die toekomstige moslimaanslagen, maar over de medestanders van die moslims die moslimaanslagen plegen. Die keihard staan achter die moslims die moslimaanslagen plegen uitleg of detail , want alle, ALLE, moslims staan achter alle andere moslims als het de strijd tegen niet-moslims betreft, want dat is hun heilige plicht. Dat staat eindeloos herhaald in de koran, en de koran is hun heilige boek waarvan aan geen letter getwijfeld mag worden uitleg of detail . Een aanhangen waarvan ze degradeert van individuen tot hersenloze zombies, maar dat terzijde.

Natuurlijk is het niet christelijk om de hoop uit te spreken dat bekenden, familie, of Arie Boomsma zelf dat slachtofferschap van die moslimaanslagen dan maar op zich moeten nemen. Maar op deze redactie wordt sowieso geen enkele waarde gehecht aan dat essentiële christelijke adagium van "Keer altijd de andere wang toe"  . Op deze redactie gelooft men heilig in tit-fot-tat  : bombarderen ze jou, bombardeer dan één keer terug, en doe daarna weer normaal. Onder dat "bombarbeer terug" verstaat dan deze redactie: blaas 10 procent van de moskeeën op, en zet 10 procent van de moslims uit.

Dat werkt gegarandeerd. In ieder geval na de tiende aanslag.


Update april 2016:

Omdat de elite voor de christelijke aanpak kiest, is de derde grote geslaagde aanslag sinds de voorgaande al geweest. De reactie van de elite: nog meer haatbaardige moslims binnenhalen, dit keer van de genus "Syriër" - die hebben al bewezen zo goed te kunnen haten richting Assad en overige alewieten.
    Ah, eindelijk weer een schriftelijk Boomsma'tje. Hoewel schriftelijk ... Het is weer allemaal van dat grote boze internet waar zo veel gescholden wordt. Arie doet mee op zijn christelijke wijze - met gretigheid genoteerd door Joop.nl (Joop.nl, 12-06-2016. uitleg of detail ):
  Arie Boomsma: ‘Etnische profilering is àltijd fout’

  “ Etnische profilering is àltijd fout, en draagt in honderd procent van de gevallen bij aan discriminatie en benadering vanuit vooroordelen. ”

Dat schrijft televisiepersoonlijkheid Arie Boomsma op Instagram, waar hij de politietop oproept om zichzelf te onderwijzen over het onderwerp. ...

Let ook op hoe ook Joop.nl het farizeeërshoofd inzet ter onderstreping van de boodschap: "Arie ziet eruit als GOED!, dus Arie is GOED!"
    En let ook op hoe Arie zijn christelijke opvoeding inzet: "FOUT" is "FOUT" en "GOED" is "GOED". Als in:
  “Etnische profilering is àltijd fout”

Dus niet nu "FOUT" en elders mogelijk niet "FOUT", maar "ALTIJD FOUT".
    En dat ligt hij toe:

Dat is wat lastig lezen, maar hier middenin staat een aanbeveling aan de politie om iets te lezen:
  Begin met Gloria Wekker, emeritus hoogleraar Gender en Etniciteit. Ze schreef het boek White Innocence ...

In dit halve zinnetje is niet slechts per ongeluk één, maar een ruime twee keer sprake van etnische profilering. En het hele betoog van de Wijze Gloria Wekker uitleg of detail in dit boek is zoiets. Dat betoog is namelijk "Witten zijn schuldig aan racisme uitsluitend en alleen omdat ze wit zijn". Adolf Hitler en Hendrik Verwoerd zouden trots zijn op zo veel etnische profilering.
    Waarom is deze zo eloquent verwoorde vorm van etnische proifilering ontgaan aan Arie Boomsma? Simpel: omdat het etnische profilering is van witten. En Arie Boomsma is wit.
    Oftewel: dit is dat andere aspect van de farizeeër: het zelf-flagelleren.
    Tot bloedens toe.


Naar PC club  , of site home  .

 

6 apr.2016