WERELD & DENKEN
 
 

Landverraders, elite: christendom

Het christendom is een aftakking van het Jodendom, ontstaan uit weerzin tegen de vele weerzinwekkendheden van het Jodendom bedacht door een Jood genaamd Jezus, één van de vele hagepredikers uit die tijd die die weerzinwekkendheden die bijvoorbeeld het Oude Testament vullen wel inzagen.

Die specifieke Jezus was redelijk succesvol met zijn acties, omdat hij iets deed wat men we meer ziet in confrontatie met idelogieën: hij kwam met een tegenovergestelde ideologie. Dus in plaats van "Ieder voor zich en God voor ons allen", "Het recht van de sterkste" en "Winner takes all" (deze redactie beheerst niet het bijbehorende Hebreeuws of misschien moet dat wel Aramees zijn ...)  stelde hij voor "Alle Menschen sind Brüder" en als ze het niet zijn dan moeten ze het maar worden en als één van de Brüders je een klap om de oren gaf, moest je hem de andere wang toekeren. Niet als grapje of taktiek, maar toe te passen als principe bij iedereen en alles en overal en altijd.

Deze nieuwe rotzooi werd steeds populairder, waarvoor als enige zinnige reden verzonnen kan worden dat de alternatieven nog veel meer rotzooi waren, en bereikte vanuit de voor rotzooi zo vruchtbare woetijngronden van het Midden-Oosten uiteindelijk ook Europa, waar de plaatselijke bazen wel wat zagen in een schema met een Absoluut Heerser aan top. En zo werd ook Europa christelijk.

Na zo'n 1000 jaar meegehobbeld te hebben met ontwikkelende Europese cultuur, kwam er het punt dat men idee-matig definitief moest afhaken. Toen men in Noordwest-Europa te ver was doorontwikkeld en kwam met een klein stapje richting beschaving met wat men tegenwoordig De Verlichting noemt.

Daarna duurde het nog zo'n 500 jaar om dat christendom bijna volledig in zijn hok te krijgen, dat hok zijnde de privéhuizen van de privé-personen die er in het privé best dit soort privé-sprookjes over de wereld als geheel op na mogen houden. Maar waarvan de rest van de burgers natuurlijk van gespaard moeten worden, want seks doe je tenslotte ook niet in het openbaar en dat is heel wat zinniger dan religie. Dit soort religie, in ieder geval.

Maar, de langzame aftakeling bemerkende, zat het christendom ook niet stil, en begon zich op nieuwe mogelijk vruchtbaarder weides te richten: de wereld buiten Europa waar men die kleine ontwikkeling naar beschaving nog niet had doorgemaakt. Zo ontstonden bewegingen als "missie" en "zending", gericht op wat men destijds unverfroren zag als "de zielige negertjes". Wat in christelijk ogen helemaal geen veroordeling is want "De Onschuldigen erven de Aarde". Of woorden van die strekking want deze redactie is niet christelijk opgevoed.

Ook die fase nam, vanuit privé-oogpunt, behoorlijk wat tijd in belsag, zo'n 150 jaar, waarmee we langzaam richting de moderne tijd geraken, waarin de beschaving, lees hier: de wetenschappelijk-technologische ontwikkeling, ineens zo ver geraakte dat niet allen christelijke zendelingen, maar ook hun doelgroep de afstand tussen Europa en "de vruchtbare weides van nog-niet-beschaafdheid" konden overbruggen.

Nou was die "nog-niet-beschaafdheid" wel vruchtbaar voor de zendelingen van de kerk, maar niet voor de ontvangers, die, in vergelijking met die zendeling, toch redelijk op een spreekwoordelijk houtje zaten te bijten. Wat behoorlijk schrijnend werd toen daar ook nog eens de elektronische communicatie bijkwam, en ze dagelijks konden zien dat ze op het spreekwoordelijke houtje zaten te bijten. "Zo'n mobieltje willen wij ook", dachten ze collectief, dus in plaats van te gaan werken en zelf mobieltjes te gaan maken, stapten ze op de veerboot richting mobieltjes-paradijs waar de mobieltjes aan de bomen groeien en je ze gewoon kan plukken. Net als in de Bijbel.

Dat zag niet iedereen in Europa met aan met de christelijke vreugede over het verdelen als de christenen dat zelf doen, en er onstond gemor over de "paradijsvogels" die naar Europa kwamen om mobieltjes uit de bomen te plukken, die daar ingehangen waren door Europese mensen, spreekwoordelijk hè, na dagelijks hard werken. En vooral ook veel nadenken want aan het mobieltjes-maken komt vooral vele nadenken te pas. Ook iets dat niet in die christelijke handboeken staat en wat dus ook de vruchtbare christeelijke weides in Afrika en de rest van de wereld gemist hebben.

Goed, er komen dus steeds meer Europese mensen die gewerkt en negedacht hebben die roepen: "Ja maar ... Die mobieltjes in de bomen ... Dat zijn eigenlijk onze mobieltjes .... Waar wij voor gewerkt en nagedacht hebben ..."

Tja, dat is natuurlijk keihard vloeken in de christelijke kerk. De andere wang, weet u wel. Wat die Europese klagers moeten doen, volgens de christenen, is die mobeitljes met een buiging overhandigen aan de onschuldige paradijsvogels die al in Europa zitten en eigenlijk ook aan die in de rest van de wereld, en zonder morren harder gaan werken ...

Nou zou je denken: christenen moeten in ieder geval ook doen aan bescheidenheid en de andere wnag toekeren aan die mopperaars en dus in ieder geval hun mond houden, maar hier blijkt het menselijke vlees toch wat zwak. Ook bij christenen.

Durhier wat voorbeelden van christen die last hebben van zwak vlees, aangaande de bescheidenheid eigenlijk vereist vanuit hun geloof aangaande mensen die ietwat andere inzichten hebben aangaande de uitvoerings-reikwijdte van hun geloof aan het toekeren van de andere wang en het uitreiken van extra mobieltjes (GeenStijl.nl, 04-09-2016, door Spartacus uitleg of detail ):
 
  Theoloog des Twitterlands: PVV'ers zijn fascisten


...


De website GeenStijl is helemaal niet van het christelijke, en zette dan ook veel onchristelijk commentaar bij deze zeer onchristelijke uitingen van deze zeer christelijke persoon:
  Op het internet is een een stukje EO-achtige naastenliefde verschenen dat wellicht niet heel naastenminnend is. Voor de rest van de wereld geldt natuurlijk dat we zonde en niet de zondaar haten, maar voor PVV'ers maakt Gristus graag een uitzondering. Want dat zijn eeuwige antichristenen die we het liefst zien vergaan in het deugvuur op de brandstapel. Immers, PVV'ers willen een etnische zuivering, allemaal, overal en altijd. Kent u een PVV'er? Of kent u iemand die een PVV'er kent? Geef ze dan snel aan bij de Deuginquisitie van het naoorlogse verzet. Goedkoper en minder belastend dan een biecht of aflaat, maar net zo trefzeker voor dat fel begeerde plaatsje in den hemelen.

Nou zou u mishcien kunnen dken: "Deze persoon is natuurlijk een uitzondering". Dat is dan zeer christelijk gedacht, maar, net zoals veel van de rest van het christendom, niet heel erg waar. Nee bijvoorbeeld deze persoon:

Arie Boomsma. Werd Bekende Nederlander als vlot-uitziende presentator bij de bepaald niet vlot zijnde christelijke omroep EO. Type "Model van mannenondergoed". Boomlang en veel kin en borsthaar.

Een aantal jaren werkte Arie voornamelijk aan zijn combinatie van mannenmodel en christelijkheid, hetgeen in de rest van de media goedkeurend werd bekeken. Maar toen ging hij zijn vleugels uitslaan, en dat was in de richting, heel christelijk, van het "helpen". Maar als je er bij wilt blijven in de media, dan moet je je keuze van "helpen" wel zorgvuldig maken. En Arie koos midden in de roos: hij ging moslims "helpen". Met programma's van de soort "Het zijn toch allemaal mensen, net als de nazi's" (dat laatste is dan natuurlijk weer van deze redactie, hè ...)

Omdat Arie met beelden werkt, is er weinig schriftelijk vastgelegd materiaal over hem beschikbaar. Maar het volgende exemplaar is in zijn eentje eigenlijk al voldoende, omdat het zijn hele "programma" neerzet. Aanleiding: er is door moslims de zoveelste terreuraanslag gepleegd - in een trein. Dit keer mislukt, want een paar Amerikaanse militairen-op-vakantie pakten het gajes voordat het meer slachtoffers kon maken. Arie is bezorgd. Waarover (nu.nl, 24-08-2015):
  Arie Boomsma bezorgd om islamitische vrienden na reacties tv-programma

... De presentator zegt zich ... zorgen te maken om islamitische buren en vrienden.
    "Net als u vrezen zij voor dit soort terrorisme, omdat zij dan dus op de wandaden van terroristen, die dezelfde God claimen, te worden afgerekend", schrijft de presentator maandag op zijn blog.   ...
    ... We moeten samen maar proberen de mensen als individuen te zien. En ontsporingen in onze samenleving te blijven zien als onze eigen verantwoordelijkheid om oog te hebben voor die ander, onze verantwoordelijkheid om iedereen betrokken te houden."    ...
    "Het gaat binnenkort natuurlijk een keer mis. Een extremist die in ons eigen land het vuur opent op het marktplein in Gouda, of tijdens een concert op het Museumplein. Ik maak me na zo'n drama nog meer zorgen om het welzijn van mijn islamitische buren en vrienden."

Grappig, hè ... Arie maakt zich geen zorgen over degenen die het slachtoffer worden van die toekomstige moslimaanslagen, maar over de medestanders van die moslims die moslimaanslagen plegen. Die keihard staan achter die moslims die moslimaanslagen plegen uitleg of detail , want alle, ALLE, moslims staan achter alle andere moslims als het de strijd tegen niet-moslims betreft, want dat is hun heilige plicht. Dat staat eindeloos herhaald in de koran, en de koran is hun heilige boek waarvan aan geen letter getwijfeld mag worden uitleg of detail . Een aanhangen waarvan ze degradeert van individuen tot hersenloze zombies, maar dat terzijde.

Natuurlijk is het niet christelijk om de hoop uit te spreken dat bekenden, familie, of Arie Boomsma zelf dat slachtofferschap van die moslimaanslagen dan maar op zich moeten nemen. Maar op deze redactie wordt sowieso geen enkele waarde gehecht aan dat essentiële christelijke adagium van "Keer altijd de andere wang toe"  . Op deze redactie gelooft men heilig in tit-fot-tat  : bombarderen ze jou, bombardeer dan één keer terug, en doe daarna weer normaal. Onder dat "bombarbeer terug" verstaat dan deze redactie: blaas 10 procent van de moskeeën op, en zet 10 procent van de moslims uit.

Maar dat zijn de moslims. Hoe zit het met die andere, meer traditionele sector van de christelijke naastenliefde: de zwartjes. Ook daar valt eenzelfde proces waar tenemen: de zwartjes zijn in Nederland overdadig crimineel uitleg of detail , reden voor de politie, wier roeping het is om criminelen in de kraag te vatten en liefst voordat ze hun criminele hobby's uitgeoefend hebben, om vooral ook op criminele zwartjes te letten. Die je herkent aan het zijn van man, jong en het hebben van dure spullen, zoals dure auto's. Jonge zwarten zijn zelden succesvolle internet-entrepeneurs of één van die andere mogelijkheden om zowel jong als rijk én legaal te zijn.
    Dat is natuurlijk weer allemaal harstikke FOUT!!!. Volgens de christenen (Joop.nl, 12-06-2016. uitleg of detail ):
  Arie Boomsma: ‘Etnische profilering is àltijd fout’

  “ Etnische profilering is àltijd fout, en draagt in honderd procent van de gevallen bij aan discriminatie en benadering vanuit vooroordelen. ”

Dat schrijft televisiepersoonlijkheid Arie Boomsma op Instagram, waar hij de politietop oproept om zichzelf te onderwijzen over het onderwerp. ...

Let ook op hoe ook Joop.nl het farizeeërshoofd inzet ter onderstreping van de boodschap: "Arie ziet eruit als GOED!, dus Arie is GOED!"
    En let ook op hoe Arie zijn christelijke opvoeding inzet: "FOUT" is "FOUT" en "GOED" is "GOED". Als in:
  “Etnische profilering is àltijd fout”

Dus niet nu "FOUT" en elders mogelijk niet "FOUT", maar "ALTIJD FOUT".
    En dat licht hij toe:

Dat is wat lastig lezen, maar hier middenin staat een aanbeveling aan de politie om iets te lezen:
  Begin met Gloria Wekker, emeritus hoogleraar Gender en Etniciteit. Ze schreef het boek White Innocence ...

In dit halve zinnetje is niet slechts per ongeluk één, maar een ruime twee keer sprake van etnische profilering. En het hele betoog van de Wijze Gloria Wekker uitleg of detail in dit boek is zoiets. Dat betoog is namelijk "Witten zijn schuldig aan racisme uitsluitend en alleen omdat ze wit zijn". Adolf Hitler en Hendrik Verwoerd zouden trots zijn op zo veel etnische profilering.
    Waarom is deze zo eloquent verwoorde vorm van etnische profilering ontgaan aan Arie Boomsma? Simpel: omdat het etnische profilering is van witten. En Arie Boomsma is wit.
    Oftewel: dit is dat andere aspect van de christelijke farizeeër: het zelf-flagelleren.
    Tot bloedens toe.

Maar Arie Boomsma en dominee Verheij zijn niet de enigen, hoor ... Hier is nog een dominee, en grappig genoeg lijkt hij enigszins op Arie:

De goede man, ene Rikko Voorberg, was al eerder opgevallen, maar tijd en gelegenheid ontbraken kennelijk om hem destijds te documenteren, wat nu rechtgezet wordt naar aanleiding van opmerkingen van iemand die in dezelfde soort ideologische contreien verkeert. In een bericht dat het allemaal heel handzaam bij elkaar zet. Het bericht legt het zelf uit - nog voor de kop zelf (de Volkskrant, 06-09-2017):
  HJ Schoo-lezing

CDA-leider Sybrand Buma benadrukte tijdens de HJ Schoo-lezing het belang van de Nederlandse traditie. Is die werkelijk cruciaal voor een succesvolle integratie?

Waarna, zoals zo vaak, de kop al helemaal laat zien waar het naartoe gaat - en hoe diep het moeras is waarheen die weg leidt:
  'Buma had een zondebokverhaal'

Het gaat kennelijk over gekleurde immigranten, en dominee Rikko Voorberg postuleert meteen de stelling dat gekleurde immigranten volledig schuldeloos zijn.
    Meteen al vreemd, want in zijn contreien is de gedachte dat iedereen van tevoren al schuldig is, die "Zondeval" weet u nog wel, uiterst populair. Maar o ja, je had ook nog "De Zaligen van Geest", meestal de simpelere mensen.
    Maar dit wordt allemaal te ingewikkeld voor een niet-religieus besmet persoon. Dus eerst maar eens verder lezen. Te beginnen met een bevestiging van die kop:
  Rikko Voorberg (theoloog): ‘Nieuwkomers zouden zich niet snel genoeg aanpassen. ‘De gewone Nederlanders bleven verweesd achter’, zei Buma. Dat klinkt als een typisch zondebokverhaal.

Als je verkeert op het terrein van de geesteafwijkingen, dus.
    Maar hier begon het pas goed fout te gaan:
  Dat ... moet bestreden worden, omdat je je eigen zorgen neerlegt bij een kwetsbare groep die de cultuur niet beheerst ...

Nogmaals dat "Zondebok"-gebeuren, gevolgd dus door:
  ... een kwetsbare groep die de cultuur niet beheerst ...

Zien we hier dan die "Zaligen van Geest"...? De simpele mensen die het lot van "De Zondeval" ontlopen doordat ze niet beter weten? Doordat ze niet gegeten hebben van de "Appel der Kennis" zoals Eva in Het Paradijs?
    Het lijkt er wel verdraaid veel op.
    Maar nogmaals: dat is niet de expertise van deze redactie. Wel tot die expertise behoort dit:
  ... wat kunnen we van elkaar leren? Veel Nederlanders zitten aan de antidepressiva, misschien kunnen andere culturen ons daar helpen? Het hoger stellen van je eigen cultuur als geheel, vind ik gevaarlijk.    ...
    ... ik vind het belangrijk dat een gastland zich interesseert in de waarde van andere culturen. ...

Oftewel: de logische contradictie. Want hier staat is dat die andere cultuur een gelijkwaardige cultuur is. Waar je wat van kan leren.

Dus: er zijn hier groepen immigranten die hierheen komen omdat het in hun eigen land en cultuur niet pluis is op dusdanige ernstige manier dat ze er huis-en-haard voor verlaten en dus kwetsbare groepen zijn, en tevens zijn dit groepen waar wij wat van kunnen leren en dus gelijkwaardige culturen zijn.

Tja, daarvoor moet je in de jeugd van je leven geïndoctrineerd zijn met een contradictoir gedachtenstelsel als een religie, om dit te kunnen hanteren in je geest.
    En hoe je dat gedachtengoed en die indoctrinatie noemt, staat in de laatste zin van het artikel:
  Wie comfortabel geworteld is in Nederland heeft de taak om zijn gasten welkom te heten en te laten integreren. Dat is de joods-christelijke traditie.’

Met nog wat gestoordheden erbij: immigranten zijn geen gasten. Immigranten zijn blijvers, gasten gaan weer weg.
    En: bij immigranten is er totaal geen sprake van welke plicht dan ook, behalve bij degenen die ze toelaten, en dat is de joods-christelijke elite en hun aanhangers.
    En: bij immigranten is er totaal geen enkele plicht om ze welkom te heten, behalve bij degenen die ze toelaten, en dat is de joods-christelijke elite en hun aanhangers. De rest van de bevolking kan ze vrijelijk afwijzen, in woord en gebaar.

Dat is allemaal al heel mooi, dus. En voor wie van dit soort puzzletjes houdt, zonder commentaar nog dit dat ertussendoor stond:
  Natuurlijk kun je stukjes van onze Nederlandse cultuur uitleggen aan nieuwkomers. Maar ik vind het belangrijk dat een gastland zich interesseert in de waarde van andere culturen. Als je zegt: zo zijn wij, pas je aan, dan is het moeilijk voor hen om zichzelf te zijn. Om te kunnen integreren moet je je als jezelf veilig voelen en niet als een ‘aangepaste’ variant van jezelf. Vrijheid voor de eigen cultuur is nodig om de integratie te bevorderen, pas daarna kan de ander openstaan voor kritiek. Doe je dat niet, dan kunnen nieuwkomers zich vastbijten in hun overtuiging omdat ze bang zijn dat ze alles op moeten geven.

Hierin staan zoveel tournures, dat het deze redactie te duizelig in het hoofd wordt ... Maar voor wie wil: ga uw gang ...

Met nog één heldere les: het doet er niet toe, globaal gezien, welk van de drie monotheïstische religies men aanhangt: een gestoorde geest is het resultaat voor iedere aanhanger.

En nog deze aanvulling: degenen die dit soort lieden toelaten tot hun medium en daarmee de rest van de maatschappij zijn natuurlijk minstens even ernstig gestoord. Waarna je je nog kan afvragen van welke van de drie denominaties de Volkskrant is. Islam: hmmm ... (er zijn er wel een paar). Christendom: nog veel minder. Blijft over: ... En vult u maar weer zelf in.
    Oh ja, in zijn laatste zin maakt dominee Rikko er dus expliciet gewag van:
  ... Dat is de joods-christelijke traditie.’

De westerse cultuure is joods-christelijke slechts in die delen waar er nog ahctelrijkheid en barbaarsheid in zit. Alles wat de maken heeft  met democratie, een brede maatschappij, vooruitgang, wetenschap, techniek, beschaivng enzovoort zit daarin niet door de joods-christelijke traditie, maar de humano-rationele of mense-redelijke traditie, zo ruwweg ontstaan met de Verlichting. De joods-christelijke traditie is een langdurige onderbreking van dit pad, durende van, zeg, zo'n 500 AD tot 1500 AD, waarna het vinden van het juiste spoor op dit pad nog zo'n 500 jaar heeft geduurd.

Zo, dan zijn we nu aangekomen bij de aanleiding om deze verzameling te starten: de vrouwelijke sector. Eigenlijk verbazingwekkend, omdat vrouwen veel meer de neiging hebben om op te komen voor de underdog ook daar waar de underdog doodgewoon een bijtende bulldog is. Maar deze mevrouw heeft dan ook, technisch gezien, de hoogste functie tot nu toe, want zij is ... (pardon: ook in de taaluiting heeft de denkpolitie definitief toegeslagen anno oktober 2017 en geslachtsaanduidingen zijn vanaf nu uit den boze dus het is ...) ... het is Theoloog des Vaderlands (ook al fout .... Tja ...) (Trouw, 23-09-2017):

We hoeven niet naar de creatieve pen te grijpen om te formuleren wat je hiervan nu weer als redelijk mens moet zeggen, want dat heeft GeenStijl weer eens gedaan (GeenStijl.nl, 24-09-2017, door Van Rossem uitleg of detail ):
  Zondagpreek. Verwarde Theoloog des Vaderlands eist schuld en schaamte over huidskleurMogguh. Lekker geslapen? Op je gemak in je witte lichaam? Nou. Neem dan maar eens even snel de missionarishouding aan, want Theoloog des Vaderlands Janneke Stegeman wil je graag even in submissie woordneuken met haar bijbel, een preek over uw witte privilege en een emmer kokend wijwater jamaarjulliewater. Want je moet je godverdomme eindelijk eens schuldig gaan voelen over je afkomst, je huidskleur en het ongemak dat je daarover zou moeten ervaren. Aldus deze in peperdure woorden verpakte oorverdovende leegte. Als je het aan ons van de vrijzinnig vrijgemaakten van het internet vraagt, zouden we tegen poehapreker Stegeman willen zeggen dat de tijd dat huidskleur een argument was om mensen op te kunnen beoordelen, minstens net zo ver achter ons ligt als de tijd dat we ons door theologen en kerkelijke zedenpredikers met een op valse verzinsels gestoeld schuldgevoel lieten opzadelen op zondagmorgen. Hee Janneke. De vorige eeuw belde. Het was God, om te vertellen dat ie niet bestaat en dat zijn zendelingen op aarde onderhand eens moeten leren om mensen op hun praktijken te beoordelen en niet op hun pigment. Wie huidskleur inzet als middel om mensen in groepen in te delen, om ze vervolgens op basis van hun kleur bepaalde eigenschappen toe te dichten, zit met zijn kop nog in de tijd toen men dacht dat het kerstenen van zielige negertjes in Afrika heilzaam was voor hun ontwikkeling.

Grappig hè ... Hoe je toch als je geen last hebt van beton voor je ogen toch op een redelijk eensluidende blik op de wereld kan komen.
    Helemaal zonder beton ...

Overigens was mevrouw Stegeman eerder opgevallen, in een uitzending van het poepsjieke discussieprogramma van de politieke-correctheid Buitenhof. Er zat iemand anders, en ze was het er niet mee eens en het ging weer over iets waarin gekleurden een rol spelen en mevrouw zat er echt niet bij als een theoloog. Mevrouw zat er bij, puntje stoel en ditto taal, als een rasechte social justice warrior: "Alle ongelijkheid is de schuld van witte racisten". Niveau: kan elk moment afreizen naar Makro-vestigingen, Shell-bezinestations, het huis van Aad Kosto, Kedichem, of het mediapark Hilversum.


Naar Landverraad , of site home .

 

11 okt.2017