WERELD & DENKEN
 
 

Landverraad: Han van der Horst

15 jul.2016

"Waarom zijn er na zo veel aanslagen door moslims nog steeds moslims in Nederland en Europa?". Het korte antwoord luidt: "Vanwege de Joden".

Dit is geen stelling van deze redactie, maar de samenvatting van alle discussies over allochtone immigranten en hun negatieve inbreng: helemaal aan het einde van alle onzin-argumenten die de voorstanders aan elkaar rijgen, zit uiteindelijk slechts één argument: "We mogen niets doen tegen immigranten want zie wat er gebeurd is met de Joden". Met enige regelmaat ook nog eens expliciet uitgsproken. Tegelijk met termen als "menselijke waardigheid".

Dit wordt gedaan door een assortiment aan mensen, tezamen beslaand de hele elite op een klein groepje uitzonderingen na. Met vooraan in de rij vooral qua intensiteit en emotionaliteit van hun betoog: de Joden in de media en bestuurlijke elite. Mensen als Grunberg en Asscher om er van elke groep maar één te noemen te noemen.

Daarnaast is er dus een lange stoet helpers, waaronder degene die nu belicht gaat worden: topbijdrager bij Joop.nl: historicus Han van der Horst.

Aanleiding om dit stuk te schrijven: de aanslag door de moslims in Nice, Frankrijk, 14 juli 2016, de Franse Nationale Feestdag

De pleger: een gewone moslim. Het wapen: een gewone vrachtauto.

Conclusie zonder verder nadenken: de moslims zijn niet te stoppen. Zolang ze op ons grondgebied verblijven.

Conclusie: ze moeten van ons grondgebied af.

Conclusie: wie zich uitspreekt voor een gecontinueerde aanwezigheid van moslims, is een landverrader.

Het stuk van Han van der Horst over de aanslag is lang, en je weet als volger van het maatschappelijke debat wel ongeveer wat er komen gaat: islam is vrede en de schuldige is Geert Wilders. Sterk afgekort en gecondenseerd, want Han is intellectueel dus een man van veel woorden. Dus zo'n stukje wordt eerst snel bekeken, waarbij meteen dit opviel (Joop.nl, 15-07-2016, door Han van der Horst - Historicus uitleg of detail ):
  Terroristen zijn niet gek
...
Naschrift: iedereen die uit dit stukje concludeert, dat ik begrip heb voor de daders in Nice, dat ik een wegkijker ben of dat ik het terrorisme vergoelijk vanuit een weg-met -ons mentaliteit of cultureel relativisme, die heeft van het bovenstaande NIETS begrepen.

Waarop iedereen met gezond verstand meteen weet dat het gaat om begrip voor de daders in Nice, dat hij een wegkijker is en dat hij het terrorisme vergoelijk vanuit een weg-met-ons mentaliteit of cultureel relativisme. Want dat was allemal ook uit al zijn eerdere bijdragen te halen. En ook uit dit stuk, bij nader lezen:

  Evenmin heeft het veel nut om vast te stellen dat het allemaal van de islam komt. Dat zal wel. ... De koran is dan geen oorzaak, de koran is een instrument. ... Nu is het Mohammed. Een generatie terug was het Lenin geweest.

Met nog heel veel meer woorden er tussenin, maar de uitkomst is duidelijk: dat de dader Mohammad aanriep is willekeur want het had ook Lenin kunnen zijn.

Afgekort: het heeft niets met de islam te maken.

En ook dit is nog interessant:
  Wij van onze kant zullen alleen overwinnen als we naar onze vijanden luisteren ...

Als de drijfveer óf Mohammed óf Lenen is, is die drijfveer willekeurig, gaat het om de daad en dat is die van een psychopaat. Waarom moet je naar een psychopaat luisteren? Op deze manier:
  ... als we ze oprecht proberen te begrijpen, als we hun redeneringen doorgronden en hun ambities objectief analyseren, als we hun woede kunnen invoelen en aanvoelen. ...

Waarom deze inconsistentie? Daarom:
  ... Het is te gemakkelijk om te zeggen dat het allemaal van islam komt ...

Kortom: het betoog is precies zoals opgevoerd in het naschrift, met de ontkenning verwijderd.

Han van der Horst is een landverrader.

Wiens abjecte redenaties niet iedereen ontgaan was:
  TheRodge – 15 juli 2016 at 08:44
Sinds 18 maanden iedere maand een aanslag in Frankrijk door één of meerdere moslims, gericht tegen onschuldige burgers.

NASCHRIFT: iedereen die uit deze reactie concludeert dat ik iets tegen moslims heb, dat ik een xenofoob of het gedachtengoed van Wilders aanhang vanuit een ‘minder-minder’-mentaliteit, die heeft NIETS van mijn reactie begrepen.


cornelis36 – 15 juli 2016 at 08:42
Naschrift: iedereen die uit dit stukje concludeert, dat ik begrip heb voor de daders in Nice, dat ik een wegkijker ben of dat ik het terrorisme vergoelijk vanuit een weg-met -ons mentaliteit of cultureel relativisme, die heeft van het bovenstaande NIETS begrepen.

Ik prijs me onder de gelukkigen die van dit stukje niets begrijpt.


Sfinx – 15 juli 2016 at 08:15
Nee een wegkijker niet, maar je brengt wel meer begrip op voor deze dader dan dat je doet voor de gemiddelde PVV stemmer en dat is best opmerkelijk.


Van welk laatste hier een voorbeeld (Joop.nl, 17-12-2015, door Han van der Horst - Historicus uitleg of detail )
  De bedreiging voor onze democratie

Han van der Horst: Wilders is verantwoordelijk voor het geweld in Geldermalsen


"Wij stellen onszelf nu de vraag wat er in Nederland aan de hand is dat een politieke discussie leidt tot deze agressie," zegt de gemeente Geldermalsen. Tegenstanders van een asielzoekerscentrum vielen het gemeentehuis met geweld en vuurwerkbommen aan. De ME loste schoten om de razende horde tot bedaren te brengen.    ...
    De leider van deze politieke beweging, die met geweld en intimidatie zijn zin doordrijft, heet Geert Wilders. Hij heeft met zijn oproep tot verzet en zijn "minder, minder, minder"-uitspraak het tuig in Geldermalsen en Steenbergen geïnspireerd. Hij zal ongetwijfeld zijn afkeer van geweld belijden maar dat is allemaal taqiyya, een leugen om de ongelovigen in zijn dwaalleer van haat en afgrenzing een rad voor ogen te draaien.
    Wij weten dat Geert Wilders lak heeft aan democratie. ...
    Je zou het lafheid kunnen noemen dat Wilders zijn geblondeerde haar niet laat besmetten door de kruitdamp van de vuurwerkbommen die zijn aanhang werpt om de democratische besluitvorming te frustreren. ...
    Elke vuurwerkbom, in Geldermalsen geworpen, is geïnspireerd door Geert Wilders.

Han van der Horst vindt het gooien van een vuurwerkbom naar een gemeentehuis vol bestuurlijke dictators onvergelijkbaar veel erger dan het vermoorden van tientallen mensen namens de islam.

Het is volkomen helder: Han van der Horst is niet slechts een landverrader. Han van der Horst verdient een Ceaucescu-proces.

Overigens zullen velen opmerken dat de boven gemoemde oplossing van het moslimprobleem en de enige oplossing: het doen verdwijnen van de moslims, onmogelijk is. Ze zullen niet spontaan weggaan en ze isoleren en doden kan niet.

Die oplossing is er toch. Stel ze voor de keuze: remigratie of sterilisatie.

Dan in het probleem op zijn laatst binnen een generatie opgelost. Zonder dat er onder de moslims slachtoffers vallen.


P.S.
Wat hier gesteld is aangaande Han van der Horst, is zonder één enkele inhoudelijke wijziging van toepassing op de baas van Joop.nl en degene die Han van der Horst en nog vele andere haatzaaiers en landverraders faciliteert: Francisco van Jole uitleg of detail . Alle bijdragers van Joop.nl staan per definitie op de lijst van mensen die onderzocht moeten worden of ze in aanmerking komen voor een aankacht wegens landverradd. Of haatzaaien. 

P.P.S.S.
Hier de orders op dezelfde dag van de chef van landveerdaders (de Volkskrant, 15-07-2016, column door Arnon Grunberg):
  Aantrekkingskracht

In Frankrijk woedt een pennenstrijd tussen twee vooraanstaande intellectuelen die allebei over jihadisme schrijven, Olivier Roy en Gilles Kepel. ...
    Op 14 maart publiceerde Kepel in Libération een aanval op Roy en zijn aanname dat jihadisten voornamelijk kleine criminelen zijn. 'De islamisering van het radicalisme' is de slogan van Roy.    ...
    Intuïtief sta ik dichter bij Roy.

En hier eentje van ene paar dagen eerder:

  Kortstondige roem

Is er een wezenlijk verschil tussen de schietpartij in Orlando van 12 juni waarbij Omar Mateen tientallen mensen vermoordde in een homoclub en die van afgelopen donderdag in Dallas waarbij Micah Johnson vijf politieagenten vermoordde?    ...
    Omar Mateen zegt niets over moslims in Amerika, Johnson zegt niets over de Black Lives Matter-beweging.

En hier over een witte dader (Breivik - de Volkskrant, 28-07-2011, column door Arnon Grunberg):
  Haat

...   Het is op zijn best naïef te denken dat er geen verband bestaat tussen de slogan 'de sociaal-democraten zijn ons ongeluk' en massamoord op sociaal-democraten.

En: (de Volkskrant, 26-03-2012, column door Arnon Grunberg):

 

Eenzame wolven

... werd net als Breivik een 'eenzame wolf' genoemd. Wie brengt die wolven op rare ideeën? ...


Oftewel: moslims en negers mogen vrijelijk blanken moorden zonder dat een verband wordt gelegd met anti-blanke haat, maar bij blanke daders van een moord op neger-, moslim- en migrantenfetisjisten bestaat dat verband wel.

Arnon Grunberg is een Joodse blankenhatende racist. Maar dat wisten we al uitleg of detail .

Francisco van Jole is één van zijn paladijnen en een landverrader.

Tenzij hij natuurlijk zelf ook van Joodse komaf is, natuurlijk.

Oh ja: nog dit soort opmerkingen:

  LisanneW – 15 juli 2016 at 15:52
Ik word een beetje moe van altijd maar weer die (altijd mank gaande) vergelijkingen in een poging om zaken los te koppelen van de extremistische Islam. Waarom? Ik ben nu intens verdrietig na weer een aanslag. We zitten met een groot probleem waarvoor niemand nog oplossingen heeft. ...

Onzin, natuurlijk.

De oplossing is: remigratie.

Met nog de enig mogelijk overgebleven vraag: Hoe krijg je dat voor elkaar?

Even simpel: remigratie of sterilisatie.

Er is vrijheid en er zijn geen slachtoffers.

Dan zijn we in maximaal een generatie van het probleem van massamoordenaars in vrachtwagens af.


Naar Landverraad , of site home .